субота, 18 травня 2013 р.

Ліниві вареники на сніданок

Ліниві вареники на сніданок



Інгредієнти:

- Сир однорідний 9% (протертий) - 500 г
- Борошно - 1 чашка (обсяг чашки 0,25 л)
- Яйце - 2 шт.
- Цукор - 50 г
- Масло вершкове - 50 г
- Спеція: Ванілін - 0,5 г
- Сіль за смаком для варіння
- Сметана для подачі

Приготування:

1. Якщо сир неоднорідний, пропустіть його через м'ясорубку або протерти через сито. Потім додайте яйця, цукор і ванілін. Ретельно перемішайте. Поступово додайте просіяне борошно. У вас вийде тісто.
2. Присипте стіл борошном і розкачайте тісто у формі ковбаски 2,5 см в діаметрі. Наріжте її поперек на шматочки 1,5 см шириною (можете з тіста скачати кульки або надати будь-яку іншу форму, яку Вам підкаже фантазія).
3. Закип'ятіть в каструлі підсолену воду і покладіть в неї вареники (кидайте кожен окремо, щоб не злиплися). Коли вода знову закипить і вареники спливуть наверх, можете їх витягувати шумівкою.
4. Подача. Готові вареники викладіть на тарілку, покладіть шматочок масла. Подавайте гарячими зі сметаною.

Приємного апетиту :)

#завтрак@bon.appetit
Ліниві вареники на сніданок



ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ



Інгредієнти:

Сир - 450 гр
яйце - 1 шт.
сіль
2 ст.л. цукру
1 пак. ваніліну

Приготування:

Все добре розтерти і додати борошна приблизно близько 1 склянки. З отриманого тіста розкачати "ковбаски" (товстіший, ніж пельмені), підсипаючи борошно.
Розрізати на ромбики і відварити в підсоленої воді (варити буквально 1 хвилину).

Джерело - Bon Appétit | Кращі рецепти
Рекомендуємо підписатися!
ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ






Вареники з вишнею на пару



Інгредієнти:
для тіста:
2 ст борошна
1/2 ст води
2 яйця
сіль
2 білка для змазування тіста (не обов'язково)

для начинки:
літрове відерце вишні
200 г цукру (відразу попереджаю вареники будуть кисленькими! ми їх їли з солодким сиропом стікшим з вишні, тому дивіться, або повторюйте за нами, або сипте більше цукру!)

Позбавляємося від кісточок у вишні (це виявилося досить просто! достатньо просто натиснути на ягоду, щоправда робити це краще в глибокій посуді щоб не забруднитися. до речі можна відразу злити сік, думаю в цьому випадку вареники вийдуть якнайсолодше, а то у нас багато цукру пішло в сироп).
Засипаємо її цукром, перемішуємо і даємо постояти.
Замісимо тісто! Борошно насипати гіркою, робимо в ній поглиблення і вливаємо воду. Потім додамо яйця, трохи солі і добре вымешаем (я почала ложкою, а закінчила руками на присипаній борошном поверхні). Дамо тісту постояти в холодильнику 20-30 хвилин.
Після розкачуємо його в тонкий пласт, вирізаємо кружечки, змащуємо кожен збитим білком (можна опустити) і ложем начинку (не забуваємо злити з ягоди сік!).
Тепер нам належить з'єднати краї кружечків і защипати їх.

Готуємо в пароварці 15-17 хвилин, а якщо її немає, можна над каструлею з киплячою водою натягнути марлю, а на неї викласти вареники. Їх потрібно повернути, коли одна сторона буде готова (це буде видно по кольору тесту).
Автор рецепта - Inga Starr

#десерты@bon.appetit
#горячее@bon.appetit
#завтрак@bon.appetit
Вареники з вишнею на пару
Вареники з вишнею на пару
Вареники з вишнею на пару
Вареники з вишнею на пару
Вареники з вишнею на пару
Вареники з вишнею на пару
Вареники з вишнею на пару
Вареники з вишнею на пару
Вареники з вишнею на пару
Вареники з вишнею на пару



Вареники з сиром



Знадобиться:

для тіста:
3 склянки борошна
1 яйце
2/3 склянки води
1/2-1 ч. л. солі

для начинки:
сир жирний 200 г
сметана 2 ст.л.
сіль, цукор - за смаком

Приготування:

1. Просіяне борошно висипати гіркою на велику обробну дошку, зробити в середині поглиблення, вбити яйце, влити теплу воду, посолити і замісити круте тісто. Потім накрити його серветкою або кришкою і дати постояти 30-40 хв. Тісто розкачати в тонкий пласт. Спеціальною виїмкою, тонким стаканом або чаркою вирізати кружечки.
2. Для начинки сир перетерти через сито, додати сметану, сіль, цукор, перемішати.
3. Викладати начинку на одну половинку кружальця, накрити іншою половинкою і заліпити краї.
4. Варити вареники на пару до готовності. Подавати зі сметаною, йогуртом, медом, варенням або з чим хочете.






Польські ліниві вареники "Копытки"



Інгредієнти:
200 г сиру або рікотти
300 г картоплі, відварити і розім'яти до пюре
1-2 яйця
сіль
5 столових ложок борошна
розтоплене вершкове масло і панірувальні сухарі (обсмажені) для подачі

Приготування:
Розімніть толкушкой для пюре сир і картоплю. Додайте яйця, сіль і пару столових ложок борошна. Перемішайте.
Тісто не повинно прилипати до рук, тому кількість борошна регулюйте по ситуації.
Зліпити з цієї маси довгу "ковбасу", наріжте на невеликі "колоди" (приблизно 1x5 см).
Закип'ятіть підсолену воду. Закиньте в киплячу воду "копытки", зачекайте поки вони спливуть на поверхню (2-3 хвилини). Дістаньте "копытки" шумівкою, викладіть на блюдо, зверху присипте сухарями і подавайте з розтопленим вершковим маслом.
Польські ліниві вареники "Копытки"
Польські ліниві вареники "Копытки"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика