Десерт без випічки "Диво"
Це дуже смачна солодка страва готується швидко. Повірте, смак - незабутній: ніжні, солодкі цукерки надовго запам'ятаються всім, кого Ви почастуєте.
Інгредієнти:
- 200 гр дитячої суміші «Малютка» (або будь-яка інша!)
- 100 гр цукрової пудри
- 150 гр м'якого вершкового масла
- 1 пакетик ваніліну
- 1/2 банки вареного згущеного молока
- 2 жмені обсмаженого кунжуту для обсипання
У миску висипати «Малютку». Можна використовувати сухе молоко жирне, але смак тоді не буде таким ніжним. Додаємо туди ж цукрову пудру, ванілін і м'яке вершкове масло.
Все ретельно перемішуємо руками до отримання однорідної маси.
Целофановий кульок середньої величини розрізати по боках. На середину викласти масу 6 - 7 см завширшки і 0,5 см завтовшки.
По центру цього пласта акуратним батончиком викласти густу варену згущенку.
Поєднуючи краю клейонки, згорнути малютковую масу і сформувати «ковбаску» з начинкою.
Розкрити целофан і нарізати отриману солодку «ковбаску» на шматочки.
Обкатати нарізані шматочки в кунжуті.
Отримані цукерки помістити в холод на півгодини.
Бананово-карамельний десерт з кремом
Інгредієнти:
Банан - 2 шт
Карамельний соус
Збиті вершки
Для крему:
Цукор - 2/3 склянки
Крохмаль - ¼ склянки
Сіль - ½ чайної ложки
Молоко - 3 склянки
Яйце - 2 шт
Вершкове масло - 2 столових ложки
Ванілін - 1 столова ложка
Печиво або несолоні крекери - 10 шт
Вершкове масло - 70
Цукор - 1 столова ложка
Приготування:
Крем:
У мисці збийте яйця виделкою. Цукор, крохмаль і сіль змішайте в невеликій каструльці. Поступово влийте молоко і, помішуючи, поставте на середній вогонь до загустіння. Доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати ще близько хвилини.
Додайте пару столових ложок цієї суміші миску з яйцями і негайно швидко і ретельно перемішайте, щоб яйця не скрутилися. Потім перелийте збиті (підготовлені) яйця назад в кастрюлю.Поставьте на маленький вогонь і близько дайте покипіти хвилини, періодично помішуючи.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і ванілін. Залиште остигати. Коли каструля охолола, поставте її в холодильник для повного охолодження (можна закрити харчовою плівкою, щоб не утворилася плівка з пінки).
Печиво розтовкти в пластиковому пакеті, а потім крихту змішайте в мисці з цукром і розтопленим маслом. Викладіть щільним рівним шаром на деко і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на 10-12 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Остудіть.
Викладаємо:
1. Викладіть по 2 столових ложки спеченої крихти в порціонну креманку. Меншим по діаметру келихом або склянкою спрессуйте основу, щоб вийшов рівний твердий шар.
2. Викладіть шар охолодженого приготованого крему.
3. Пару кружечків банана.
4. Закрийте банани шаром збитих вершків.
5. Зверху ще трохи присипте сухарями і збризніть карамеллю.
6. Повторіть ще раз крем-банани-збиті вершки-крихта і карамель.
Подавайте негайно або поставте в холодильник на час до 3 годин. Перед подачею прикрасити шматочком банана.
Десерт «Секс у сковороді»
Інгредієнти:
Основа:
Волоські горіхи (або пеканы) подрібнені - 1 стакан
Цукор - 3 столових ложки
Вершкове масло - 110 г
Борошно - 1 склянка
Начинка:
Перший шар:
Вершковий сир - 500 г
Цукрова пудра - 1 стакан
Вершки для збивання - 1 стакан
Ванільний пудинг:
Суха суміш ванільного пуддинга - 144 г
Молоко - 3 склянки
Шоколадний пудинг:
Суха суміш ваніль шоколадного пуддинга - 144 г
Молоко - 3 склянки
Останній шар:
Вершки для збивання - 2 склянки
Тертий шоколад
Приготування:
Духовку нагрійте до 175 градусів.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
У міксері збийте всі інгредієнти для основи. Цю суміш викладіть на дно блюдо і щільно утрамбуйте її.
Випікайте близько 20 хвилин.
Ванільний і шоколадний пудинг приготуйте на молоці у відповідності з інструкціями на упаковці (кожен окремо). Збийте В міксері вершковий сир, цукрову пудру і склянку сливою до повітряного стану.
Остудіть основу. Викладіть шар вершкового сиру. Зверху шоколадний і ванільний пуддинг.Сверху викладіть збиті вершки і присипте тертим шоколадом. Поставте в холодильник на пару годин і подавайте до столу.
Повітряний десерт з карамеллю за 40 секунд
Інгредієнти (на 4 маленькі форми):
2 білка
1 ст. л цукру
2 ст. коричневого цукру
Приготування:
1. Збити 2 білки 1 ст.л. цукру. Збити до міцних піків блендером.
2. 2 ст. л. тростинного цукру і 1 ст.л . води нагріти в ковшике, зварити сироп до стадії «м'який кульку». Невеликий вогонь - близько 15 хвилин.
3. у формочки налити трохи карамелі. Заповнити форму збитим білком.
4. В мікрохвильовку на маскимальную потужність - 40 секунд!
Перевернути форму, карамель красиво розіллється по острівців. Охолодити перед подачею.
Ось цей рецепт дозволяє фантазії відпочити - замість карамелі додайте рубаний шоколад, сироп з варення, фруктове пюре, сухофрукти, мед...
Проста цукрова павутинка як прикраса для десертів
Інгредієнти:
Цукор - 0,5 скл.
Сік лимонний - 0,5 ч. л.
Приготування:
Цукор+лимонний сік розігріваємо на сковороді до золотистого кольору, знімаємо з вогню, чекаємо, поки злегка загусне.
Вилку (або віночок) мачає в карамель і коли бачимо, що вона вже не капає, а починає тягнутися, швидкими рухами (тільки дуже вже активно віночком не розмахуйте - заплутаєтеся в павутині) наносимо карамель на ополоник і вилки. Вилки і ополоник змащуємо рослинним маслом, щоб легко відійшла карамель. Творимо. Потрібна деяка вправність і практика. З ополоника знімаємо кокон, а з вилок сітку і споруджуємо ось таку вежу.
Немає коментарів:
Дописати коментар