Груші в сиропі з горіховою гранолой і йогуртом
Інгредієнти:
1 спіла груша
1 чайна ложка меду
1 паличка кориці
1 стакан нежирного грецького йогурту
1 чайна ложка кориці
1/2 склянки горіховою гранолы (рецепт нижче)
Приготування:
Грушу очистіть і розріжте її навпіл. Виріжте серцевину. У маленькій каструлі закип'ятіть 4 склянки води з медом і паличкою кориці. У киплячий сироп покладіть груші і зменшіть вогонь до повільного кипіння. Закрийте кришкою і залиште на 20 хвилин варитися, поки груші не стануть м'якими. Дістаньте їх з сиропу і остудіть.
Йогурт змішайте з чайної ложки кориці. Викладіть столову ложку йогурту на тарілку, зверху покладіть грушу і присипте гранолой.
Горіхова гранола:
Інгредієнти:
2,5 склянки геркулесу
1,5 склянки дрібно нарубаного мигдалю
1/2 склянки дрібно нарубаного волоського горіха
1/4 склянки коричневого цукру
2 чайних ложки кориці
1/2 чайної ложки меленого імбиру
1/2 чайної ложки солі
6 столових ложок яблучного пюре
3 столових ложки патоки (сироп коричневого рису - в оригіналі)
2 столових ложки меду
1 їдальня ложка олії з волоських горіхів
Приготування:
Нагрійте духовку до 150 градусів. У маленькій каструльці на маленькому вогні змішайте яблучне пюре, сироп, мед і масло. Прогрійте протягом 5 хвилин. У цей час у великій мисці змішайте геркулес, мигдаль, волоські горіхи, коричневий цукор, корицю, імбир і сіль. Залийте цю суміш приготовленим сиропом, перемішайте і пересипте все на деко застелений. Розподіліть все рівномірно і випікайте близько 50 хвилин, помішуючи кожні 10 хвилин. Дістаньте з духовки і повністю остудіть перед подачею.
Фруктово - йогуртове желе
51-70ккал на 100г(залежить від взятих фруктів)
Що потрібно:
натуральний йогурт-1 стакан
свіжі яєчні білки-3 шт.
полуничний нектар-1 стакан
желатин-2 ч. л.
цедра і сік 1 лайма
асорті консервованих фруктів-400 г(можна і свіжих)
Що робити:
крок 1
Замочити половину желатину в 0,25 склянки теплої кип'яченої води. Коли желатин набубнявіє, поставити на невеликий вогонь і нагрівати, помішуючи і не доводячи до кипіння, до повного розчинення. Зняти з вогню. Дати охолонути до кімнатної температури.
крок 2
Білки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, додати йогурт і терту цедру лайма. Покласти половину остиглого желатину, перемішати.
крок 3
З пергаменту вирізати смужку такої ж довжини, як окружність використовуваної форми для випічки, і на 5 см ширше, ніж висота бортів форми. Вистелити нею бортики зсередини. Дно форми застелити пергаментом. Влити йогуртову суміш. Поставити в холодильник мінімум на 1 ч.
крок 4
Залишився желатин замочити в 0,25 склянки кип'яченої води. Фрукти відкинути на друшляк. Сироп зберегти, перемішати з лимонним соком і соком лайма. Додати набряклий желатин і прогріти, не доводячи до кипіння, до повного розчинення.
крок 5
Зняти з вогню, дати охолонути до кімнатної температури. Додати консервовані фрукти, перемішати.
крок 6
Акуратно викласти суміш у форму, на йогуртове желе. Повернути в холодильник мінімум на 1 год
Фруктово - йогуртове желе
51-70ккал на 100г(залежить від взятих фруктів)
Що потрібно:
натуральний йогурт-1 стакан
свіжі яєчні білки-3 шт.
полуничний нектар, або вишневий сік -1 склянка
желатин-2 ч. л.
цедра і сік 1 лайма
асорті фруктів-400 г
Що робити:
крок 1
Замочити половину желатину в 0,25 склянки теплої кип'яченої води. Коли желатин набубнявіє, поставити на невеликий вогонь і нагрівати, помішуючи і не доводячи до кипіння, до повного розчинення. Зняти з вогню. Дати охолонути до кімнатної температури.
крок 2
Білки збити в щільну піну. Продовжуючи збивати, додати йогурт і терту цедру лайма. Покласти половину остиглого желатину, перемішати.
крок 3
З пергаменту вирізати смужку такої ж довжини, як окружність використовуваної форми для випічки, і на 5 см ширше, ніж висота бортів форми. Вистелити нею бортики зсередини. Дно форми застелити пергаментом. Влити йогуртову суміш. Поставити в холодильник мінімум на 1 ч.
крок 4
Залишився желатин замочити в 0,25 склянки кип'яченої води. Фрукти відкинути на друшляк. Сироп зберегти, перемішати з лимонним соком і соком лайма. Додати набряклий желатин і прогріти, не доводячи до кипіння, до повного розчинення.
крок 5
Зняти з вогню, дати охолонути до кімнатної температури. Додати консервовані фрукти, перемішати.
крок 6
Акуратно викласти суміш у форму, на йогуртове желе. Повернути в холодильник мінімум на 1 год
Заморожений фруктовий йогурт
Рецепт на 6 порцій, в одній порції 110ккал.
500 гр заморожених різних ягід
500 гр натурального низкожирного йогурту
50 гр цукрової пудри
1. Всі інгредієнти перемішати в міксері до утворення однорідної маси. Отриману суміш розкласти в 6 однакових чашок по 150 мл
2. Кожну чашку затягнути харчовою плівкою і поставити в морозилку мінімум на 2 години.
Грецький йогурт
Нам знадобиться:
Будь-який кисломолочний продукт, це може бути - кефір, ряжанка, закваска.
Ставимо в морозилку, до освіти льодинки.
Далі, крижини на марлю, і зручніше залишити на ніч, вона розтане, сироватка стече, а густий йогурт те, що залишається на марлі
Дуже смачно, з овочами, а так само фруктами і горіхами.
Кориця з йогуртом (кефіром) - їжа топ-моделей
Якщо на ніч ви знову зголодніли, існує цей мега-крутий рецепт!
Змішуємо кефір або несолодкий йогурт з корицею (її беремо за смаком, в середньому пів чайної ложки) і п'ємо. Кефір краще взяти кімнатної температури.
Результати будуть! В тому числі і на обличчя. Цей напій не тільки насичує, але і покращує травлення і колір обличчя. Спробуйте!
Немає коментарів:
Дописати коментар