субота, 25 травня 2013 р.

Севіче з червоної риби і авокадо

Севіче з червоної риби і авокадо



Інгредієнти:
300 гр філе червоної риби
1 авокадо, нарізаний кубиками
1 червоний солодкий перець
1 манго
1 цибулина, фіолетова
листя кінзи по-смаку
для маринаду:
сік і цедра половини лимона лимона
6 ст. ложок оливкової олії
1/3 склянки міріна
1/3 склянки рисового оцту
2 ч. ложки натертого на дрібній тертці свіжого імбиру
сіль, перець по-смаку

Як приготувати:
1. Ріжемо рибу, манго, цибулю, солодкий перець кубиками розміром приблизно в сантиметр, змішуємо з дрібнонарізаною кінзою.
2. Змішуємо всі інгредієнти для маринаду, заправляємо рибу з овочами-фруктами, зеленню і залишаємо хвилин на десять.
3. В окремому посуді запаравляем авокадо половиною лимонного соку, сіллю,перцем і приступаємо до оформлення страви.
4. На тарілку ставимо спеціальне кільце, на дно тарілки викладаємо шар авокадо.
5. Зверху рибну суміш, прикрашаємо червоною ікрою.
Севіче з червоної риби і авокадо



Паніні з авокадо, песто і моцарелою



Інгредієнти:
1 столова ложка оливкової олії
1 буханець свіжого французького хліба, розрізати на 3-4 рівних частини
півсклянки соусу песто
110-220 г моцарели, нарізати
залишилася приготовлена індичка
2 помідора, тонко нарізати
1 авокадо, розрізати навпіл, очистити

Приготування:
Нагрійте оливкову олію на сковороді-гриль на середньому вогні.
На 1 сторону шматка французького хліба нанесіть 2 столових ложки соусу песто. Зверху викладіть шматок моцарелли, нарізану індичку, авокадо, помідори. Закрийте другим шматком хліба. Викладіть такі ж сендвічі, використовуючи інші інгредієнти. Викладіть складені сендвічі на сковороду і обсмажте до золотистої скоринки поки сир не розплавиться (2-3 хвилини з кожної сторони).
Паніні з авокадо, песто і моцарелою






Роли з авокадо і лососем на закуску



Інгредієнти:
250 г вершкового сиру
30 мл зеленого цибулі
1 лайма
половина дуже стиглого авокадо, очистити
150 г копченого лосося, нарізати на 12 частин
2 столові ложки кунжуту (опціонально)

Приготування:
У мисці змішайте цибулю з вершковим сиром. Вичавіть 2 чайних ложки лайма в сир, додайте туди ж нарізаний авокадо. Вилкою розімніть його і перемішайте все до однорідної маси.
На робочу поверхню викладіть харчову плівку, на середину викладіть 6 шматків лосося нахлестом, щоб вийшов прямокутник. Нанесіть половину сирної начинки. Скрутіть рулет, допомагаючи собі плівкою, але не захопите її.
Присипте половиною кунжуту. Загорнути рулет у харчову плівку, закріпіть краю. Повторіть процедуру з іншим лососем та сиром. Покладіть обидва рулету в холодильник на 4 години або на ніч. Гострим ножем наріжте рулети на роли. Подавайте на тонких часточках огірків, рисових чіпсах або крекерах. Прикрасьте зеленою цибулею.
Роли з авокадо і лососем на закуску



Роли з авокадо, лососем і огірком



Інгредієнти:

500 р рису
50 мл рисового оцту
30 г цукру
10 г солі
5 листів норі
1 довгий парниковий огірок
1 авокадо
200 г слабосоленого лосося
васабі
маринований імбир
соєвий соус

Для приготування ролів необхідно:

Бамбуковий килимок (макісу або суші-мат). Без нього якісно згорнути рол практично неможливо.
Широка неметалічна ємність для змішування і охолодження рису.
Плоска дерев'яна лопатка.
Мисочка з водою. Рис для суші дуже клейкий і легко прилипає до рук. Тому в процесі приготування ролів перед тим, як брати рис, руки потрібно кожен раз змочувати водою.

Приготування:
Готовий рис перекладаємо в широку неметалічну посуд, рівномірно поливаємо оцтової сумішшю і починаємо перемішувати дерев'яною лопаткою.

Готуємо начинку. Огірок очистити від шкірки, вирізаємо насіння і нарізаємо на тонкі полоски.Рыбу теж нарізаємо на смужки

Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки і нарізаємо на смужки

Рис розкладаємо на норі шаром близько 3-5 мм.Ребром долоні робимо невеликий довгий жолобок посередині розкладеного рису. Злегка змащуємо його васабі. Кладемо в жолобок начинку (лосось+огірок або лосось+авокадо)

Починаємо згортати. Великими пальцями обох рук піднімаємо край килимка разом з норі, при цьому притримуючи вказівними і середніми пальцями начинку. Згинаємо килимок під прямим кутом по лінії, на якій лежить начинка

Акуратно загортаємо піднятий край килимка разом з норі і рисом вниз, щоб рис на протилежних торцях стикнувся. Далі піднімаємо край килимка і доворачиваем рол, щоб вільна від рису смужка норі прилягала до ролу внапуск

Закручуємо рол в килимок і трохи стискаємо руками, щоб ущільнити рис. Але не тисніть надто сильно інакше а) рис може занадто сильно утрамбоваться і роли вийдуть несмачними і занадто клейкими, б) з торців вилізе начинка

Ріжемо на 6 шматочків. Щоб рис не прилипав до ножа, перед кожним розрізанням занурюємо вістря у воду і перевертаємо ніж, щоб краплі пробігли по ріжучій кромці. Подаємо роли з імбиром, васабі і соєвим соусом
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком






Пудинг з авокадо і ківі з лаймом



Інгредієнти:
Авокадо - 2 шт (320 г)
Ківі - 7 шт (310 м)
Лайм (цедра і сік) - 2 шт

Приготування:

У блендері збийте всі інгредієнти до однорідної маси. Розподіліть підданого між креманками. Подавайте з кучочками банана, ківі і листочками м'яти.
Пудинг з авокадо і ківі з лаймом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика