В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом
Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.
Приготування:
Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.
Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.
Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.
Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:
Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.
Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.
Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.
Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.
Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.
Млинці-сердечка.
Інгредієнти:
400 гр.муки
1яйцо
1ст.л. цукру
сіль за смаком
40 мл рослинного масла
450 мл води.
Приготування:
Збити міксером, перелити в пластикову пляшку, в пробці якої зробити дірочку, і малювати прямо на гарячій сковороді!
Млинці з фруктами і шоколадом
Чудові млинці до сніданку. Тонкі млинці, багато фруктів і шоколад. Після такого сніданку, день обов'язково буде хорошим !
Для приготування нам знадобляться такі продукти :
Продукти для млинців :
- 3 яйця
- 0,5 л молока
- 1 ст. борошна
- 2 ст.л рослинного масла.
сіль, цукор за смаком
Яйця збити з борошном, поступово додаючи молоко. В кінці додати сіль, цукор і рослинне масло.
Тісто має бути рідким, однорідним, без грудочок.
Випікати на сухій (!), добре прожареною сковороді.
Млинці готові.
(Багато бояться того, що тісто виходить дуже рідким. Воно таким і повинно бути. Робити потрібно все строго за рецептом, і все вийде ! )
Продукти для начинки :
Фрукти (у мене банан, персики, сливи і груші)
Шоколад
Фрукти подрібнити, перемішати, загорнути начинку на млинці, полити розтопленим шоколадом. Подавати на сніданок з смачним чаєм, молоком або кавою.
Приємного апетиту ! Готуйте з любов'ю !
Млинці з сиром
Інгредієнти:
Млинці:
Вода - 1 стакан
Молоко - ¾ склянки
Яйце - 3 шт
Вершкове масло - 5 столових ложки
Сіль - ½ чайної ложки
Борошно - 1,5 склянки
Начинка:
Сир - 450 г
Рікотта - 425 г
Яйце - 1 шт
Ванілін - 1 чайна ложка
Цедра - 2 чайних ложки
Цукор - 2 столових ложки
Приготування:
Всі інгредієнти для млинців збийте і замісіть тісто. Поставте в холодильник на годину, а потім обсмажте тонкі млинці на сковороді.
Начинка. Сир з рікоттою викладіть в друшляк і підвісьте на 1,5 -2 години, придавлюючи періодично. Потім всі інгредієнти для начинки збийте в блендері.
Начиніть млинці сирною масою і загорніть їх. Обсмажте млинці до золотистої скоринки з обох сторін. Прикрасьте полуницею і подавайте з полуничним варенням.
Немає коментарів:
Дописати коментар