Чорнично-шоколадні булочки
Інгредієнти:
Тісто:
Дріжджі - 2,25 чайної ложки
Тепле молоко - 3/4 склянки
3 яйця
Ванілін - 1 чайна ложка
Борошно - 4,25 склянки
Крохмаль - 1/4 склянки
Цукор - 1/2 склянки
Вершкове масло - 165 г
Сіль - 1 чайна ложка
Начинка:
Цукор - 1/4 склянки
Вершкове масло - 3 столові ложки
Шматочки шоколаду - 200 г
Чорниця - 200 г
Топпінг:
Шоколадний сироп (опціонально)
Приготування:
1. Розведіть у теплому молоці дріжджі і цукор. Залиште активуватися на 10-15 хвилин.
2. В чаші для міксера змішати борошно, крохмаль і сіль.
3. У миску з активировавшимися дріжджами вбийте яйця і додайте ванілін. Збийте вінчиком.
4. Змішайте обидві суміші і почніть збивати тісто на низькій швидкості. Додайте шматками вершкове масло. Продовжуйте збивати до однорідної маси. При необхідності додайте додатково борошна.
5. Перекладіть тісто в миску, змащену соняшниковою або оливковою олією, накрийте чистим кухонним сухим рушником і залиште на 1-2 години, поки воно не збільшиться вдвічі.
6. В цей час змастіть форму для пирога вершковим маслом.
7. У кухонному комбайні змішайте шматочки шоколаду, 55-60 г вершкового масла і 1/4 склянки цукру. Збийте до утворення пухкої не занадто дрібної крихти.
8. Розкачайте тісто на присипаної борошном поверхні. Присипте шоколадною сумішшю. Викладіть рівномірно чорницю. 9. Скрутіть рулет з тіста, закріпіть краю. Наріжте рулет на 12 частин і викладіть в приготовану форму. Закрийте харчовою плівкою і залиште ще на 30 хвилин.
10. Нагрійте духовку до 175 градусів.
11. Випікайте 25-35 хвилин. Остудіть.
12. Залийте шоколадним сиропом або рідким шоколадом і подавайте булочки теплими.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Булочки "Гусенички" з сосисками
Інгредієнти для тіста:
- 0,5 л молока
- 3 столових ложки цукру
- 1 п сухих дріжджів (10 г)
- 1,5 чайні ложки солі
- 30 г рослинної олії
- 3,5-4 склянки борошна (може знадобитися більше або менше)
Для начинки:
- 14 шт. сосисок. Може більше, в залежності від їх розміру.
Для змащення:
- 1 яйце
- 2 столові ложки молока
Крім того: тертий сир, кетчуп, кріп.
Приготування:
У теплому молоці розчинити дріжджі, почекати коли вони піднімуться пінкою, додати цукор, сіль, масло і поступово підсипати борошно - замісити м'яке, не липнущее до рук тісто.
Залишити в теплому місці на 40 хвилин. Тісто має збільшиться в два рази.
Розділити тісто на 14 кульок.
Розкачати кулька в коржик, на неї покласти сосиску.
Заліпити як вареник. Щільно притискаючи сосиску до тесту.
Розрізати поперек на 6 або 8 частин, залишаючи залепленный край не розрізаним.
Нижній кладемо шматочок наліво з одночасним розворотом, наступний направо.
Далі - в шаховому порядку. Повинна вийде - гусеничка.
Викласти булочки на деко, покрите папером для випічки.
Залишити на 10-15 хвилин. Змастити сумішшю яйця і молока.
Трохи змастити кетчупом, посип тертим сиром і кропом.
Поставити в розігріту до 200 С духовку на 25 хвилин. Пекти до золотистого кольору.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Булочки з корицею.
Спробуй цей рецепт булочок!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 450-500г борошна
- 100 грам вершкового масла
- 1 яйце
- 70 грам цукру
- 6 грам сухих дріжджів
- 250 мл молока
- щіпка солі
Для начинки:
- 6 ст.л цукру
- 3 ч.л кориці
- Цукрова пудра для прикраси
Приготування:
Зроби опару. Дріжджі, трохи теплого молока, чайну ложку цукру і столову ложку борошна змішай і залиште в теплому місці на 20 хвилин
Тим часом відріж 100 грам масла. І збий його з цукром.
Додай яйце і збиваємо до однорідності.
Туди ж додаємо молоко, борошно, сіль і опару. Заміси тісто.
Постав його в тепле місце на 1-2 години, накривши рушником, щоб воно збільшилося в два рази.
Дістань тісто, розкачати. Цукор змішайте з корицею і посипаємо рясно.
Згорни в рулет і поріж на шматочки.
Вистели форму папером і виклади майбутні булочки. Залиш на 20 хвилин, щоб вони трохи піднялися. Змащуємо яйцем
Відправ в духовку на 25-30 хвилин при 180 С.
Дістань і посип цукровою пудрою. Ще їх можна заливати сиропом або глазур'ю - дуже смачно!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Булочки з корицею (cinnabons).
Ароматні, коричневі,здобные, тануть у роті! Просто неможливо втриматися, рука сама тягнеться за черговою булочкою.
Час приготування: 1 година 30 хвилин + 1-2 години на підняття тесту
Порцій: 6-8
Інгредієнти:
Для тіста:
450-500г борошна
100 грам вершкового масла
1 яйце
70 грам цукру
6 грам сухих дріжджів
250 мл молока
щіпка солі
Для начинки:
6 ст.л цукру
3 ч.л кориці
Цукрова пудра для прикраси
Приготування:
1. Зробимо опару. Дріжджі, трохи теплого молока, чайну ложку цукру і столову ложку борошна змішуємо і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.
2. Тим часом відрізаємо потрібний нам шматок масла. І збиваємо його з цукром.
3. Додаємо яйце і збиваємо до однорідності.
4. Туди ж додаємо молоко, борошно, сіль і опару. Замішуємо тісто.
5. Ставимо його в тепле місце на 1-2 години, накривши рушником, щоб воно збільшилося в два рази.
6. Дістаємо наше тісто розкочуємо. Цукор змішати з корицею і посипаємо.
7. Звертаємо в рулет і ріжемо на шматочки.
8. Вистилаємо форму папером і викладаємо майбутні булочки. Залишаємо на 20 хвилин, щоб вони трохи піднялися. Змащуємо яйцем.
9. І відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при 180 С.
10. Виймаємо і посипаємо цукровою пудрою. Ще їх можна заливати сиропом або глазур'ю.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар