середа, 29 травня 2013 р.

Домашній часниковий майонез

Домашній часниковий майонез



Інгредієнти:

Олія (оливкова, наприклад) - 1 склянка
2 жовтки
1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
Часник - 1 столова ложка
Сіль і перець - за смаком

Приготування:

Перед тим як приступати до процесу готування, переконайтеся, що продукти кімнатної температури. Викладіть яйця в чашу до теплої води, щоб прискорити процес при необхідності.

Масло, жовтки і лимонний сік збийте ручним блендером. Важливо: працюйте на самому дні чаші для міксера і поки більшість масла не вбралося в основну масу не піднімайте його вище.

Коли суміш починає приймати вигляд справжнього майонезу, додайте нарізаний часник, сіль і перець. Перемішайте, збийте ще трохи і можна сміливо використовувати. Можна використовувати протягом декількох днів після приготування. Зберігати в холодильнику.
Домашній часниковий майонез
Домашній часниковий майонез
Домашній часниковий майонез
Домашній часниковий майонез
Домашній часниковий майонез
Домашній часниковий майонез



Домашній майонез без яєць за 5 хвилин



Для 500 мл майонезу знадобиться:

150 мл молока
300 мл раст. масла
1 ст.л. гірчиці
2-3 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. солі (або за смаком)

Молоко і масло повинні бути однакової кімнатної температури! Налити молоко і масло в склянку для взбивания.Взбивать блендером протягом 1 хвилини (на самій високій швидкості).Добавить сіль, лимонний сік (можна оцет), гірчицю і т. д. за смаком, знову взбить.Все! Ви отримаєте 0,5 л смачного, корисного, нешкідливого домашнього майонезу!Його можна зберігати в холодильнику до 10 днів.

Кілька важливих моментів:
- Рослинна олія повинна бути нейтрального смаку, але обов'язково містити частина оливкового масла. Можна використовувати і чисте оливкову олію, якщо вам подобається.
- Гірчицю слід брати негостру і без присмаку гіркоти.
Домашній майонез без яєць за 5 хвилин






Домашній шоколадний пломбір



Приготувати домашнє морозиво можна вдома, вона в сто разів смачніше і корисніше купленого, але сьедать його потрібно швидко, тому що в ньому немає фабричних консервантів. Спробуйте, не полінуйтеся, але пам'ятайте, що яйця треба брати обов'язково свіжі, в якості яких ви впевнені.

Інгредієнти:
1 стакан молока
400 гр. цукру
100 гр. шоколаду
6 жовтків
3 склянки жирних вершків

Молоко, цукор і жовтки поставте на водяну баню. Туди ж поломайте шоколад. Томіть цю суміш і помішуйте, поки вона не загусне. Дайте їй охолонути і введіть туди збиті в міцну піну вершки, гарненько розмішайте, розкладіть по формах або у загальну форму і поставте в холодильник.

Прикрасити таке морозиво можна свіжими ягодами, шматочками фруктів, цукатами, цукерками та ін., на ваш розсуд.
Домашній шоколадний пломбір



Домашній часниковий майонез



Інгредієнти:

Олія (оливкова, наприклад) - 1 склянка
2 жовтки
1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
Часник - 1 столова ложка
Сіль і перець - за смаком

Приготування:

Перед тим як приступати до процесу готування, переконайтеся, що продукти кімнатної температури. Викладіть яйця в чашу до теплої води, щоб прискорити процес при необхідності.

Масло, жовтки і лимонний сік збийте ручним блендером. Важливо: працюйте на самому дні чаші для міксера і поки більшість масла не вбралося в основну масу не піднімайте його вище.

Коли суміш починає приймати вигляд справжнього майонезу, додайте нарізаний часник, сіль і перець. Перемішайте, збийте ще трохи і можна сміливо використовувати. Можна використовувати протягом декількох днів після приготування. Зберігати в холодильнику.
Домашній часниковий майонез
Домашній часниковий майонез
Домашній часниковий майонез
Домашній часниковий майонез
Домашній часниковий майонез
Домашній часниковий майонез






Домашній твікс



Інгредієнти:

Борошно пшеничне в/с - 1 стакан
2. Масло вершкове - 80 г
3. Цукровий пісок - 2 стіл. ложки
4. Яйця курячі - 2 шт.
5. Сметана (будь-якої жирності) - 2 стіл. ложки
6. Сіль - 0.2 чайн. ложки

для карамелі:
1. Згущене молоко - 1 банка (380 г)
2. Масло вершкове - 15 г

для глазурі:
1. Шоколад молочний без добавок - 200 г

Приготування:

Крок 1: Готуємо інгредієнти.

Від курячих яєць нам потрібні тільки жовтки, тому потрібно вилучити. Але перед цим промийте яйця мильним розчином, щоб позбутися від шкідливих бактерій, що скупчилися на шкаралупі. Потім акуратно розбиваємо яйце ножем і зливаємо білок в одну чашку, а жовток - в іншу.

Борошно для приготування домашнього твікс потрібно використовувати свіжу і просіяне, тому беремо в руки сито і ретельно просіваємо крізь нього склянку борошна.

Крок 2: Готуємо солодке рубане пісочне тісто.

Отже, ми маємо, жменьку просіяного борошна в глибокій мисці. Додаємо до неї трохи солі і цукру.

А на чисту дошку викладаємо шматочок замороженого вершкового масла і безжально починаємо рубати його гострим ножем на маленькі шматочки.

Потім до шматочків масла додаємо борошно з приправами і продовжуємо роботу ножем. У нас повинна вийти велика крихта з тіста. Додаємо до неї два яєчних жовтки і перемішуємо як слід тісто. Додаємо 2 ложки сметани, і знову перемішуємо!

Перевіряємо тісто - воно повинно бути густим, розсипчастим, неоднорідним і добре ліпитися.

Крок 3: Охолоджуємо і випікаємо готове пісочне тісто.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером, а поверх неї рівномірно викладаємо і розподіляємо тісто, утрамбовуємо її щільненько, і прибираємо форму в холодильник. Тісто (а точніше масло в ньому) має замерзнути за півгодини.

Після цього ставимо за духовку розігріватися до 180 градусів, і відправляємо в неї форму з тестом. Випікаємо тісто до світло-золотистого кольору протягом 15-20 хвилин. Дістаємо наш пісочний бісквіт з форми і даємо їй час охолонути, а поки приготуємо карамель.

Крок 4: Готуємо карамель для домашнього твікс.

З допомогою консервного ножа або "відкривачки" відкриваємо банку зі згущеним молоком і виливаємо її в каструлю з товстими стінками. Додаємо шматочок вершкового масла, і ставимо каструлю на плиту. Також нам потрібно кулінарна лопатка, якою Ви постійно будете помішувати варящуюся карамель 20-30 хвилин. Коли згущене молоко стане густішим і придбає світлий карамельний колір, можна знімати каструлю з вогню.

Швидко і акуратно наносимо карамель на поверхню пісочного коржа, тому що вона швидко остигає і починає густіти. Розподіляємо карамель рівномірно і переходимо до приготування глазурі.

Крок 5: Готуємо глазур для домашнього твікс.

Можна сполоснути каструлю, в якій ми тільки що варили карамель, оскільки розтоплювати шоколад потрібно або в товстостінній посуді, або на водяній бані.

Розламуємо плитку шоколаду на шматочки і викладаємо їх у суху і чисту каструлю. Знову беремо кулінарну лопатку і помішуємо поступово плавящийся шоколад 1-3 хвилини. Порівняно з часом, витраченим на приготування карамелі, постарайтеся протриматися ці 3 хвилини, не відволікаючись, щоб шоколад не пригорів, а готову страву не було зіпсовано з-за цього.

Коли шоколад повністю розтане, поливаємо їм корж, потім розрівнюємо поверхню глазурі, і прибираємо плитку твікс в холодильник для застигання на 3-5 годин.

Крок 6: Подаємо готовий домашній твікс.

Коли твікс застиг, можна дістати його з холодильника, нарізати невеликими паличками і подавати до столу разом з чаєм, кавою або будь-яким іншим напоєм. Море задоволення Вам гарантоване! Ви славно попрацювали, а тепер можна зробити паузу!

Приємного апетиту!
Домашній твікс
Домашній твікс
Домашній твікс
Домашній твікс
Домашній твікс
Домашній твікс
Домашній твікс
Домашній твікс
Домашній твікс
Домашній твікс

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика