Листкові булочки з шинкою
Вам знадобиться:
Борошно пшеничне 20 г
Тісто листкове дріжджове-500 г
Сиров'ялена шинка 70 г
Салат ромен 50 г
Кунжут 20 г
Приготування:
На злегка посипаною борошном поверхні розкачайте тісто в прямокутник товщиною 5 мм Зверху розкладіть шинку.
На шинку покладіть зелень. Це може бути салат, базилік, рукола або молодий шпинат.
Скрутіть тісто рулетом, закручуючи з меншої сторони прямокутника.
Наріжте рулет на скибочки товщиною близько 1 см або трохи товщі. Розкладіть на деку, застеленому папером для випічки і трохи посипати кунжутним насінням.
Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 25 хвилин.
Булочки з маком з листкового тіста.
500 г листкового тіста
1 склянка маку
1 склянку окропу
1 білок і (1 жовток+1 ч.л.молока для змащування)
0,5 стак.сахара
родзинки - 100-150 грам
Приготування:
За цей час необхідно, поки тісто розморожується, мак залити окропом і залишити для набухання.
Промити і замочити родзинки.
Після того, як тісто розморозиться - трохи розкачати його або розтягнути руками.
Збити білок і цукор, додати проціджений мак і добре розмішати.
Цю суміш нанести на тісто, посипати родзинками і, якщо любите солодше, додати трохи цукру.
Згорнути рулет, розрізати на невеликі шматочки, дати трохи постояти.
Потім змастити жовтком, змішавши його з молоком і посипати трохи маком.
Викласти булочки на деко, застелений пекарської папером і поставити, розігрів духовку до 180 градусів на 15-18 хвилин.
Чудові булочки з маком з листкового тіста і зовсім не трудомісткі!
Швидкі і смачні листкові булочки
Інгредієнти:
- 2 упаковки листкового тіста
- сироп будь
- волоські горіхи для прикраси (половинки)
- папір для випічки
Приготування:
Спочатку тісто відкрити і розділити пласти, щоб не склеювалися.
Потім вирізаємо склянкою з гострими краями гуртки.
В кожному аркуші тесту виходить 9 кіл, тобто всього вийде 36 кіл - це на 18 порцій. Якщо використовувати тісто від обрізків, то можна зробити трохи більше.
Отримані кола (половину) викладаємо на деко, застелене папером для випічки.
Поверх кожного - трохи сиропу.
На кожен кладемо другий гурток і зверху знову трохи сиропу. Поверх - половинку волоського горіха.
Ставимо в розігріту духовку з температурою 200 градусів на 30 хвилин.
Готові булочки викладаємо на блюдо.
"Медові булочки"
Інгредієнти:
- 1 пакетик дріжджів
- 1 склянку теплого молока (40-45 градусів)
- 1/4 склянки меду (ще 1 столова ложка для обмазування)
- 1,5 чайних ложки солі
- 1 яйце
- 4 склянки просіяного борошна
- рослинна олія
- 1 столова ложка розм'якшеного вершкового масла
Приготування:
Дріжджі розчинити в теплій воді. Вилити суміш у велику миску, де будемо замішувати тісто. Додати 1/4 склянки меду, 3 столові ложки рослинної олії, сіль і яйце. Гарненько збити суміш міксером. Додати 3 склянки борошна і знову збивати до тих пір, поки тісто не перетвориться в однорідну липку масу. Четвертий склянку борошна додавати поступово, кожного разу знову перемішуючи тісто міксером на низькій швидкості. Дивимося, скільки тісто візьме борошна і намагаємося не покласти її занадто багато. В якийсь момент наш міксер з тестом вже не впорається. Тому тісто треба викласти на злегка присипану борошном стіл. Будемо вимішувати доти, поки воно не стане однорідним і не перестане прилипати до рук.
Злегка змастимо маслом чисту миску. Формуємо з тіста кулю і укладаємо в підготовлений посуд. Герметично замотуємо миску в харчову плівку. Тісто слід помістити в тепле місце. Добре б його ще додатково укутати в рушник. Тісто буде підходити приблизно 2 години, і за цей час воно має збільшитися в об'ємі в 2 рази.
Отже, тісто підійшло. Викладаємо його на злегка присипану борошном стіл і обминаємо зовсім недовго, секунд 30, не більше. Після чого накриваємо рушником і залишаємо в спокої ще на 10 хв.
Тепер ділимо шматок тіста на 12-14 рівних частин. Змащуємо рослинним маслом деко або велику сковороду. Формуємо з кожного шматочка тіста кульку і викладаємо на підготовлену поверхню. Тісно класти не потрібно, тому що тісто в духовці підійде, і булочки злипнуться. Я намагаюся вкладати так, щоб у проміжках можна було покласти ще одну кульку тесту.
Знову накриваємо рушником наші булочки і ставимо в тепле місце ще на 20 хвилин. Тим часом нагріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо сковороду з булочками в духовку.
Змішуємо розм'якшене вершкове масло і 1 столову ложку меду. Через 5 хвилин після початку випікання дістаємо булочки і змащуємо їх підготовленою сумішшю. Знову поміщаємо сковороду в духовку приблизно на 10-15 хв. Булочки повинні підрум'янитися.
Подаємо теплими.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар