неділя, 19 травня 2013 р.

СПЕКОТНЕ.

СПЕКОТНЕ.



Свинина - 800 г
Картопля - 1 кг
Цибуля - 2 шт.
Морква - 3 шт.
Молодий часник - 1 головка
Приправа
Лавровий лист - 2 шт.
Чорний перець мелений
Сіль
Олія рослинна

Миємо, висушуємо і ріжемо шматками 2х2 см м'ясо.
Чистимо і ріжемо цибулю чверть кільцями.
Нарізаємо півкільцями очищену моркву.
Молодий часник нарізаємо тонкими кільцями.
Чистимо і ріжемо великими кубиками картоплю.
У великій товстостінній сковороді розігріваємо рослинне масло.
Партіями обсмажуємо порізану на шматочки свинину, щоб шматочки м'яса неодмінно обсмажувалися, а не тушкувалися.
По 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
Обсмажене перекладаємо в миску, і смажимо наступну партію.
Коли все м'ясо обсмажиться, перекладаємо його назад в сковороду.
Солимо і перчимо.
Заливаємо гарячою водою з чайника так, щоб тільки покрити його.
Лопаткою неодмінно отскребем піджарки з дна сковороди.
Накриємо кришкою і залишимо на маленькому вогні.
Овочі будемо обсмажувати, щоб вони не перетворилися на кашу.
На іншій сковорідці розігріваємо масло і відправляємо туди цибулю.
Смажимо на середньому вогні, помішуючи 2-3 хвилини.
Потім додаємо моркву і смажимо ще 3 хвилини.
Слідом відправляємо часник, перемішуємо і ще хвилину.
Потім посипаємо приправою "лісовий збір" або розкришите просто пальцями сухі гриби. Трохи присолим. Перемішаємо.
Відправляємо в каструлю.
Знову поки накриємо кришкою.
У цю ж сковорідку кладемо картоплю.
Обсмажуємо в олії 3 хвилини, до золотинок. В кінці присолим.
Відправляємо картоплю в сковороду. (Або розкладаємо все по горщикам). Додаємо води на сантиметр нижче продуктів.
Додаємо лавровий лист, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
При подачі можна посипати вашої улюбленої зеленню.
СПЕКОТНЕ.



Російське спекотне



Інгредієнти рецепту Ріпчаста цибулю-1 голівка.
Сметана 1 столова ложка .
Часник 2 зубчика .
Картопля 4-5 штук .
Корінь петрушки, селери по 1 штуки.
Морква 1 штука.
Зелень .
Вершкове масло-2 столові ложки .
Яловичина 200-300 грам.
Сіль, перець.


Спосіб приготування
Очистити помиту картоплю і нарізати кубиками, обсмажити в маслі. Цибулю нарізати кільцями, обсмажити до рум'яного кольору. М'ясо нарізати шматочками, обсмажити до рум'яного кольору. Покласти м'ясо, картоплю, цибулю, коріння в керамічний посуд, додати перцю, лаврового листа, солі, влити трохи бульйону. 30 хвилин тушкувати в духовці. За 10 хвилин до готовності залити сметаною спекотне, посипати зверху зеленню. Можна з солоними огірками, салатом із свіжих овочів, квашеної капусти подавати.
Російське спекотне






Печеня зі свинини



Інгредієнти рецепту 1 столова ложка соєвого соусу.
цукру - 4 столові ложки .
1 стакан курячого бульйону .
2 кг свинячої корейки, спекотного .
1 стакан води.
меду - 1 столова ложка.
3 столові ложки оцту.
1 чайна ложка солі
Спосіб приготування рецепту Цукор змішати з бульйоном, соєвим соусом, медом, сіллю, оцтом і водою. М'ясо опустити в великий рукав для запікання і залити соусом поверх м'яса, на годину залишити маринад. М'ясо і маринад перенести в сковороду і накрити. Випікати При 180 градусах близько 3 годин. Можна м'ясо трохи відбити заздалегідь. М'ясо вийняти з духовки і на пару хвилин залишити. Подавати нарізаним. Подавати з відвареною картоплею.
Печеня зі свинини



Печеня з курячих потрошки з картоплею і грудинкою.



Грудинку нарізаємо середніми брусками і вытапливаем на сухій сковороді.

Коли грудинка розтопилася, кидаємо в сковороду курячі печінка і сердечка.

Трохи присаливаем (грудинка і так досить солона) і перемішуємо

Тепер відправляємо туди крупно порізану картоплю і цибулю півкільцями. Лука побільше. Він дуже смачний на виході виходить. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо у власному соку.

Додаємо соус Чин-Су і бамбуковий. Перчимо, сиплемо суміш сухих трав і додаємо лавровий лист. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин 10.

Коли спекотне набуває красивий золотистий колір, вимикаємо вогонь і накладаємо в тарілку.

Всі. Можна їсти. Запах обладнаний, смак відмінний!
Печеня з курячих потрошки з картоплею і грудинкою.






Святкове спекотне



Інгредієнти:
500 г м'ясної вирізки (свинина),
15 г спецій для м'яса,
1 болгарський перець,
1 пучок зелені петрушки,
2 гілочки базиліка,
3-4 оливки,
сіль.

Приготування:
Надрізати м'ясо зверху.

Добре посолити і натерти спеціями.

Покласти в пакет для запікання.

Залишити на 1 годину.

Поставити в духовку на 45-50 хвилин при температурі 200 градусів С. Дістати і полити соком, що виділився.

Дати трохи охолонути і порізати порційними шматочками. Прикрасити зеленню, перцем і оливками.

Приємного апетиту!
Святкове спекотне



Печеня з серцем і солоними огірками


yummybook.ru/catalog/recept/kotenochek222-zharkoe-s-s..
Печеня з серцем і солоними огірками






 


Печеня з серцем і солоними огірками - покроковий рецепт з фото
Інгредієнти: Серце-300 гр., Картопля-3 шт, Морква-1 шт. Цибуля репч.-2 шт., Часник,зелень., Томат. паста-1 ч.л.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика