неділя, 19 травня 2013 р.

Листкове спекотне

Листкове спекотне



Інгредієнти:

- 0,5 кг свинячого м'яса
- рослинна олія
- спеції
- 2 цибулини
- 1 морква
- 5 картоплин
- 150 г печериць

Приготування:

Гарне друге блюдо з м'ясом і грибами. Подавати краще в тій посуді, що готувалося.

Ріжемо м'ясо крупними шматочками. М'ясо треба замаринувати. Можете вибрати ваш улюблений маринад. Маринувати 12 годин.

Обсмажуємо м'ясо до рум'яності на 4 столових ложках рослинного масла.

2 цибулини поріжемо чверть кільцями. 1 довгу моркву потремо на тертці.

Очистимо 5-6 шт. картоплі і поріжемо його шматочками як для фритюру, але тонше.

На дно форми викладаємо цибулю, потім моркву. Потім викладемо шаром половину картоплі. Посолимо і поперчимо і посиплемо сухим базиліком.

150-200 г печериць поріжемо на шматочки і викладемо на картоплю.

Зверху грибів - картопля. Солимо, перчимо і приправляє базиліком.

На картоплю викладаємо м'ясо. Беремо 150 мл готового бульйону або розводимо бульйонний кубик і змішуємо з жиром, в якому смажилося м'ясо і поливаємо спекотне.

Загортаємо все в два шари фольги і ставимо в духовку на 1 годину при температурі 200 градусів.

Якщо хочемо, щоб спекотне трохи зарум'янилося зверху, розрізаємо фольгу і ставимо в духовку ще на 10-15 хвилин. Готову печеню посипаємо рубаною зеленню.
Листкове спекотне
Листкове спекотне
Листкове спекотне
Листкове спекотне
Листкове спекотне



Печеня по-домашньому


Виходить дуже смачно!

Курку порізати середньо (у мене було 2 стегенця)
Підсмажити на раст. олії майже до готовності з цибулею і морквою.
Картоплю (5-6 штук) нарізати великими
кубиками або кільцями.
Додати 2 ст. ложки борошна. Перемішати.

Покласти картоплю. Залити водою майже всю картоплю.
Додати спеції (сіль, перець та ін)
Тушкувати під кришкою до готовності картоплі
За 10 хвилин до готовності додати 3 листочка лавр. листа.
Коли спекотне буде готове - лист прибрати.

Смачну печеню готово (воно дійсно виходить дуже смачним).
Печеня по-домашньому






Як приготувати печеня в мультиварці



Інгредієнти:

м'ясо - 500 г
гриби - 500 г
картопля - 1 кг
цибуля ріпчаста - 1 шт
сіль і спеції за смаком
лавровий лист, зелень (за бажанням)
рослинна олія
вершки= сметана= вода в обсязі 2 склянки.

Все вимити, очистити і нарізати. М'ясо нарізати шматочками (середнього розміру), гриби - пластинами, картоплю - брусочками, цибулю полукольцами.В чашу мультиварки налити рослинне масло, викласти м'ясо, закрити кришку, встановити режим «випічка».

Обсмажити м'ясо хвилин 20. Потім до м'яса додати гриби, цибулю, закрити кришку і тушкувати все разом на «випікання» ще 15 - 20 хвилин.

Після закінчення цього часу додати до м'яса і грибів нарізану картоплю. Посолити, посипати спеціями. Налити сметану і вершки змішані з водою 2 склянки . Приблизно 100 мл сметани,100мл вершків і 200 мл води. Перемішати.

Знову встановити режим «випічка», в загальній складності готуємо 50 хвилин. Пару раз в процесі готування перемішайте блюдо.

Другий варіант печеня з грибами і овочами.
Інгредієнти:

М'ясо - 500 г
Гриби - 500 г
Картопля - 1 кг
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Сіль і спеції за смаком
Лавровий лист, зелень (за бажанням)
Рослинна олія
Сметана + вершки +вода = 2 склянки
Перець болгарський - 1шт
Морква - 1 шт

Все вимити, очистити і нарізати. М'ясо нарізати шматочками (середнього розміру), гриби - пластинами, картоплю - брусочками, цибулю півкільцями. Моркву кубиками,перець пластинками. За бажанням можна додати маслини і оливки.В чашу мультиварки налити рослинне масло, викласти м'ясо, закрити кришку, встановити режим «випічка».

Обсмажити м'ясо хвилин 20. Потім до м'яса додати гриби, цибулю,моркву,перець, закрити кришку і тушкувати все разом на «випікання» ще 15 - 20 хвилин.

Після закінчення цього часу додати до м'яса і грибів нарізану картоплю. Посолити, посипати спеціями. Налити сметану і вершки змішані з водою 2 склянки . Приблизно 100 мл сметани,100мл вершків і 200 мл води. Перемішати.

Знову встановити режим «випічка», в загальній складності готуємо 50 хвилин. Пару раз в процесі готування перемішайте блюдо.
Як приготувати печеня в мультиварці



Печеня з курячої печінки"



Інгредієнти:
- 1,5 ст.л. рослинного масла
- 1 шт. червоного солодкого перцю
- 100 р зеленого цибулі
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 300 г курячої печінки
- 2 яблука

Приготування:
1. Печінку вимити, обсушити і розрізати кожну навпіл. Цибулю очистити і подрібнити. Перець і яблука вимити, видалити серцевину, м'якоть нарізати кубиками. Зелена цибуля вимити, обсушити і нарізати по діагоналі довгими шматочками.
2. Печінку обсмажити в розігрітому рослинному маслі, 3 хв. Перекласти на блюдо, накрити і залишити в теплому місці.
3. Покласти в цю ж сковороду цибулю і перець, готувати 2 хв. Додати яблука і зелену цибулю і готувати ще 2 хв. Повернути в сковороду печінку. Влити 2 ст. л. води і готувати на середньому вогні 4 хв. Відразу подати до столу.
Печеня з курячої печінки"






Дуже смачну печеню



Інгредієнти:

На три горщика по 0,5л:
400г картоплі
2 середні цибулини
400г курячих шлунків
2 гілочки розмарину
6 горошин чорного перцю
150г жирної домашньої сметани
150мл вершків 22%жирності
3 великих печериці

Спосіб приготування:

Помиті і оброблені шлунки нарізати тоненькими шматочками, картоплю кубиками. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору.
Все скласти в одну ємність, заправити сметаною, посолити і добре перемішати, розкласти по горщикам.
Гриби порізати і викласти верхнім шаром, покласти по 2 горошини перцю в кожен горщик (за бажанням можна і лаврушку) і по половинці гілочки розмарину. Влити в кожен горщик по 50мл. вершків, закрити кришкою і поставити в холодну духовку, поступово розігріти до 200 градусів, готувати 1год.
Приємного апетиту!
Дуже смачну печеню

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика