вівторок, 21 травня 2013 р.

Брауні

Брауні



Інгредієнти:

Гіркий шоколад - 200 р.
Вершкове масло - 180 р.
Яйця - 3 шт.
Цукор - 150 р.
Борошно - 125 р.
Сіль - щіпка
Волоські горіхи, чорнослив, курага - 80 р.

Приготування:

На водяній бані розтоплюємо шоколад і вершкове масло разом.
Подрібнюємо волоські горіхи, курагу й родзинки
Яйця збиваємо з цукром за допомогою міксера або блендера - до піни.
У цю ж миску переливаємо розтоплений шоколад і перемішуємо. Просіваємо сюди ж додаємо борошно і дрібку солі.
В цю ж ємність викладаємо горіхи, курагу і чорнослив, розмішуємо. Застеляємо пергаментом форму і викладаємо в неї шоколадну суміш. Я використовувала 2 невеликі форми.
Випікаємо в духовці при 180 градусах 30-35 хвилин. після цього відразу виймаємо з духовки і даємо трохи охолонути.
Виймаємо з форми, нарізаємо на невеликі квадратики, або прямоугольнички і даємо повністю охолонути.



Карамельно-арахісовий брауні



Інгредієнти:
Для торта:
- Борошно - 1 склянку
- Сода - 1 чайна ложка
- Сіль - ¼ чайна ложка
- Вершкове масло - 8 столових ложок
- Гіркий шоколад - 140 г
- Яйце - 3 шт
- Коричневий цукор - ½ склянки
- Тростинний цукор - ½ склянки
- Паотка - 3 столових ложки
- Ванілін - ½ чайної ложки
Топпінг:
- Цукор - 2 склянки
- Вода - ½ склянки
- Патока -1,5 чайної ложки
- Вершки жирні - 2/3 склянки
- Вершкове масло - 2 столових ложки
- Солоний арахіс - 1 стакан

Приготування:

Духовку нагрійте до 175 градусів. Форму із знімними краями змастіть вершковим маслом. Торт: змішайте борошно, соду і сіль. Маслое і шоколад розтопіть до однорідної маси, помішуючи, на водяній бані. В чаші для міксера збийте яйця, 2 види цукру.

Додайте патоку, ванілін, потім - шоколадно-олійну суміш. Перемішайте і потім поступово введіть сухі інгредієнти. Тісто має бути густим. Перелийте його в приготовану форму і випікайте 40-45 хвилин. Перевірити на готовність зубочисткою.

Остудіть і через 15 хвилин зніміть краю з форми, залишивши на ній пиріг. Дайте йому повністю охолонути, а зетм викладіть його на блюдо.
Для начинки змішайте цукор, воду і патоку і поставте на середній вогонь. Готуйте, помішуючи, 5-10 хвилина поки карамель не стане темно-коричневим. Влийте в каструлю вершки і масло, перемішайте і в самому кінці всипте арахіс. Перемішайте суміш до однорідної маси, остудіть близько 20 хвилин і залийте нею брауні.
Карамельно-арахісовий брауні
Карамельно-арахісовий брауні
Карамельно-арахісовий брауні



Двоколірні брауні



Інгредієнти:
- 3/4 склянки цукру
- 120 гр шоколаду (не чорного)
- 2 столові ложки какао-порошку
- 3/4 склянки самовозрастающей борошна
- 280 гр вершкового сиру (Маскарпоне, Філадельфія)
- 200 гр горіхів пекан ( можна волоських)
- 120 гр масла
- 2 яйця
- ½ ч.л. екстракту ванілі
Глазур:
- 60 гр масла
- 90 гр шоколаду (не чорного)
- 1 склянка цукрової пудри
- 1 столова ложка какао-порошку
- 2 столові ложки молока

Спосіб приготування:

Змастити форму для випічки маслом і застелити пергаментним папером. Подрібнити горіхи. Змішати вершковий сир, 2 столові ложки цукру і екстракт ванілі. Розтопити в мікрохвильовці масло, шоколад і какао. Збити яйця з цукром. Додати шоколадну суміш до яєць, перемішати. Просіяти борошно і додати горіхи. Вилити половину тіста у форму. Зверху суміш вершкового сиру, а потім залишився шоколадне тісто. Випікати 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Змішайте вершкове масло, шоколад, какао і молоко, розтопіть. Додайте цукрову пудру, якщо суміш занадто густа розведіть її молоком. Перемішайте міксером.
Коли пиріг буде готовий, розмажте трохи глазурі поверх. Дайте охолонути і використовуйте решту глазур. Прикрасити горіхами і відкладіть на кілька годин. Коли глазур захолоне, розрізати на квадратики і насолоджуйтеся!
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні
Двоколірні брауні






Кавово-шоколадний брауні з помадкою



Інгредієнти:
Брауні:
226 г несолоного вершкового масла
1 столова ложка какао-порошку
340 г шоколаду, дрібно нарубати
60 мл свіжо звареного еспресо
1 столова ложка екстракту ванілі
250 г (світло)коричневого цукру
4 великих яйця
65 г борошна
1/4 чайної ложки солі
75 г волоських горіхів, дрібно нарубати
240 г гіркого шоколаду, дрібно нарубати (опціонально)

Кавово-шоколадна помадка:
240 мл жирних вершків для збивання (35%)
4 чайних ложки розчинної кави (порошку)
1 столова ложка меду/патоки/кукурудзяний сироп
280 г гіркого шоколаду, дрібно нарубати

Приготування:
Брауні.
Духовку нагрійте до 180° C. Форму 20 см x 5 см рясно змастіть вершковим маслом, застелити папером для випічки. Папір зверху злегка змастіть маслом і присипте какао.
340 г шоколаду розтопити разом з маслом на водяній бані (переконайтеся, що миска, в якій плавиться шоколад і масло, не стосується води). Зніміть з вогню і перемішайте. Змішайте еспрессо, какао та ваніль до повного розчинення какао. Додайте цю суміш до розтопленої і перемішайте.
Додайте цукор, перемішайте, щоб цукор розчинився.
Вбийте по одному яйцю за раз, перемішуючи після кожного додавання. Стежте, щоб яйця не скрутилися. Борошно і сіль просіяти разом і поступово додайте до основної маси. Додайте надробленные горіхи та шматочки нарубаного шоколаду (240 г), якщо використовуєте. Перемішайте все до однорідної маси. Перелийте тісто в приготовану форму і випікайте 30-40 хвилин. Перевірити на готовність зубочисткою. Повністю остудіть перед тим як наносити помадку.

Кавово-шоколадна помадка.
Шоколад покладіть в термостійку миску. У невеликій каструльці змішайте вершки з еспресо і поставте це на середній вогонь до повного расторения кави (вершки повинні починати закипати). Зніміть з вогню, закрийте кришкою і залиште на 30 хвилин.
Процідіть суміш через дрібне сито або кавовий фільтр в чисту каструльку. Додайте мед/патоку, поверніть на вогонь і доведіть до кипіння суміш, помішуючи, поки мед/патока не расторится. Зніміть з вогню. Шоколад, що знаходиться в термостійкої мисці, залити гарячими вершками з медом/патокою. Залиште на 2 хвилини. Лопаткою перемішайте шоколад до однорідної маси. Помадкою залийте остиглі брауні. Розподіліть її, щоб полуился рівний шар, і залиште при кімнатній температурі на 3 години застигати. Нарізайте. Зверху можна прикрасити кожну порцію невеликою кількістю збитих вершків і капнути трохи залишилася помадкою.
Кавово-шоколадний брауні з помадкою
Кавово-шоколадний брауні з помадкою
Кавово-шоколадний брауні з помадкою
Кавово-шоколадний брауні з помадкою
Кавово-шоколадний брауні з помадкою
Кавово-шоколадний брауні з помадкою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика