субота, 25 травня 2013 р.

Картопля по-королівськи

Картопля по-королівськи



Інгредієнти:

- 1 кг сирої картоплі
- 1 велика цибулина
- 400 г курячого філе
- 200 г твердого сиру
- сіль
- перець за смаком
- 3 столових ложки соняшникової олії

Приготування:

В першу чергу займаємося м'ясом, для цього нам буде потрібно невеликий шматочок філе, приблизно 400 грам

Відбиваємо філе на обробній дошці за допомогою молоточка. Краще відбивати великими зубцями, так як маленькі рвуть м'ясо.

Після того як ми злегка відбили м'ясо з двох сторін, перчимо його меленим запашним перцем

Після того як філе поперчили, солити його не потрібно, тільки обмазати майонезом з двох сторін, це необхідно для того, щоб м'ясо не було сухим, а було м'яким і ніжним. Кладемо кожен шматочок один на одного, для того, щоб вони просочилися майонезом. Замість майонезу можна використовувати гірчицю. Солити шматочки не потрібно, так як буде посолена картопля, солоний сир і сам майонез

Нарізаємо цибулю. Найкраще нарізати цибулю півкільцями.

Далі очищаємо картоплю й нарізаємо його. Так як картопля у нас буде смажитися в духовці, краще нарізати її пластинками, для того, щоб вони швидше пропеклися.

Далі готуємо сковороду до приготування. Добре розігріваємо її і змащуємо олією з усіх боків

Починаємо викладати картоплю. Половину всього сирої нарізаної картоплі кладемо на сковороду і солимо

Половину картоплі також кладемо зверху і солимо

Після того як картопля викладена посолена і викладаємо на неї м'ясо. Намагаємося викласти так, щоб картопля була максимально прикрита.

Після м'яса викладаємо нарізану цибулю. Кладемо за смаком.

Далі тремо сир на дрібній тертці. Можна взяти плавлений сирок, але твердих в цьому блюді смачніше

Сир викладаємо зверху на картоплю таким чином, щоб він утворив шубку і щоб під них не було видно нічого, адже саме сир надає цій страві особливої родзинки

Останнім шаром буде майонез. Не потрібно брати майонез з великим відсотком жирності, так як в духовці він не розплавиться, а буде засохлими шматочками, краще взяти майонез 20-30% жирності. Після того, як всі дії виконані, відправляємо нашу картоплю в духовку приблизно на 60 хвилин при температурі 230 градусів. Коли картопля майже готова на ній утворюється рум'яна кірочка. Готовність картоплі можна перевірити за допомогою сірника, якщо страва добре протикається - картопля готова. Приємного апетиту!
Картопля по-королівськи



Даний тістечко «Картопля»



Для 10 тістечок масою по 75-85 г або 1 торт потрібні:

- бісквіт з 6 яєць (за вказаною вище рецептом)
- крем масляний з 150 г масла (див. нижче)
- 2-3 ст. ложки коньяку або рому
- 2 ч. ложки порошку какао або помада (див. нижче) з 4 ст. ложок цукру

ПРИГОТУВАННЯ































































Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика