Кабачкова запіканка
Інгредієнти:
Кабачок (середній) - 1 шт
Помідор - 3-4 шт
Ковбаса (копчена) - 200-250 г
Сир - 200-250 г
Часник (великий) - 1 зуб
Масло рослинне (для смаження кабачків)
Сіль
Приготування:
1. Кабачки нарізаємо кружечками, натираємо їх сіллю і обсмажуємо на великому вогні до готовності. Тим часом ріжемо помідори кубиками ковбаску, сир. Часник натираємо на середній тертці.
2. Додаємо до всього нарізаному майонез і перемішуємо
3. Кабачки посмажили, ріжемо їх кубиками й викладаємо на деко
4. Зверху накриваємо кабачки нашим ″салатиком″ і відправляємо в розігріту до 180-200гр. духовку на 35-40хв.
Овочева запіканка «Південна»
Інгредієнти:
1 середній кабачок
3 помідора
2-3 картоплини
3 ст.л. вершкового масла
2 ст.л. борошна
2 ст. молока
1 яйце
сіль
100гр. дрібно натертого сиру.
Приготування:
Овочі нарізаємо тонкими скибочками. Дно форми для запікання змащуємо маслом і викладаємо овочі внапуск, солимо.
Варимо соус: для цього обсмажуємо борошно з маслом, додаємо молоко, безперервно помішуючи, варимо до загустіння. Знявши з вогню, додаємо яйце, добре збиваючи, солимо соус. Заливаємо овочі соусом.
Посипаємо сиром
Запікаємо ~30 хвилин до рум'яної скоринки
Куряча запіканка
Інгредієнти:
~1,2 кг. курячого фаршу
4 скибочки білого батона без кірки
150 мл. молока
1 яйце
1 цибулина
500 гр. свіжих грибів (я використовувала білі, можна взяти будь-які інші за своїм смаком). Думаю, цілком можна спробувати і з маринованими.
2-3 зубчики часнику
пучок петрушки
сіль
раст. олія для обсмажування грибів
щіпка чорного меленого перцю (факультативно)
Приготування:
1. Цибулю і гриби ріжемо на шматочки, підсмажуємо на сковорідці з раст. маслом до готовності.
2. Хліб добре розмочуємо в молоці близько 10-15 хвилин, злегка віджимаємо, додаємо у фарш, ретельно перемішуємо, щоб шматочків хліба не залишилося.
3. Додаємо яйце, сіль, перець, все добре перемішуємо. Викладаємо половину фаршу у форму (я використовувала силіконову 23 див.), розрівнюємо. На нього викладаємо гриби з цибулею. Зверху - другу половину фаршу.
4. Накриваємо форму кришкою або фольгою і ставимо в розігріту до 200 С духовку.
5. Запікаємо 30 хвилин. Потім знімаємо фольгу і печемо ще 10 хвилин. Виймаємо з духовки, перевертаємо на блюдо і посипаємо рубаною петрушкою.
Запіканка для сніданку
Інгредієнти:
Ковбаса - 450 гр.
Яйця - 6 шт.
Твердий сир - 2 ст.
Листкове тісто - 1 упаковка
vk.com/wall-32231484_60116
Сирна запіканка без борошна
Інгредієнти:
500 гр сиру,
1 банку згущеного молока,
3 яйця,
ваніль.
Приготування:
Ця запіканка - ідеальна знахідка для любителів сирників без борошна і без масла. Її смак саме такий, як я люблю - абсолютно сирний, без будь-яких домішок. У рецепті є сир, яйця і згущене молоко.
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Збиваємо сир і яйця. Я використовувала ручний блендер, зручно і швидко, але можна і звичайним міксером. Сир для цієї запіканки підходить будь-якої жирності, на ваш розсуд.
2. Додаємо згущене молоко ). Знову добре збиваємо, маса повинна вийти однорідна. Кількість згущеного молока визначайте на свій смак, можна додавати її частинами, щоб не пересолодити.
3. Формочки змащуємо олією (краще вершковим), викладаємо в них сирну масу. Відправляємо в духовку на 50-60 хвилин. Залежить від вашої духовки і розміру форми.
4. Все! Запіканка готова. Під час випікання запіканка сильно підніметься, але як тільки вынете її з духовки, вона осяде. Треба трохи почекати, щоб вона охолола, тоді запіканка стане щільніше.
5. Але кому не терпиться, можна розрізати відразу. Поки запіканка ще гаряча, вона дуже ніжна і повітряна. Можна полити шоколадним соусом, але можна і варенням або джемом, або зі свіжими ягодами, хто як любить. У неї також можна додати родзинки або цукати, але, як на мене, вона смачна і солодка сама по собі.
Автор рецепта - Lana Roux
Запіканка з яблуками і хрусткою скоринкою
Я ЗАКОХАНА в цей сніданок. М'яка, ароматна запіканка з безліччю яблук і хрусткою скоринкою. Булочки ще й корисні - цільнозернові борошно, відсутність дріжджів, яєць і достатня кількість цукру поверх коричних яблук (нагадує трохи скон за смаком).
2 ст. цільнозерновий борошна
10г розпушувача
щіпка солі
3ст.л. цукру
ваніль
3 повні ст. ложки легкого маргарину/масла
100мл молока (можливо рослинного походження теж підійде)
50мл яблучного соку
2 середніх яблука
кориця
2-3 ст.л. цукру (за смаком)
2ст.л. лимонного соку
цедра половини лимона
трохи молока
Духовка 200С. Змішати сухі інгредієнти, додати масло і розім'яти виделкою все. Потім влити молоко, розмішати і влити сік. Тісто буде податливе. Розкачати його в пласт товщиною ок.0,5-1см, позыпать корицею, трохи цукром, розкласти натерті яблука і полити соком з цедрою і загорнути рулетом. Нарізати рулет на порції )приблизно по 3 см) і розкласти їх у змащену форму. Побризкати зверху молоком (ок.50мл,небагато) і цукром. Запікати ок.20 хвилин.
Автор рецепта - Olga P
Немає коментарів:
Дописати коментар