Бісквітний торт з фруктами
Щоб приготувати бісквітний торт з фруктами, вам знадобиться:
для бісквіта:
яйця - 6 шт.
цукор - 1,5 ст.
борошно - 1,5 ст.
для крему:
вершки (жирність 35%) - 500 мл
для просочення:
цукор - 100 г
вода - 100 г
варення (на ваш смак) - 130-150 г
вино десертне - 70 мл
для прикраси:
желе - 1 пачка
фрукти і/або ягоди
Як приготувати бісквітний торт з фруктами:
1. Духовку розігріти до температури 180 градусів.
2. Форму для випікання (діаметр - 24-25 см, висота - 5-6 см) вистелити пекарської папером. За допомогою кулінарної кисті злегка змастити дно вершковим маслом.
3. Борошно двічі просіяти через сито.
4. Жовтки відокремити від білків.
5. Помістити жовтки в миску, додати половину цукру. Ретельно розтерти жовтки з цукром до білого кольору (маса повинна збільшитися в об'ємі).
6. В окремій ємності міксером (включеним на малу або середню швидкість) збити білки до утворення пишної піни. Потім збільшити швидкість міксера до максимальної і, не припиняючи збивати, поступово всипати цукор. Продовжувати збивати до отримання твердих піків (при нахилі миски маса повинна залишатися нерухомою).
7. 1/3 частину збитих білків викласти в жовткову масу, акуратно перемішати. Всипати просіяне борошно і ще раз добре перемішати, щоб не залишилося грудочок.
8. Додати в яєчно-борошняну масу залишилися збиті білки і ще раз перемішати. Робити це потрібно обережно, перемішуючи тісто знизу вгору. Не заважайте масу занадто довго, інакше повітря, який вкрай необхідний для того, щоб бісквіт добре піднявся, буде випаровуватися!
9. Викласти тісто в підготовлену форму і розрівняти (або злегка струсити форму). Слід пам'ятати про те, що в процесі випічки бісквіт підніметься і збільшиться в розмірах, тому потрібно вибирати форму з досить високими бортиками.
10. Помістити форму з тестом в попередньо розігріту духовку. Час випікання залежить від індивідуальних особливостей вашої духовки і може становити від 40 до 70 хвилин. Головне, не відкривати дверцята духової шафи перші 20-25 хвилин, інакше бісквіт може впасти.
11. Коли бісквіт буде готовий, вимкнути духовку і залишити бісквітний корж до повного охолодження.
12. Остиглий бісквіт накрити серветкою або чистим кухонним рушником і залишити при кімнатній температурі на 8-12 годин. В результаті таких дій бісквіт не розмокне від просочення і не буде кришитися при нарізуванні.
13. Бісквіт розрізати вздовж на 3 рівних коржа.
14. Приготувати просочення. Для цього зварити сироп з води і цукру, остудити, додати десертне вино і перемішати.
15. Вершки збити міксером до стійких піків. Відразу ж відкласти частину для прикраси (приблизно 1/3) в окрему мисочку.
16. Перший корж викласти на велике плоске блюдо (або піднос), просочити сиропом, змастити 1/3 частиною варення і ½ частиною збитих вершків. Зверху накрити другим коржем.
17. Другий корж також просочити сиропом, змастити 1/3 варення і збитими вершками. Накрити третім коржем.
18. Третій корж просочити сиропом, змастити рештою варенням, зверху викласти нарізані фрукти і/або ягоди.
19. Приготувати желе згідно інструкції на упаковці виробника, злегка остудити. За допомогою маленької ложечки полити желе фрукти і/або ягоди.
20. Залишилися збитими вершками обмазати боковинки торта прикрасити ласощі зверху (для цих цілей найзручніше скористатися кондитерським шприцом).
Для приготування такого чудового торта ви можете використовувати абсолютно будь-які фрукти і/або ягоди на ваш смак (як свіжі, так і консервовані): апельсини, мандарини, ківі, ананаси, персики, виноград (без кісточок), вишні, агрус, малину, смородину, чорницю, полуницю і так далі.
Десертне вино можна замінити лікером, розведеним водою коньяком або ромом, фруктовими і ягідними настоянками.
Також буде дуже смачно і ароматно, якщо в процесі приготування бісквіта додати в тісто мигдалеву борошно і трохи ванілі.
Подавайте тортик на стіл на великому блюді або на маленьких порційних тарілочках, сервірованих листочками свіжої м'яти і свіжими ягодами.
Приємного чаювання!
Шоколадно-бісквітний торт
Для торта:
по 300 г вершкового масла, цукру і борошна,
2 пакетика ванільного цукру,
6 яєць,
1 чайн. ложка розпушувача,
400 г марципанової маси,
180 г цукрової пудри,
2 стіл. ложки апельсинового лікеру,
по 100 г молочного і гіркого шоколаду,
20 г кокосового масла,
200 г апельсинового мармеладу.
Приготування торта:
1. Нагріти духовку до 180°. Розтерти вершкове масло з простим і ванільним цукром. Ввести яйця. Додати борошно і розпушувач. Тісто розділити навпіл і вилити на два маленьких дека, вистелених папером для випікання. Розрівняти і випікати близько 12 хв. Перекинути бісквіти на посипану цукром робочу поверхню і зняти папір. Кожен бісквіт розрізати по довжині на три смуги однакового розміру.
2. Марципан вимісити з цукровою пудрою і лікером. Між двома шарами плівки розкачати 1/3 марципана за розміром смужки бісквіта. Залишок загорнути в плівку. Молочний шоколад розтопити з кокосовим маслом. Розігріти 100 г мармеладу і половину намазати на смужку бісквіта. Накрити 2-й смужкою і змастити її шоколадом. Укласти 3-ю смужку і 1/3 марципана. Залишилися смужки прошарувати мармеладом і шоколадом. Загорнути в плівку, придавити обробною дошкою і поставити на ніч у холодильник.
3. Бісквітний торт змастити мармеладом. Марципанову масу розкачати і обернути навколо торта. Гіркий шоколад розпустити, вилити на скло, дати застигнути і зішкребти. Стружкою прикрасити торт.
Бісквітний торт на вихідні
Інгредієнти:
Для бісквіта:
5 яєць
0,5 склянки цукру
2/3 склянки борошна
Цедра 1 лимона
Щіпка солі
Для крему:
500 грам знежиреного сиру
0,5 склянки цукру
10 грам желатину
Приготування:
Збиваємо білки з дрібкою солі. По одному вводимо жовтки, все збиваємо. Потім цукор, борошно. Весь час збиваємо.
Виливаємо тісто на деко, або на папір для запікання, або на змащений маслом деко.
Поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Крем:
Збиваємо сир з цукром. Желатин розвести в 0,5 склянки води, доводимо до кипіння. Трохи охолоджуємо і виливаємо в сир. Збиваємо.
Змащуємо коржі кремом.
В холодильник на пару годин.
Бісквітний торт з лаймом
Інгредієнти:
Для бісквіта:
5 яєць
100 г борошна
30 г какао порошок
50 г вершкового масла
50 мл молока
140 г цукру
1 щіпка солі
Для ганаша:
125 мл молока
1 ст ложка меду
220 г темного шоколаду ( 50% какао і вище )
1 ст ложка вершкового масла
Для крему:
6 шт лайма ( знадобиться видавити 170 мл соку )
7 листочків желатину
500 мл натурального йогурту
150 г цукрової пудри
150 мл жирних вершків
Приготування:
-- Духовку включити грітися на 175 °C. Форму застелити пекарським папером, стінки змастити маслом.
-- Масло розчинити в злегка теплому молоці. Борошно і какао змішати. Яйця збити з цукром і сіллю в пишну масу, додати молоко, борошно з какао і добре перемішати міксером. Вилити тісто в підготовлену форму і випікати 30 хвилин. Готовий бісквіт повністю остудити на решітці і розрізати на 3 коржі. Примітка: бісквіт виходить невисокий..мені було важко розрізати його на 3 коржа. Один корж у мене поламався, я зробила з нього крихту і виклала її третім шаром в торті.
-- Для крему : Замочити листочки желатину в холодній воді на 10 хвилин. Натерти цедру з 2 лаймів, вичавити сік ( 170 мл ), додати цукрову пудру. Віджати желатин, додати пару ложок лаймового соку і злегка нагріти до повного розчинення желатину. Змішати разом розчинений желатин, лаймовий сік і йогурт. Поставити в холодильник на 20 хвилин. Збити вершки і додати їх до починаючому застигати крему.
-- Для ганаша: Закип'ятити молоко з медом, прибрати з плити і всысать дрібно порізаний шоколад і масло. Через 5 хвилин перемішати міксером масу.
-- Збірка торта: Закріпити кільце від рознімної форми навколо першого коржа. Далі вилити на корж 5-6 ст ложок ганаша і розрівняти. Наступний шар 1/3 крему. Далі: другий корж, ганаш, крем, третій корж, ганаш, крем. Поставити торт мінімум на 4 години в холодильник для застигання.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар