Ліниві вареники з сиру
Інгредієнти:
Яйце куряче - 2шт. - 120.0 гр
Сир 2% - 180.0 гр
Борошно цільнозернові 3 ст.л. - 65.0 гр
Приготування:
1. Всі інгредієнти перемішати і на ніч в холодильник. А якщо зранку замісили, то хвилин на 20-25 в морозилку.
2. Потім стіл посипати манкою або борошном і зробити з цієї маси сирною ковбаску, ріжемо на маленькі частини і в киплячу воду. Варити 5 хвилин після закипання.
При подачі полити йогуртом і посипати ягодами)
Вареники на заварне тісто
Інгредієнти:
Тісто:
яйця-2шт.
масло рослинне-2ст л,
вода-125мл,
сіль за смаком
борошно-2ст.
Начинка:
картопля або вишня
Навчимося ліпити смачні солодкі вареники у світі!
Інгредієнти:
Для тіста:
3 склянки борошна
2 яйця
1/2 склянки холодної води
1/4 склянки молока
1/2 чайної ложки солі
Для начинки:
свіжі або морожені вишні (черешки) 675 г
Для соусу:
заморожені ягоди - 1,5 склянки
лимонний сік - 1 столова ложка
цукор 4-5 столових ложок
Додатково:
2-3 столових ложки вершкового масла
цукрова пудра
Приготування:
1. Використовуючи заморожені вишні, дістаньте їх розморожуватися. При необхідності додайте до них цукор - в залежності від того, які начинки любите. В оригіналі автор додала склянка цукру-піску і залишила на годину, щоб ягоди до всього іншого пустили сік.
2. Також заздалегідь краще зробити соус, виклавши всі інгредієнти в каструльку. Поставте її на середній вогонь, помішуючи, до повного розчинення цукру. Дайте ягодам покипіти 1-2 хвилини і знімайте з вогню. Остудіть.
3. Приступайте до тесту. Збийте яйця з сіллю і молоком. У великій мисці змішайте борошно, яєчну суміш і воду, при необхідності додайте більше води. Перемішайте дерев'яною ложкою або руками. Якщо тісто вже прилипає до рук, викладіть його на дошку, присипану борошном і продовжите замішувати до еластичного стану. Приготоване тісто розділіть на 3-4 частини і кожну розкачайте товщиною в 0,5 див.
4. Денцем склянки виріжте кола - основи для вареників. На кожен кружечок викладіть 3-4 вишеньки і акуратно з'єднайте краї, щільно скріпивши. Викладіть їх на присипану борошном дошку і закрийте кухонним рушником. Також можна покласти їх в холодильник або морозилку як заготовку. Закип'ятіть воду, злегка посоливши. Закиньте у вскипевшую воду вареники і помішуйте воду дерев'яною ложкою, щоб вони не злиплися між собою чи не прилипли до дна. Варіть на середньому вогні, поки вони самостійно не спливуть, потім поваріть ще 2-3 хвилини і діставайте з каструлі, виклавши в миску. Розбийте їх вершковим маслом, щоб не злиплися.
5. Подавайте з ягідним соусом або сметаною. НЕ забудьте присипати вареники цукровою пудрою
Вареники ліниві
Інгредієнти:
Сир 250 г
Яйце куряче 1 шт
Масло топлене 1 ст.л.
Сіль 2 г
Цукор пісок 2 ч.л
Борошно пшеничне 3 ст.л.
Приготування:
Змішаємо масло, яйце, сіль і цукор. Додамо сир і як слід розімніть. Присыплем 2-3 столовими ложками борошна.
Помістимо нашу суміш на дошку, посипану борошном.
Додаючи борошно, скачаємо ковбаски. Муки треба додавати рівно стільки, щоб руки не клеїлися і можна було розкачати ковбаску.
Навскоси наріжемо ковбаску.
Потім поміщаємо в киплячу воду, чекаємо, коли вареники спливуть.
Знімаємо шумівкою прямо в тарілку.
Додаємо сметану,при бажанні поливаємо медом.
Вареники з сиром
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 400 г
- Соль1 ч.л.
- Цукор-пісок 45 г
- Молоко150 мл
- Рослинна олія 20 мл
- Сир 15-18% жирності 600 г
- Яйце куряче 2 шт.
- Ванільний цукор 1 ч.л
Приготування:
Борошно просіяти в миску, додайте сіль, цукор, масло і влийте тепле молоко.
В отриману суміш залити 150 мл крутого окропу і перемішайте до отримання однорідної суміші.
В вийшло рідке тісто додайте решту просіяне борошно і добре вимісіть. Залиште в спокої на півгодини.
Для начинки сухий сир покладіть в блендер, додайте яйце, цукор і сіль.
Збийте до однорідності, додайте ванільний цукор і перемішайте.
Тісто (відрізаючи частинами) розкочуйте товщиною 1 мм і з допомогою склянки вирізуйте кола діаметром 8-9 див.
На середину кожного кружечка покладіть трохи начинки і акуратно защипывайте краю, щоб начинка не витекла назовні під час варіння.
Отримані вареники кинути в киплячу, трохи підсолену воду і варіть до спливання. Подавати можна з маслом, зі сметаною або варенням.
Вареники з горобиною і яблуками
Інгредієнти:
яйце;
борошно - 3 склянки;
сіль - 1 чайна ложка;
молоко - стакан;
мед - 5 столових ложок;
горобина - 0,2 кг;
яблука - 4 штуки.
Спосіб приготування:
1. Спочатку готуємо тісто для вареників: просіваємо борошно і вводимо злегка підігріте молоко, сіль, вбиваємо яйце і все добре перемішуємо. Відставляємо тісто на 30 хвилин.
2. Формуємо з тіста довгий джгут і нарізаємо його на шматочки, які розкочуємо качалкою.
3. Нарізаємо дрібно яблука змішуємо з горобиною і медом.
4. На кожен гурток викладаємо начинку і з'єднуємо, акуратно придавлюючи.
5. Наливаємо в каструлю воду, солимо і ставимо кип'ятитися. Кидаємо у воду вареники і варимо 10 хвилин. Викладаємо вареники на блюдо і подаємо зі сметаною.
Немає коментарів:
Дописати коментар