Запечений молода картопля з беконом і овочами
Інгредієнти:
- картопля
- молодий кабачок
- жовтий болгарський перець
- цибуля порей
- бекон
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець, орегано, майоран
Приготування:
1. Картоплю нарізати тонкими слайсами, кабачок кружечками, товщиною в пів сантиметра, порей нашаткувати, болгарський перець теж нашаткувати довгими пір'ям.
2. Форму змастити оливковою олією, першим шаром викласти картоплю, трохи посолити поперчити, викласти ще один шар картоплі, знову посолити і поперчити, потім зверху шар кабачків.
3. Посипати цибулею і перцем, викласти шматочки бекону
4. Останній шар-картопля.
5. Посолити. поперчити.
6. Можна додати часник і посипати тертим сиром.
Запечена картопля по-грецьки
Інгредієнти:
1/2 склянки оливкової олії
3 столових ложки лимонного соку
Половина великого цибулі шалот
1 зубчик часнику
1/2 їдальні ложки сушеного орегано
2 столових ложки нарубаною свіжої петрушки
сіль і перець
2 великих картоплини, нарізати довгими смужками
Приготування:
1. Нагрійте духовку до 200 градусів. У комбайні змішайте оливкова олія, лимонний сік, цибуля, часник, орегано і петрушку.
2. Посоліть і поперчіть за смаком. Збийте до однорідної консистенції.
3. У великій мисці перемішайте нарізану картоплю з 1/4 приготовленого соусу. Інше збережіть. Викладіть картоплю одним шаром на дні страви для запікання.
4. Випікайте до золотистої хрусткої скоринки близько 45 хвилин - 1 години. На середині приготування переверніть картоплю.
5. Викладіть приготовані шматочки на тарілку і злегка побризкайте приготованим соусом.
Запечена картопля по-грецьки
Інгредієнти:
1/2 склянки оливкової олії
3 столових ложки лимонного соку
Половина великого цибулі шалот
1 зубчик часнику
1/2 їдальні ложки сушеного орегано
2 столових ложки нарубаною свіжої петрушки
сіль і перець
2 великих картоплини, нарізати довгими смужками
Приготування:
1. Нагрійте духовку до 200 градусів. У комбайні змішайте оливкова олія, лимонний сік, цибуля, часник, орегано і петрушку.
2. Посоліть і поперчіть за смаком. Збийте до однорідної консистенції.
3. У великій мисці перемішайте нарізану картоплю з 1/4 приготованого соусу.
4. Інше збережіть. Викладіть картоплю одним шаром на дні страви для запікання.
5. Випікайте до золотистої хрусткої скоринки близько 45 хвилин - 1 години. На середині приготування переверніть картоплю.
6. Викладіть приготовані шматочки на тарілку і злегка побризкайте приготованим соусом.
КАРТОПЛЯНІ КУЛЬКИ ДЛЯ ГАРНІРІВ
Інгредієнти:
- 800 г картоплі
- 50 г вершкового масла
- 1 сире яйце для пюре
- червоний і чорний мелений перець, сіль за смаком
- 40 р пшеничного борошна
- рослинна олія для смаження у фритюрі
Приготування:
1. Картоплю вимийте, очистіть, відваріть до напівготовності і злийте воду.
2. Не даючи охолонути, швидко і ретельно розітріть дерев'яною маточкою. Додайте попередньо розтоплене гаряче вершкове масло, сире яйце, посоліть і поперчіть за смаком, ще раз гарненько розітріть і перемішайте.
3. Сформуйте з теплого картопляного пюре невеликі кульки. Обваляйте їх у борошні і запаніруйте в пшеничного борошні вищого сорту.
4. Рослинна олія розігрійте до кипіння на великій сковороді з високими бортами або в каструлі і обсмажте в ньому картопляні кульки до золотистого кольору.
5. Подавайте на стіл гарячими, прикрасивши свіжою зеленню.
Тефтелі в картопляних кошичках
Буде потрібно:
4-5 картоплин;
1-2 ст. ложки борошна;
300 г змішаного фаршу;
1 цибулина;
2 ст. ложки відвареного рису;
2 яйця (1 - картопля; 1 - у фарш);
100 г тертого сиру;
сіль, спеції; петрушка.
Приготування:
1. Відварити картоплю і приготувати пюре з додаванням вершкового масла, збитого яйця, 50 г. сиру і борошна.
2. Цибулю дрібно порізати, обсмажити до прозорості і остудити.
3. Змішати фарш з цибулею, рисом, зеленню, спеціями і яйцем.
4. Формочки для кошиків (у мене силіконові) змастити рослинним маслом. Намочити руки в холодній воді і обережно розкласти картопляне пюре, формуючи бортики.
5. В картопляні кошики викласти по столовій ложці фаршу, посипати тертим сиром.
6. Випікати при 190 С 35-40 хв.
Картопляна запіканка з фаршем
Інгредієнти:
5-6 картоплин, 500 грам фаршу, цибулина, 3 яйця, трохи сиру, свіжа зелень.
Приготування:
1. Картопля вимити, почистити і зварити до готовності. Зробити добре пюре, додавши в картопельку вершкове масло, трохи молока і одне сире яйце.
2. Цибулю нарізати подрібніше, обсмажити. Додати до цибулі фарш і добре обсмажити, практично до готовності.
3. У форму для випічки викласти ½ частину картопляного пюре, розрівняти.
На картопляне пюре викласти фарш. Поверх фаршу другу частину картопляного пюре.
2 яйця збити ( можна додати трохи вершків) і вилити на картоплю. Посипати тертим сиром і зеленню.
4. Запікати 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар