пʼятниця, 5 липня 2013 р.

Запіканка з овочів та курячого фаршу

Запіканка з овочів та курячого фаршу



Інгредієнти:
- 500 гр курячого фаршу
- 1 велику цибулину
- 2 помідори
- 1 солодкий перець
- 1 картфелину
- 3-4 ст. л сметани
- 1 стіл. ложку оливкової або соняшникової олії
- Тертий твердий сир 100 гр

Приготування:
Цибулю подрібнити в блендері або через м'ясорубку, можна просто дрібно порубати ножем. Перемішати з курячим фаршем, посолити і поперчити на смак. Потім масу викласти в блюдо, в якому ви збираєтеся запікати. Зверху кладемо шарами нарізані овочі: помідори, солодкий перець і те, що ще у вас є. Картоплю натерти через тертку, все ще раз посолити і поперчити на свій смак, додати ложку оливкової олії, зверху полити сметаною і покрити всі тертим сиром. Запікати приблизно 40 хв, при температурі 190 C.
Запіканка з овочів та курячого фаршу



Сирна запіканка по ГОСТу



Інгредієнти:

500 г. сиру,
225 мл молока,
15 р. цукру,
50 г манної крупи,
1/2 яйця (я додала лише жовток).
Розігріти духовку до 200 градусів.

Приготування:

Сир протерти через сито (я беру Валиовский, його протирати немає необхідності ), змішати з молоком.

Додати яйце і ще раз добре перемішати.

Потім додати манку з цукром і перемішати.

Все тільки перемішується, нічого не збивається.
Змастити форму для випічки вершковим маслом, викласти сирну масу і розрівняти.

Поставити запікатися на 30-35 хвилин.
Сирна запіканка по ГОСТу






Запіканка з грибами і картоплею



Інгредієнти:

- 350 г свіжих або заморожених грибів (опеньки, печериці, лисички, білі і т.д.)
- 600 г картоплі
- 150 г цибулі
- 150 р сиру (напівтвердого або твердого)
- сметана (10-20%)
- рослинна олія
- сіль
- перець

Приготування:

Гриби відварити до готовності (я варила опеньки 30 хвилин після закипання). Картопля (я не чистила) відварити до готовності (точний час не підкажу). Цибулю нарізати півкільцями.
Обсмажити на рослинному маслі. Картопля остудити, почистити, нарізати кружечками.

Сир натерти на середній тертці. У форму для запікання (підійде будь-яка форма - керамічна, глиняний, скляний) викласти половину картоплі, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.

Викласти гриби, трохи посолити, поперчити. Змастити сметаною.
Викласти цибулю. Викласти залишився картоплю. Посипати сиром.
Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.

Джерело - Bon Appétit | Кращі рецепти
Рекомендуємо підписатися!



Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!



Інгредієнти:

2 великих баклажана
2 середніх цибулини
400гр. фаршу
2 середніх помідора
4-5 яєць
твердий сир 100гр.
1 ст.л. сметани
сіль, перець, спеції.

Спосіб приготування:
Баклажани нарізаємо кружечками і готуємо. Для цього їх потрібно розрізати навпіл, посолити, залишити на 10 хвилин. Потім вкинути їх в окріп і поварити 2 хвилини(якщо вони будуть кипіти більше - стануть дуже м'які і серединка при смаженні стане як каша, тому головне не переварити). Потім вийняти і готувати далі як потрібно за рецептом. Так і серединка легше з них виймається для цієї страви, та й самі баклажани виходять не сухуватими, а більш соковитими коли приготовані.
Потім викладаємо їх у змащену олією форму, зверху підсолюємо.
Цибулю чистимо, ріжемо кубиком і обсмажуємо до прозорості, потім до нього додаємо фарш і обсмажуємо все разом. Помідори ріжемо великими кубиками і додаємо до фаршу з цибулею. Солимо, перчимо, додаємо спеції(я додала хмелі-сунелі і сухий гранульований часник). Викладаємо цей фарш на синенькі рівномірним шаром.
Збиваємо яйця, злегка солимо, додаємо за бажанням перець, одну ложку сметани заливаємо синенькі зверху. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо зверху.
Ставимо запікатися в духовку на 20-30 хвилин. Виймаємо і насолоджуємося смачною запіканкою.
Запіканка з баклажанів - пальчики оближеш!






Сирна запіканка



Інгредієнти:

- 500 г сиру
- 100 гр манки
- 100 гр цукру (я кладу за смаком, трохи менше)
- 50 вершкового масла
- 50 гр вершків або сметани
- 2 яйця

Начинка може будь-яка (трохи, щоб не перебити смак сиру або якщо фрукти дадуть багато соку)

Приготування:

1. Родзинки моєму і замочуємо.
2. Всі продукти перемішуємо. (можна збити в блендері, буде ще ніжніший смак). Додаємо начинку, тобто родзинки в даному рецепті.
3. У форму близько 22 см діаметром, змащену маргарином або сл.маслом викладаємо сирну масу.
4. Запікаємо в духовці близько 30 хвилин при температурі 180 гр.
5. Готове! Можна подати зі сметаною, варенням або розтерти ягоди і зробити соус (в даному рецепті - малина)
Сирна запіканка



Грибна запіканка з перловкою.



Інгредієнти:

Крупа перлова - 150 р.
Цибуля - 1 шт.
Печериці -350 р.
Яйце - 1 шт.
Вершки - 150 мл
Сир - 75 р.
Масло вершкове - 25 р.
Сіль - за смаком.

Спосіб приготування:

Етап 1. Перлову крупу промити, поки рідина не стане прозорою. Перекласти крупу в миску, залити водою і залишити на 4 години. Зцідіть воду. Додати в киплячу воду в каструльці 15 гр. вершкового масла. Всипте замочену перловку і варіть під кришкою 30 хвилин, поки крупа не вбере рідину.
Етап .2 Розтопіть вершкове масло на великій сковороді. Обсмажте цибулю до золотистого кольору. Покладіть нарізані гриби і, перемішуючи, обсмажте (2 хвилини). Додайте 2-3 ст. ложки води, після чого тушкуйте гриби під кришкою до м'якості. Розподілите половину перлової каші на дні змащеній маслом жароміцної форми об'ємом 1 літр.
Етап 3. Зверху викладіть гриби з цибулею, а потім решту перловку.
Етап 4. Збити яйце, додати вершки і знову збити.
Етап 5. Полийте їм перловку і посипте натертим сиром і поставити в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин.

Приємного апетиту!






Смачна сирна запіканка



Вам буде потрібно:

- 500 г сиру
-3 яйця (розділити жовтки і білки)
-5 ст. л. манної крупи
-3 ст. л. цукру
-1 ч. л. ванільної есенції
-1 ст. л. розпушувача
-ізюм або сушена журавлина - за смаком

Приготування:

Всі продукти зі списку, крім яєчних білків, ретельно перемішуємо. В окремому посуді з дрібкою солі збиваємо білки до утворення м'яких піків. Попередньо нагріваємо духовку до 180 градусів С.
Обережно домішуємо до сирної маси білки і виливаємо готову масу у форму, змащену вершковим маслом.
Ставимо в духовку і випікаємо близько 45 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.
Подаємо запіканку теплою зі сметаною або варенням
Смачна сирна запіканка

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика