Десерт «Секс у сковороді»
Інгредієнти:
Основа:
Волоські горіхи (або пеканы) подрібнені - 1 стакан
Цукор - 3 столових ложки
Вершкове масло - 110 г
Борошно - 1 склянка
Начинка:
Перший шар:
Вершковий сир - 500 г
Цукрова пудра - 1 стакан
Вершки для збивання - 1 стакан
Ванільний пудинг:
Суха суміш ванільного пуддинга - 144 г
Молоко - 3 склянки
Шоколадний пудинг:
Суха суміш ваніль шоколадного пуддинга - 144 г
Молоко - 3 склянки
Останній шар:
Вершки для збивання - 2 склянки
Тертий шоколад
Приготування:
Духовку нагрійте до 175 градусів.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
У міксері збийте всі інгредієнти для основи. Цю суміш викладіть на дно блюдо і щільно утрамбуйте її.
Випікайте близько 20 хвилин.
Ванільний і шоколадний пудинг приготуйте на молоці у відповідності з інструкціями на упаковці (кожен окремо). Збийте В міксері вершковий сир, цукрову пудру і склянку сливою до повітряного стану.
Остудіть основу. Викладіть шар вершкового сиру. Зверху шоколадний і ванільний пуддинг.Сверху викладіть збиті вершки і присипте тертим шоколадом. Поставте в холодильник на пару годин і подавайте до столу.
Трубочки Каноли - "божественний" італійський десерт!
Знаменитий італійський десерт - обсмажені у фритюрі трубочки з ніжним вершковим кремом.
Італійські десерти дуже популярні в Росії, і один з них - це сицилійські трубочки Каннолі (cannoli - «маленька трубочка»). Каннолі готуються по-різному у всіх містах Італії - але скрізь вони популярні.
Для приготування знаменитих італійських трубочок Каннолі нам знадобиться незвичайне тісто: замість води в нього буде входити сухе біле вино і оливкову олію. Трубочки обсмажують у фритюрі, температура кипіння масла - 190°С.
Визначити температуру масла можна по утворенню тонкого «серпанок» на поверхні - він з'являється, коли масло достатньо прогрілося. Щоб перевірити готовність масла, потрібно кинути невеликий шматочок тесту у фритюр. Коли Каннолі обсмажаться, потрібно видалити зайвий жир, для цього викладайте вироби на паперовий рушник. Трубочки обсмажуються швидко, протягом 1-2 хвилин.
(Олександр Селезньов , кондитер, ведучий програми «Солодкі історії»)
РЕЦЕПТ «КАННОЛІ СИЦИЛІЙСЬКІ»
ТРЕБА:
400 г борошна
40 г цукру
40 мл оливкової олії
200 мл білого вина
1 яйце
1/2 ч. л. кориці
1 ч. л. какао
2 ст. л. оцту
Сіль
Для фритюру:
1 л рафінованої олії
Палички для смаження трубочок
До РЕЧІ: на дерев'яні палички в Італії намотують тісто, щоб надати форму Каннолі
Для крему:
750 г вершкового сиру «Рікотта»
100 г цукрової пудри
100 г яєчного лікеру
2 жмені цукатів (апельсин, вишня)
До РЕЧІ: можна з'єднати сир «Рікотта» з «Маскарпоне» або сиром «Філадельфія», а можна додати збиті вершки. Крем виходить в міру солодкий, не нудотний, з ніжним яєчним смаком і ноткою алкоголю.
ЯК ГОТУВАТИ:
1. Змішати борошно, сіль, яйце, оливкове масло, корицю і какао.
2. Потім додати оцет, вино і замісити тісто.
Як розпушувач можна використовувати соду, горілку, оцет - в залежності від того, що ви готуєте. У Каннолі використовується оцет, за італійськими традиціями.
- Олександр Селезньов , кондитер, ведучий програми «Солодкі історії»
3. Готове тісто прибрати в холодильник на 30 хвилин.
4. Охолоджене тісто розкачати на присипаному борошном столі.
5. Вирізати з допомогою чашки або склянки кружечки, сформувати трубочки.
6. Трубочки обсмажити у фритюрі.
7. Для приготування крему вершковий сир збити з цукровою пудрою і яєчним лікером.
8. Апельсинові цукати дрібно нарізати, додати в крем і перемішати.
9. Наповнити трубочки кремом за допомогою кондитерського мішка.
До РЕЧІ: щоб трубочки зберігалися довше і не розбухали від крему, я рекомендую заглазировать їх шоколадом. Для цього розтопити шоколад і за допомогою пензлика змастити трубочки зсередини. Після цього можна викладати крем.
10. Прикрасити трубочки цукатами вишні і подавати.
Десерт Мармуровий (сирний)
190 ккал/100 гр
Інгредієнти:
- 400гр сиру знежиреного
- 500 гр сметани 10%
- 5 ст.л какао
- 35-40 гр желатину
- печиво Ювілейне (звичайне) 8 шт.
- 2/3 ст цукру
Приготування:
Желатин замочити на 30 мін.в холодної кипяч.воде(1/2 склянки).
Змішати в блендері цукор, сир, сметану.
Розвести желатин у теплому молоці (приблизно 5 ст.л може трохи більше, повинно жиденько вийти :) ) на газу, але не доводити до кипіння. Додати желатин до отриманої сирній масі.
Маси розділити на 3 частини. В одну додати какао (щоб вийшли такі чорненькі вкраплення (какао перемішати вилкою не оч добре), іншу частину змішати з подрібненим печивом (але не до крихти-побільше), третю частину залишити білою. Вистелити форму (глибше) харчовою плівкою. Наливати по 2 ст.л. по черзі. Прибрати в холодильник на 6 годин.
Kalter Hund: СМАЧНИЙ ДЕСЕРТ НІМЕЦЬКОЇ КУХНІ
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
- Шоколад темний 70-80% какао - 300 г
- Куряче яйце - 2 шт.
- Цукрова пудра - 75 г
- Ром світлий - 50 мл
Приготування:
Гіркий шоколад і кувертюр (200 грам, якщо кувертюру ви не знайшли те його можна замінити такою ж кількістю молочного шоколаду темного кольору) розламати на шматки і розтопити на паровій бані. Яйця, цукрову пудру, какао порошок і ром. Все змішати віночком або міксером. Суміш перемішати з розтопленим шоколадом і поставити на парову баню.
Квадратну форму (приблизний обсяг 1-1,5) покрити спеціальною плівкою для харчових продуктів, яка сприяє швидкому охолодженню.
Дно форми змастити шоколадом, а зверху викласти печиво. Потім знову шар шоколаду та печиво і так чергувати до тих пір, поки форма не заповниться.
Наш торт повинен простояти в холодному місці на 6-8 годин. Потім, коли торт повністю схопитися, його акуратно вийняти з форми і звільнити від харчової плівки.
Торт готовий!
Сирний десерт в стилі "Тірамісу"
Інгредієнти:
450-500 сиру
50 г сметани
50 г йогурту
5 яийц
150 г цукру/цукрової пудри
250-300 мл свіжозвареної кави
50 мл коньяку/лікеру
100 г "Савоярді" або бісквіта або бісквітного печива
за бажанням кави додати 3-4 краплі мигдальної есенції
какао
Приготування:
1. Сир перетерти через сито. Додати сметану і йогурт. Перемішати.
2. Жовтки відокремити від білків. Жовтки збити з цукром до білого. Поступово підмісити до сирної маси.
3. Білки збити до густої піни. Обережно ввести в сирну массу.В остиглий кави додати коньяк і мигдалеву есенцію. 4. Печиво вмочити в каві, викласти у форму. Зверху викласти сирну массу.Опять вмочити печиво до кави, зверху сирну массу.5. Відправити в холодильник. Як правило, десерт смачніше якщо ніч настоится.Перед подачею посипати какао.
Немає коментарів:
Дописати коментар