Млинцеві мішечки з жульєном
Дуже смачна і ситна закуска. Посмажити млинці,приготувати жульєн(на сковороді обсмажити шматочки курінного філе,гриби і цибулю,далі залити 200 мл 20% вершків попередньо змішані з 1 ст. л. борошна або крохмалю,замішати і протушкувати-поки соус не загусне),на млинець викладаємо жульєн і загортаємо у вигляді мешочка.завязываем сиром "косичка" або зеленню. Готвьте весело,їжте на здоров'я!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Жульєн з мідіями і креветками
Інгредієнти:
- 100 г очищених креветок
- 100 г мідій
- 150 г печериць
- 1 цибулина
- 2 столові ложки вершкового масла
- 1 столова ложка з гіркою борошна
- 150 мл вершків 10%
- 50 р сиру
- сіль і перець за смаком
Приготування:
Гриби тонко нарізаємо, солимо і разом з дрібно нарубаною цибулею обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла (лук повинен стати м'яким). Креветки і мідії злегка обсмажуємо на сильному вогні з додаванням солі і перцю.
Готуємо вершковий соус.
Для цього в невеликій каструлі розтоплюємо масло, швидко втручається в нього борошно, потім починаємо потроху вливати вершки - при цьому суміш треба постійно помішувати, щоб не утворилося грудок. Варимо пару хвилин до загустіння.
Змішуємо соус з грибами та цибулею.
На дно кокотниць розкладаємо морепродукти, зверху кладемо вершково-грибну суміш, посипаємо все це дрібно натертим сиром і ставимо на 5-7 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Грибний жульєн в баклажанах
Інгредієнти:
-5 маленьких баклажанів
-10 невеликих печериць
-2 невеликі цибулини
-3 столові ложки сметани
-сіль, перець чорний за смаком, червона солодка паприка за смаком
-оливкова олія
Приготування:
1. Баклажани добре помити.
2. Нарізати вздовж, разом з плодоніжкою (хвостик теж постарайтеся залишити)
3. Форму для запікання змастити оливковою олією, баклажани посолити і теж змастити з усіх боків оливковою олією, поставити запікатися в духовку на 15 хв при температурі 200 гр. (не забувайте, що духовки у всіх різні, так що час запікання може змінюватись)
4. Печериці дрібно порізати і злегка обсмажити на сковороді, потім додати цибулю, нарізану тонкими півкільцями і смажити до прозорості цибулі, посолити, поперчити, додати трохи червоною солодкої паприки
5. Коли баклажани готові, дістаємо і чайною ложкою видаляємо м'якуш, м'якоть подрібнюємо і додаємо до грибів, обсмажимо пару хвилин, вимкнемо вогонь під сковородою, додамо сметану і все добре перемішати. Цією начинкою фаршируємо баклажанові човники.
6. Зверху посипаємо тертим сиром. І відправимо на 7 хвилин під гриль.
Якщо немає гриля, то потрібно навпаки поставити в духовку на самий верх при температурі в районі 200 градусів і чекати коли сир зарум'яниться.
Приємного апетиту .
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар