пʼятниця, 5 липня 2013 р.

Картопля "по-нормандськи"

Картопля "по-нормандськи"



Смачний і красивий гарнір з картоплі. Виручає, коли гості в хаті.

Картопля (середня) - 6 шт
Сир твердий (тертий) - 75 г
Жовток яєчний - 2 шт
Сметана - 2 ст. л.

Картоплю добре промити і запекти в духовці до готовності (готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою або зубочисткою).

Ріжемо картоплю на дві половини і ложкою вибираємо м'якоть.

Розімніть картоплю виделкою, додамо сметану + жовтки + сіль (небагато, сир теж солоний, треба це враховувати). Добре перемішаємо.

Додайте сир. Перемішайте. Тепер спробуйте, чи достатньо солі.

Тепер знову заповнюємо половинки картопляним тестом. Небагато можна залишити і нанести зверху за допомогою кондитерського шприца малюнок. Або викладайте з гіркою та наносити візерунок з допомогою виделки. Ставимо в розігріту до 250 гр духовку. Запікаємо до золотистого кольору (щоб вигляд був більш красивий, можна зверху змастити яйцем).
Картопля "по-нормандськи"



Картопля по-селянськи, не просто як в Макдональдсі, а навіть краще!



Я дуже люблю картоплю в будь-якому вигляді, і ось сьогодні мені захотілося чого-небудь з картоплі, але не повсякденного. Тут на думку прийшла ідея приготувати картоплю, як в Макдональдсі.
Хоч такий картоплею не варто захоплюватися, щоб не нашкодити фігурі, іноді можна собі дозволити. Звичайно, не МакДональдскую, а домашню. Домашня ж смачніше, чи не так?!

Знадобиться на 2 порції:
5 середніх картоплин
2ст.л.растительного масла
1 зубчик часнику
1/3ст.л.соли
приправи на ваш смак

Приготування:
Картоплю дуже добре помити. Не очищаючи від шкірки, розрізати навпіл, а потім ще на 3 часточки. Картопляні часточки скласти в пакет або каструлю, додати сіль, масло, подрібнений часник, приправи. Пакет зав'язати(краще перестрахуватися другим пакетом)/закрити каструлю кришкою і гарненько потрясти, щоб всі розподілилося рівномірно.
Картоплю викласти на деко, одно розподіливши. Випікати при 200 градусах 40 хвилин, періодично перевертаючи шматочки. Слідкуйте щоб не підгоріло!
Картоплю подавати з улюбленим соусом (у мене це сирний) або є без усього, так теж смачно.

Приємного апетиту! :)

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Картопля по-селянськи, не просто як в Макдональдсі, а навіть краще!






Картопляна запіканка з курячим фаршем



Інгредієнти:
картопля - 1 кг
куряче філе, сердечка - 700-800 г
цибуля - 1 шт
часник - 5 зубчиків
сир Адигейський 300 г
яйце - 2 шт
вершкове масло - 70 г
сметана - 5 ст.л
молоко - 100 мл
сіль, перець за смаком

Куряче філе з стегенець, сердечка, промила і гасила в сковорідці з цибулею хвилин 40-50, посолила, поперчила за смаком. Готове куряче філе, сердечка, часник прокрутила через м'ясорубку.
Відварила картопля , додала прогріте молоко з маслом , посолила, поперчила, размяла .
В вогнетривке блюдо шар картопляного пюре, на пюре шар фаршу, на фарш тертий сир , закрила картопляним пюре. Збила яйця зі сметаною і залила запіканку.
Відправила в розігріту духовку до 200 г приблизно на 20-25 хвилин , повинна з'явитися золотава скоринка.

Приємного апетиту!

Автор: Галюша Щетникова
Картопляна запіканка з курячим фаршем



Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою



Виходить дивовижна ніжна сирна скоринка! І рибка, і картопля у вершках зі спеціями набувають ніжний, пікантний смак! Швидко, легко і смачно! Рецепт для затишного сімейного вечері, всі будуть задоволені і ситі.

Інгредієнти:
- 5-6 карофеля
- 500 г риби
- 2 помідори
- 1 велика цибулина
- сир
- зелень
- вершки

Приготування:

Багато дотримуються посту, тому вершки можна замінити рибним бульйоном. І тоді верхній шар замість сиру можна викласти цибулю з солодким перцем, буде не менш смачно.

Картоплю ріжемо кружечками тонший, цибулю кільцями або півкільцями - кому як зручно, помідори теж можна нарізати кільцями або півкільцями, рибку невеликими шматочками.

Сир тремо на тертці, як зазвичай, а нарізаємо тонкими пластинками - як на бутерброд. Зелень дрібно рубаємо.

У вершки додаємо сіль, перчик, можна ще якісь спеції для рибки.

У форму спочатку викладаємо шар картоплі, потім цибулька, потім рибка.

Злегка присаливем, посипаємо зеленню і добре змащуємо вершками (або поливаємо - все залежить від жирності вершків). Потім помідори - теж змащуємо вершками.

Останній шар - сир! Викладаємо пластиночки сиру так, щоб вони покрили практично всю поверхню. Залишки вершків акуратно виливаємо по краях.

Запікаємо 25-30 хвилин при температурі 200 - 220 градусів.

Приємного апетиту!
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою






Куряча відбивна в картопляному клярі



Курочка виходить соковита, картопелька хрустка

Інгредієнти:
- куряча грудка(середня, велика)
- 6 середніх картоплин
- 1 яйце
- 1-2 ст.л борошна
- сіль, приправи за смаком
- олія для смаження

Приготування:
- Курку порізати на порційні шматочки (вузькі теж виходять дуже смачні), відбити(в пакеті), посолити, посипати улюбленими приправками
- кляр: картоплю потерти на дрібній! тертці, гарненько віджати, посолити, додати яйце, борошно
- кожен шматочок занурюємо в борошно, потім кладемо в тарілку з кляром і розподіляємо за відбивною картопля
- обсмажуємо на розпеченій сковороді(вогонь трохи менше максимального або максимальний) з маслом до золотистої скоринки з обох сторін
Куряча відбивна в картопляному клярі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика