Фарширований перець - ну дуже смачно
Інгредієнти:
Болгарський перець - 4 кг
Начинка:
Рис - 1 кг
Свинина - 1 кг (я завжди беру шию, так фарш виходить більш соковитий)
Морква - 1 велика
Цибуля - 1 велика цибулина
Кріп - півпучка
Петрушка - півпучка
Сіль, перець - за смаком
Рослинна олія
Томатна паста - при желанье 2-3 ст.л.
З цієї кількості перцю і фаршу у мене виходять завжди штук 5-6 невеликих казанков - частина готую одразу, частину - на наступний день, а решту можна заморозити і швиденько приготувати, наприклад, набагато пізніше - як цього разу.
Підлива (на 1 невеликий казан з 8 перців):
Морква - 2 середні штуки
Цибуля - 1 велика цибулина
Помідор - штук 7 (5 на підливку, 2 щоб закрити перець)
Рослинна олія
Сіль, перець - за смаком
При желанье в саму підливку при готуванні можна додати сметану і зелень, замість помідор використовувати готовий томатний сік, а можна зварити перець просто у воді з 2 ст.л. рослинного масла і залишками фаршу. Теж буде смачно.
Приготування:
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками (саме нарізаємо, якщо використовувати перемелений на м'ясорубці фарш, смак буде вже не той) і злегка обсмажуємо на рослинному маслі, тушкуємо. Солимо і перчимо наше м'ясо. Додаємо дрібно порізану цибулю, далі натерту на крупній тертці моркву. Всі разом пасеруємо. При желанье додаємо томатну пасту (я в цей раз не стала), обсмажуємо ще буквально хвилину, потім дрібно порізану зелень, все добре перемішуємо і відразу знімаємо з вогню.
Рис я завжди беру разваристый, Краснодарський наприклад (це улюблений рис сина). Відварюю його буквально пару хвилин в підсоленій воді і зливаю воду. Додаю вже готовий м'ясний фарш, добре перемішую і залишаю остигати.
У цей час можна зайнятися приготуванням перцю для фарширування.
Моєму його і акуратно зрізаємо ніжку з серцевиною.
При варінні перцю, я накрила його помідором, при желанье замість помідор можна використовувати як раз ці зрізані плодоніжки без серцевини.. А можна взагалі не накривати. Кому як подобається.
Отже фарш трохи охолов і можемо спокійно начинити їм наш очищений перець. Щільно забивати перець не варто, інакше при варінні, коли рис збільшиться в розмірі, що він може лопнути. Ступінь «затурканості» визначайте за мірою вже сваренности» рису.
Як я вже говорила, заготівлі я приготувала і заморозила раннє.
Отже, займемося підливою. Для цього нам потрібно буде дрібно нарізати цибулю. Натерти на тертці моркву. Окремо я натерла на тертці помідори (2 штуки залишила для «кришечок на перець»).
Отже, цибулю обсмажуємо на повільному вогні, додаємо моркву.
Пасеруємо буквально пару хвилин.
І викладаємо зверху наш фарширований перець.
В помідори додаємо дрібку цукру, дві щіпки солі, перець, спеції за смаком, перемішуємо
І заливаємо цією сумішшю наш фарширований перець.
На викладаємо перець помідор, накриваємо кришкою і ставимо на вогонь або в духовку).
Зазвичай такий казанчик у мене готується 40 хвилин після закипання води, томатного соку або підливи.
Так як в цей раз я використовувала заморожені заготовки, то і часу пішло більше.
Ох і важко ж чекати, коли ж він нарешті зваритися при ароматах, розлітаються по всій квартирі)))))
Секрети смачного м'яса
1. М'ясо стане ніжнішим, якщо за годину до готування його змочити горілкою.
2. Можна м'ясо змішати з соєвим соусом, залишити на ніч, а завтра смажити, воно вийде дуже соковитим.
3. Яловичина, баранина вийде м'якою і соковитою, якщо її перед запіканням посолити, поперчити, ще можна нашпигувати часником, потім обернути м'ясо банановою шкіркою.
4. Закріпіть шкірку кулінарною ниткою, щоб вона не розійшлася.
5. Покладіть м'ясо на деко і поставте в розігріту духовку на 30-40 хвилин.
6. Шкірка банана володіє унікальними властивостями і зробить жорстке пісне м'ясо м'яким.
Секрет перетворення жорсткої яловичини в ніжне і м'яке м'ясо.
1. Викладіть яловичину на розпечену сковороду. Обсмажте на сильному вогні 3-5 хвилин.
2. Додайте трохи води, накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Наріжте корінь імбиру і покладіть його тушкуватися разом з м'ясом.
3. До складу імбирного соку входить речовина, яка розкладає протеїни і робить жорстке м'ясо м'яким. Яловичину досить згасити з імбиром 30 - 40 хвилин.
Пом'якшити старе м'ясо допоможе лимонна скоринка.
1. Наріжте м'ясо на шматки упоперек волокон і викладіть на розігріту сковороду.
2. Додайте кілька лимонних кірок.
3. В кінці приготування не викидайте кірки.
4. Дістаньте їх, розітріть ложкою і розмішайте з м'ясним соком, що виділився при смаженні. Викладіть яловичину на тарілку, полийте соком і прикрасьте гілкою зелені і морквою.
5. Ніколи не соліть м'ясо безпосередньо перед смаженням, воно втратить багато соку і вийде несмачним. Сіль треба класти під час, а ще краще в самому кінці приготування.
Курячі "растрепки" - ніжно, соковито, дуже смачно
Інгредієнти:
- 3 курячі грудки
- 2-3 ст.л. майонезу
- 1 яйце
- 2-3 ст.л. борошна або крохмалю
- сіль, перець по-смаку
- 3-4 зубчики часнику
- щіпка каррі
Приготування:
1. Куряче м'ясо порізати дрібненькими кубиками, додати майонез, яйце, борошно, сіль, перець, видавити часничку.
2. Тісто має вийти як на оладки і випікати так само як оладки на рослинному маслі.
Як приготувати кролика швидко і смачно?
Інгредієнти
Кролик - 2 кілограми
Сметана 15% жирності - 500 грамів
Оцет 3% - за смаком
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Часник - за смаком
Спеції - за смаком
Маргарин молочний - 20 грамів
.
Приготування
Кролятина дуже корисне м'ясо, особливо для дітей. Коли я народила, у мого дитинку почалася алергія, а так як нам було вже вісім місяців, доводилося вводити вже прикорм і почала я саме з кролика. Але це як раз був мій сумний досвід, так як я не мала уявлення, як його вибирати, дивитися свіжий він, а пішла в супермаркет і купила замороженого. В якому ж я була шокована, коли стала його обробляти, всередині він був весь в паразитах. У підсумку, знайшла по знайомству, хто саме вирощує кролів для цих цілей і стала брати у них. Малятку відварювала м'ясо кролика, а нам робила за рецептом, з якими з вами і поділилася. М'ясо виходить дуже ніжне, смачне й ароматне. Загалом, як приготувати кролика швидко і смачно ви вже знаєте.
1. У воді з оцтом вимочуємо кролика близько 3 годин.
2. Після закінчення часу дістаємо і добре обсушуємо.
3. Після чого нарубаем на шматки досить великі.
4. Обмазуємо добре сіллю і перцем з усіх боків.
5. У м'ясі робимо невеликі надрізи, в які всуває по зубчику часнику і залишаємо на півгодини.
6. На сковороді і обсмажуємо на маргарині шматки кролятини до рум'яної скоринки.
7. Потім викладаємо в сотейник, заливаємо кожен шматок сметаною і тушкуємо хвилин 40.
Всім приємного страви!!!
Немає коментарів:
Дописати коментар