Дуже смачна запіканка всього з 3-х інгредієнтів
Інгредієнти:
- 3 яйця
- банку згущеного молока
- 500 г сиру
Приготування:
Яйця збити зі згущеним молоком, додати протертий сир, вилити отриману масу в змащену маслом форму і випікати до підрум'янення 40-45 хвилин при температурі 160. Це за рецептом. І мої доповнення:
1. Робила і з сиром 18% з молочної кухні і з Рікоттою 8%, результат схожий.
2. Перший раз яйця зі згущеним молоком збивала міксером, а другий - просто вилкою злегка збила, в обох випадках запіканка добре піднялася при випіканні, але потім осіла.
3. Я випікала довше, більше години при невеликій температурі
"Сирна запіканка з чорницею"
Інгредієнти:
- 600 г знежиреного сиру
- 2 яйця
- 70 г коричневого цукру
- 5 ст.л. манки
- 150 г чорниці
Приготування:
1. Жовтки розтерти міксером з цукром і ваніллю ″дочиста″.
2. Додати сир і збити до однорідності.
3. Всипати манку і додати чорницю.
4. Білки збити і ввести в масу.
5. Викласти в змащену маслом форму і запікати при 180°C 30 хвилин.
Смачна кабачкова запіканка
Приготування:
Відварити рис - 3 столових ложки, змішати з 500гр. фаршу. Посолити, поперчити.
Гриби 300гр порізати невеликими шматочками, цибулю півкільцями. Обсмажити на рослинному маслі
Кабачок очистити від шкірки, нарізати уздовж тонкими (чим тонше, тим краще) скибочками 3мм,злегка присолити. Я не чистила шкірку, поки вона ще м'яка.
Форму для кексу змастити рослинним маслом, викласти кабачки, так щоб краї кабачків звисали. У мене немає такої форми, тому я робила в сковорідці, а вона трохи завелика
Викласти фарш.
Наступний шар гриби з цибулею,потім решті фарш.
Нарізати помідори, укласти,
посолити, поперчити, змастити майонезом з часником і кропом, закрити кінчиками кабачків,покрити шаром майонезу. Поставити в духовку і тушкувати до готовності.
Готову викласти на блюдо, прикрасити помідорами і зеленню.
Сирна запіканка без борошна і манки
Інгредієнти:
-сир 500гр.
-4 яйця-5шт.
-цукор-2/3 склянки
-олію вершкове 30г.
-ванілін
-курага
-ізюм
додатково:
-масло вершкове для змащування форми
-солодкі мелені сухарі
Приготування:
Для обсипання форми для випічки я беру товчені сухарі з солодкої булочки - це додає готової запіканці прекрасну скоринку і смак. Якщо сподобається з сухариками, то спробуйте посмажити сирники, які треба обваляти в таких сухариках замість борошна - буде просто прекрасний смак .
Сир можна збити блендером або пропустити через м'ясорубку - це лише справа смаку. Нам , буває, хочеться і однорідної запіканки, але частіше - з крупиночками сиру. Так-же без різниці яка жирність у сиру. Якщо сир знежирений, то можете присмачити його вершковим маслом. Я купую тільки домашній сир, і люблю , щоб не було зайвої сироватки.
Я рукою перемішую сир з яйцями, цукром,шматочками вершкового масла, ваніліном. Потім додаю родзинки, шматочки кураги і перемішую ще раз.
Форму для випічки (у мене скляна) щедро змастити вершковим маслом і густо обсипати сухарями. Вилити сирну масу у форму . Якщо залишилися сухарі, то не соромтеся, посипте ними і зверху. Якщо подобається, то зверху маси розкладіть дрібне галетне печиво, размоченное злегка в молоці.
Випікати запіканку треба при середній температурі (150 - 160 *) 30 хвилин. Потім я вимикаю духовку, а запіканку не дістаю хвилин 5.
На фото запіканка тільки з духовки, вона із знежиреного сиру, з маслом, яєць 5 штук, сухариків на посипання зверху не залишилося. Чесно кажучи, я на око все кладу, виходячи з того, що є в холодильнику, на результат випічки це не впливає ні грама.
Якщо ви теж не любите сирні запіканки з манкою, борошном та ін., то спробуйте мій рецепт . Запіканка буде дуже соковита, м'яка і не опадає після випічки і охолодження.
Приємного апетиту!
Запіканка з кабачків з фаршем
Інгредієнти:
- Кабачки молоді - 3 штуки
- Фарш м'ясний - 500 г
- Помідори - 450 г
- Цибуля ріпчаста - 1 головка
- Сир твердий - 200 г
- Томатна Паста - 2 столові ложки
- Яйце - 2 штуки
- Сметана - 200 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Масло вершкове - 10 г
- Масло рослинне - 20 мл
Приготування:
Цибулю обсмажити на олії, додати фарш і томатну пасту. Обсмажити до готовності фарша.Кабачки натерти на крупній тертці, віджати зайву вологу.
Яйця збити з майонезом або сметаной.Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти шарами: обсмажений фарш, кабачок, залити сумішшю яйця і майонезу (сметани), покласти помідори, порізані кільцями і зверху посипати тертим сиром.
Запікати при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Кабачкова запіканка.
Інгредієнти:
400 грам кабачка,
100 грам сиру,
2 яйця,
100 грам сметани,
0,5 чайної ложки гашеної соди,
150 грам борошна,
зелень,
0,5 чайної ложки солі.,
перець.
Як робити:
Кабачок натерти, віджати гарненько. Сир дуже дрібно порізати або натерти, порізати зелень. Соду змішати зі сметаною, залишити на 5 хв, додати яйця, сіль, перець, збити виделкою, всипати борошно, перемішати. Потім туди ж викласти сир, кабачок і зелень, змішуємо і виливаємо у форму невеликого діаметра (змастити). Запікати 40-50 хв при температурі 180 градусів.
Овочева запіканка
Інгредієнти
4-6 картоплин
2 молодих кабачка
2 баклажана
3-4 болгарських перцю
3-5 помідорів
2-4 зубчики часнику
500г маложирной сметани
1 ч ложка солі, перець
Спосіб приготування
1. Картоплю треба порізати невеликими шматочками і відварити протягом 5 хвилин у підсоленій воді.
2. Баклажани і кабачки також порізати часточками, а перець - соломкою. Помідори натерти на крупній тертці, можна нарізати кружечками, часник дрібно порізати.
3. Потім викласти у глибоку форму картоплю, кабачки (посолити), потім баклажани (посолити і поперчити), перець і зверху посипати часником. Залити все сметаною і поверх її викласти помідорну масу або кружечки помідор.
4. Поставити форму в духовку на 25-35 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар