четвер, 23 травня 2013 р.

Картопляне пюре з часником і зеленою цибулею

Картопляне пюре з часником і зеленою цибулею



Інгредієнти:
900 г - 1 кг картоплі
сіль
1,25 склянки суміші вершки+молоко або просто молока
2 столових ложки вершкового масла
4-5 зубчиків часнику
щіпка мускатного горіха
2 столових ложки нарубаного зеленого цибулі
мелений перець
додатково: сметана, крем-фреш, тертий сир

Приготування:
1. Очистіть і розріжте на четвертинки картоплю. Відваріть в злегка підсоленій воді.
2. Поки картопля вариться, на сковороді приготуйте соус. Нагрійте вершкове масло (1 столова ложка), часник, влийте молоко. Готуйте хвилин 10 поки часник не стане м'яким. Присипте мускатним горіхом і перемішайте. Зніміть з вогню.
3. Відварену картоплю зніміть з вогню, воду злийте.
4. У каструлю з картоплею влийте соус і розімніть в пюре. Додайте ще одну ложку масла, нарізану цибулю, сіль і перець. Перемішайте. Додайте додаткове інгредієнти і подавайте.
Картопляне пюре з часником і зеленою цибулею
Картопляне пюре з часником і зеленою цибулею
Картопляне пюре з часником і зеленою цибулею
Картопляне пюре з часником і зеленою цибулею
Картопляне пюре з часником і зеленою цибулею
Картопляне пюре з часником і зеленою цибулею



Картопля з шампіньйонами в сметані



Інгредієнти:
- картопля
- печериці
- цибуля
- борошно
- оливкова олія
- сіль,перець
- сметана

Приготування:

1. Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками.
2. Цибулю дрібно нарізати і змішати зі столовою ложкою борошна! Пояснюю навіщо. По-перше, він буде дуже золотистим і красивим після обжарювання, а по-друге, це надасть потрібну консистенцію готового блюда. До речі, цей же прийом дуже хороший для приготування різних соусів! Цибуля, відповідно обсмажуємо на оливковій олії.
3. Гриби теж ріжемо на невеликі шматочки. І теж обсмажуємо. Окремо від лука4. Отже! Викладаємо картоплю в форму, додаємо гриби, цибулю, спеції і сметану! Все добре перемішуємо! І запікаємо 40 хвилин при 180 градусах!
Якщо до цього блюда у вас в холодильнику знайдуться солоні помідори, то неймовірне задоволення ми вам гарантуємо!
Картопля з шампіньйонами в сметані






Картопляний гарнір



Інгредієнти:

- картопля (за кількістю осіб)
- часник
- кріп
- петрушка
- перець червоний стручковий
- рослинна олія
- сіль (кількість інгредієнтів - за смаком)

Приготування:

Дрібно нарізаємо часник, зелень, перець. Солимо, заправляємо рослинною олією і перемешиваем.Надрезаем картоплю скибочками товщиною 2-4 мм не до кінця, а так, щоб вона могла розвернутися віялом. Для такого нарізування картоплину зручно помістити на ложку - краю ложки не дадуть прорізати картоплину до кінця.

Якщо картоплини великі нарізаємо їх на закусочній тарілці або блюдце з невисокими бортиками. Або укладаємо з боків розрізається картоплини дві тонкі дерев'яні реєчки.

Викладаємо нарізану картоплю в форму і начиняємо розрізи овочевий смесью.Сбрызгиваем зверху рослинним маслом і поміщаємо в духовку при 200°С. Запікаємо 1 годину. Цей гарнір підходить до багатьох страв.

ПРИМІТКА. За смаком до овочевої суміші можна додати трохи дрібно нарізаного сала або свинокопченостей
Картопляний гарнір



Запечений молода картопля з беконом і овочами



Інгредієнти:

- картопля
- молодий кабачок
- жовтий болгарський перець
- цибуля порей
- бекон
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець, орегано, майоран

Приготування:

Картоплю нарізати тонкими слайсами, кабачок кружечками, товщиною в пів сантиметра, порей нашаткувати, болгарський перець теж нашаткувати довгими пір'ям.
Форму змастити оливковою олією, першим шаром викласти картоплю, трохи посолити поперчити, викласти ще один шар картоплі, знову посолити і поперчити, потім зверху шар кабачків
Запечений молода картопля з беконом і овочами
Запечений молода картопля з беконом і овочами
Запечений молода картопля з беконом і овочами
Запечений молода картопля з беконом і овочами
Запечений молода картопля з беконом і овочами






Гарячий "Наполеон" з картопляно-грибний кремом



Інгредієнти:

1 упаковка листкового бездріжджового тіста
4 невеликі картоплини
150 мл вершків (чим жирніше, тим смачніше)
1 велика цибулина
100 г сиру
300 г грибів
пучок зелені
сіль, перець,
2 ст. ложки ростить. масла

Приготування:

1) Картопля відварити
2) Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити 2-3 хвилини на рослинному маслі. Додаємо гриби і смажимо все разом, поки вся вода не випарується. Я брала 300 г заморожених лісових!
3) Картопля зім'яти в пюре з додаванням гарячих вершків.
4) Змішуємо грибну і картопляну маси. Додаємо зелень, дрібно нарубану, солимо і перчимо. Як слід перемішуємо! Все, начинка готова.
5) Тісто розкачати в тонкий пласт і нарізати на 3 або 4 прямокутника! У мене було 2 листа і вийшло 4 заготовки, якщо у вас 1 - то можна і на 3 частини! Укладаємо на деко по 2 пласта тіста і випікаємо при 200 гр. 12 хвилин, вони повинні трохи підрум'янитися.
6) На деко кладемо 1 корж, промазуємо його кремом. Посипаємо тертим сиром...Так викладаємо всі верстви - зверху буде корж. Його вже не промазуємо, а просто посипаємо сиром!
7) Випікаємо ще 5 хвилин при тій же температурі.
Гарячий "Наполеон" з картопляно-грибний кремом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика