Картопля "по-нормандськи"
Смачний і красивий гарнір з картоплі. Виручає, коли гості в хаті.
Картопля (середня) - 6 шт
Сир твердий (тертий) - 75 г
Жовток яєчний - 2 шт
Сметана - 2 ст. л.
Картоплю добре промити і запекти в духовці до готовності (готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою або зубочисткою).
Ріжемо картоплю на дві половини і ложкою вибираємо м'якоть.
Розімніть картоплю виделкою, додамо сметану + жовтки + сіль (небагато, сир теж солоний, треба це враховувати). Добре перемішаємо.
Додайте сир. Перемішайте. Тепер спробуйте, чи достатньо солі.
Тепер знову заповнюємо половинки картопляним тестом. Небагато можна залишити і нанести зверху за допомогою кондитерського шприца малюнок. Або викладайте з гіркою та наносити візерунок з допомогою виделки. Ставимо в розігріту до 250 гр духовку. Запікаємо до золотистого кольору (щоб вигляд був більш красивий, можна зверху змастити яйцем).
Картопля по-селянськи, не просто як в Макдональдсі, а навіть краще!
Я дуже люблю картоплю в будь-якому вигляді, і ось сьогодні мені захотілося чого-небудь з картоплі, але не повсякденного. Тут на думку прийшла ідея приготувати картоплю, як в Макдональдсі.
Хоч такий картоплею не варто захоплюватися, щоб не нашкодити фігурі, іноді можна собі дозволити. Звичайно, не МакДональдскую, а домашню. Домашня ж смачніше, чи не так?!
Знадобиться на 2 порції:
5 середніх картоплин
2ст.л.растительного масла
1 зубчик часнику
1/3ст.л.соли
приправи на ваш смак
Приготування:
Картоплю дуже добре помити. Не очищаючи від шкірки, розрізати навпіл, а потім ще на 3 часточки. Картопляні часточки скласти в пакет або каструлю, додати сіль, масло, подрібнений часник, приправи. Пакет зав'язати(краще перестрахуватися другим пакетом)/закрити каструлю кришкою і гарненько потрясти, щоб всі розподілилося рівномірно.
Картоплю викласти на деко, одно розподіливши. Випікати при 200 градусах 40 хвилин, періодично перевертаючи шматочки. Слідкуйте щоб не підгоріло!
Картоплю подавати з улюбленим соусом (у мене це сирний) або є без усього, так теж смачно.
Приємного апетиту! :)
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Картопляна запіканка з курячим фаршем
Інгредієнти:
картопля - 1 кг
куряче філе, сердечка - 700-800 г
цибуля - 1 шт
часник - 5 зубчиків
сир Адигейський 300 г
яйце - 2 шт
вершкове масло - 70 г
сметана - 5 ст.л
молоко - 100 мл
сіль, перець за смаком
Куряче філе з стегенець, сердечка, промила і гасила в сковорідці з цибулею хвилин 40-50, посолила, поперчила за смаком. Готове куряче філе, сердечка, часник прокрутила через м'ясорубку.
Відварила картопля , додала прогріте молоко з маслом , посолила, поперчила, размяла .
В вогнетривке блюдо шар картопляного пюре, на пюре шар фаршу, на фарш тертий сир , закрила картопляним пюре. Збила яйця зі сметаною і залила запіканку.
Відправила в розігріту духовку до 200 г приблизно на 20-25 хвилин , повинна з'явитися золотава скоринка.
Приємного апетиту!
Автор: Галюша Щетникова
Обалденная смачна запіканка картопляна з рибкою
Виходить дивовижна ніжна сирна скоринка! І рибка, і картопля у вершках зі спеціями набувають ніжний, пікантний смак! Швидко, легко і смачно! Рецепт для затишного сімейного вечері, всі будуть задоволені і ситі.
Інгредієнти:
- 5-6 карофеля
- 500 г риби
- 2 помідори
- 1 велика цибулина
- сир
- зелень
- вершки
Приготування:
Багато дотримуються посту, тому вершки можна замінити рибним бульйоном. І тоді верхній шар замість сиру можна викласти цибулю з солодким перцем, буде не менш смачно.
Картоплю ріжемо кружечками тонший, цибулю кільцями або півкільцями - кому як зручно, помідори теж можна нарізати кільцями або півкільцями, рибку невеликими шматочками.
Сир тремо на тертці, як зазвичай, а нарізаємо тонкими пластинками - як на бутерброд. Зелень дрібно рубаємо.
У вершки додаємо сіль, перчик, можна ще якісь спеції для рибки.
У форму спочатку викладаємо шар картоплі, потім цибулька, потім рибка.
Злегка присаливем, посипаємо зеленню і добре змащуємо вершками (або поливаємо - все залежить від жирності вершків). Потім помідори - теж змащуємо вершками.
Останній шар - сир! Викладаємо пластиночки сиру так, щоб вони покрили практично всю поверхню. Залишки вершків акуратно виливаємо по краях.
Запікаємо 25-30 хвилин при температурі 200 - 220 градусів.
Приємного апетиту!
Куряча відбивна в картопляному клярі
Курочка виходить соковита, картопелька хрустка
Інгредієнти:
- куряча грудка(середня, велика)
- 6 середніх картоплин
- 1 яйце
- 1-2 ст.л борошна
- сіль, приправи за смаком
- олія для смаження
Приготування:
- Курку порізати на порційні шматочки (вузькі теж виходять дуже смачні), відбити(в пакеті), посолити, посипати улюбленими приправками
- кляр: картоплю потерти на дрібній! тертці, гарненько віджати, посолити, додати яйце, борошно
- кожен шматочок занурюємо в борошно, потім кладемо в тарілку з кляром і розподіляємо за відбивною картопля
- обсмажуємо на розпеченій сковороді(вогонь трохи менше максимального або максимальний) з маслом до золотистої скоринки з обох сторін
Немає коментарів:
Дописати коментар