вівторок, 21 травня 2013 р.

Тістечко «Картопля»

Тістечко «Картопля»



Інгредієнти:
2,5 - 3 склянки товченого бісквіта або подрібнених в блендері печива
1 стакан молока
100 г вершкового масла
0,5 склянки цукрової пудри
0,5 склянки вина чи коньяку
Горіхи і какао для обсипання

ЯК ГОТУВАТИ:
1. Подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку печиво або підсушений бісквіт.
2. Перемішати отриману суміш з вершковим маслом.
3. Додати молоко, цукрову пудру і вино.
4. Зліпити «картоплі», обваляти їх в товчених горіхах і какао.
5. Поставити в холодильник на 2 години.
Тістечко «Картопля»



Тістечко «Картопля»



Інгредієнти:
• Сухарі ванільні - 500 г
• Молоко згущене - 400 мл
• Какао-порошок - 50 грам
• Вершкове масло - 200 грам
• Шоколад темний 70-80% какао - 100 грам
• Коньяк - 30 мл
• Цитрусові цукати (за смаком) - 20 грам
• Кількість "Картоплин" - 20 штук.

Спосіб приготування:
1) Спочатку потрібно перемолоти сухарі в дрібну крихту. Це можна зробити за допомогою м'ясорубки або млини, головне щоб не залишилося неперемолотых шматочків.
2) В окремій мисці перемішуємо банку згущеного молока з какао-порошком. Какао потрібно взяти 2 столові ложки з гіркою. Перетираємо до зникнення грудочок, додаємо вершкове масло, порізане на шматочки і ставимо на маленький вогонь (поки масло не розтане)
3) Далі в мисці розтоплюємо на водяній бані плитку гіркого шоколаду. Для цього в каструлю наливаємо гарячу воду, воду поміщаємо посудину з поламаним шоколадом і ставимо на вогонь, щоб вода постійно кипіла.
4) З шоколадної маси додаємо до шоколадно-масляного крему половину, тобто 50 грам, а решта піде на прикрасу.
В кінці підмішуємо в шоколадний крем дві столові ложки коньяку (для аромату).
Тепер змішуємо сухарную крихту і шоколадний крем.
5) У результаті вийде ось така шоколадна крихта. Якщо «тісто» вийде сухим, додайте в нього трохи молока.
6) Для формування картоплин краще спочатку формувати з тіста ковбаски, розрізати на однакові шматочки і катати з них кульки або бруски.
7), Можна покласти всередину яку-небудь начинку, краще щось з яскравим смаком. Як варіант, цитрусові цукати (на смак).
8) Для прикраси нарізаємо всі ті ж цитрусові цукати дуже тоненькими смужками.
9) Залишився від приготування тіста шоколад ще раз підігріваємо до рідкого стану. Кожне тістечко обмазуємо зверху шоколадом і кладемо по два шматочки нарізаних цукатів.
10) Тепер чекаємо коли шоколад застигне. Найсмачніші тістечка на наступний день, коли вони гарненько просочаться.

Приємного апетиту ;)



СЕКРЕТНА ЗБРОЯ ЖІНКИ: Листкова картопля "На всі випадки життя"



ЖОДЕН ЧОЛОВІК НЕ ВСТОЇТЬ! ПЕРЕВІРЕНО ;)

Інгредієнти:

- Картопля - 20 шт.
- Цибуля - 3-4 шт.
- М'ясо - скільки піде
- Сир - 300-400 г
- Майонез - 2 упаковки
- Сіль
- Спеції
- Зелень

Приготування:

Замість курки можна використовувати свинину. Тоді порядок шарів трохи змінюється: картопля, м'ясо, цибуля.

Нарізати цибулю півкільцями і замаринувати його в майонезі. Нарізати картоплю, посолити, замаринувати в майонезі. Курку (не повірите!) теж замаринувати в майонезі!

Посолити, додати спеції за смаком. Через годину все викласти на деко шарами:
1. Картопля.
2. Цибуля.
3. М'ясо.

Поставити в духовку і готувати при температурі 220 градусів 40-50 хвилин. Потім посипати тертим сиром і рубаною зеленню.
Коли сир розплавиться - листкова картопля готова, можна подавати її на стіл






Запечена картопля



Інгредієнти:
- картопля
- ваші улюблені спеції
- трохи рослинного масла
- сіль

Приготування:

1.Картошку очистити і нарізати часточками. Відварити у воді протягом 5-7 хвилин.
2.Выложить у форму для запікання, посипати вашими улюбленими спеціями, посолити, збризнути маслом і запекти в заздалегідь розігрітій духовці до золотистого кольору.
Якщо хочете щоб спеції більш рівномірно розподілилися складіть картоплю, спеції і масло в целофановый пакет, затисніть зверху рукою і добре все там потрясіть.
Молода картопля буде готова через 15 хвилин. Дрібну картоплю можна запекти цілком.
Приємного апетиту:3



Тістечко Картопля.



Інгредієнти:

1) 100 р. вершкового масла
2) 100 г згущеного молока
3) 2 ст.л. коньяку або рому
4) 2 ст.л. порошку какао
5) 1 стакан молока
6) 400 р. пісочного або бісквітного печива

Приготування:
1. Печиво змолоти у блендері або м'ясорубці в крихту.
2. Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром.
3. Змішати розмелене печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
4. Зліпити тістечка у вигляді картоплі і відправити в холодильник на годину.
5. Готові тістечка посипати какао-порошком.
Тістечко Картопля.






Гостра картопля з болгарським перцем



Інгредієнти:
- 1,5 кг. картоплі
- 2 болгарських перцю (у мене був червоний і жовтий)
- 2 середніх цибулини
- 2-3 часточки часнику
- 1 стручок чилі
- 1 ст. ложка оцту (я використовую яблучний)
- 1 ч. ложка паприки
- 1 ч. ложка кмину
- 4-5 ст. ложок оливкової олії
- сіль
- перець
- петрушка

Приготування:
1. Картоплю почистити, відварити майже до готовності.
2. Перець і цибулю порізати невеликими кубиками.
3. Перець чилі і часник порубати ножем.
4. В ступці, змішати і добре потовкти перець чилі, часник, 2 ст. ложки олії, оцет, кмин, паприку і сіль. Я ще додаю січену петрушку туди.
5. У сковорідці розігріваємо 2-3 ст. ложки олії.
6. Картоплю, якщо велика, нарізаємо. Я зазвичай беру дрібну і не ріжу. 7. Обсмажуємо в олії картоплю до утворення скоринки.
8. Додаємо цибулю і ще трохи обсмажуємо.
9. Додаємо болгарський перець, суміш приправ і смажимо ще 4-5 хвилин.
10. Солимо і перчимо за смаком.
11. Перед подачею посипати петрушкою.
Приємного апетиту!
Гостра картопля з болгарським перцем



Запечена картопля



Інгредієнти:

картопля
ваші улюблені спеції
трохи рослинного масла сіль

Приготування:

1.Картошку очистити і нарізати часточками. Відварити у воді протягом 5-7 хвилин.
2.Выложить у форму для запікання, посипати вашими улюбленими спеціями, посолити, збризнути маслом і запекти в заздалегідь розігрітій духовці до золотистого кольору.
Якщо хочете щоб спеції більш рівномірно розподілилися складіть картоплю, спеції і масло в целофановый пакет, затисніть зверху рукою і добре все там потрясіть.
Молода картопля буде готова через 15 хвилин. Дрібну картоплю можна запекти цілком.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика