Тістечко Картопля.
Інгредієнти:
1) 100 р. вершкового масла
2) 100 г згущеного молока
3) 2 ст.л. коньяку або рому
4) 2 ст.л. порошку какао
5) 1 стакан молока
6) 400 р. пісочного або бісквітного печива
Приготування:
1. Печиво змолоти у блендері або м'ясорубці в крихту.
2. Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром.
3. Змішати розмелене печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
4. Зліпити тістечка у вигляді картоплі і відправити в холодильник на годину.
5. Готові тістечка посипати какао-порошком.
Кілька правил того, щоб ваша смажена картопля вийшла смачною і красивою.
- картоплю потрібно опускати у добре розігріте на сковороді масло
- перемішувати не більше 3-4-х разів за всю готування
- солити в самому кінці
- цибуля або часник, а також спеції додаються за 3-5 хвилин до готовності, інакше підгорять
Порізану картоплю опускаю в розігріту олію на сильному вогні і не чіпаю 3-4 хвилини, поки не схопиться скоринка, потім акуратно перевертаю лопаткою, зменшую вогонь на трохи менш середній, накриваю кришкою і так готую 7-9 хвилин.
Потім акуратно перемішуємо, накриваю кришкою і готую ще 7-9 хвилин.
Потім додаю цибулю або часник, а іноді і всі разом, перчу, солю і знову акуратно перемішуємо і доводжу на трохи більш сильному вогні до готовності вже без кришки
Ступінь рум'яності ви вибираєте самі і не забувайте про те, що картопля буває різних сортів, тому час приготування від цього чинника теж потрібно враховувати.
Тістечко Картопля.
Інгредієнти:
1) 100 р. вершкового масла
2) 100 г згущеного молока
3) 2 ст.л. коньяку або рому
4) 2 ст.л. порошку какао
5) 1 стакан молока
6) 400 р. пісочного або бісквітного печива
Приготування:
1. Печиво змолоти у блендері або м'ясорубці в крихту.
2. Вершкове масло розтерти зі згущеним молоком, додати ром.
3. Змішати розмелене печиво з отриманою масою і 1 ст.л. порошку какао.
4. Зліпити тістечка у вигляді картоплі і відправити в холодильник на годину.
5. Готові тістечка посипати какао-порошком.
Кілька правил того, щоб ваша смажена картопля вийшла смачною і красивою.
- картоплю потрібно опускати у добре розігріте на сковороді масло
- перемішувати не більше 3-4-х разів за всю готування
- солити в самому кінці
- цибуля або часник, а також спеції додаються за 3-5 хвилин до готовності, інакше підгорять
Порізану картоплю опускаю в розігріту олію на сильному вогні і не чіпаю 3-4 хвилини, поки не схопиться скоринка, потім акуратно перевертаю лопаткою, зменшую вогонь на трохи менш середній, накриваю кришкою і так готую 7-9 хвилин.
Потім акуратно перемішуємо, накриваю кришкою і готую ще 7-9 хвилин.
Потім додаю цибулю або часник, а іноді і всі разом, перчу, солю і знову акуратно перемішуємо і доводжу на трохи більш сильному вогні до готовності вже без кришки
Ступінь рум'яності ви вибираєте самі і не забувайте про те, що картопля буває різних сортів, тому час приготування від цього чинника теж потрібно враховувати.
Кілька правил того, щоб ваша смажена картопля вийшла смачною і красивою.
- картоплю потрібно опускати у добре розігріте на сковороді масло
- перемішувати не більше 3-4-х разів за всю готування
- солити в самому кінці
- цибуля або часник, а також спеції додаються за 3-5 хвилин до готовності, інакше підгорять
Порізану картоплю опускаю в розігріту олію на сильному вогні і не чіпаю 3-4 хвилини, поки не схопиться скоринка, потім акуратно перевертаю лопаткою, зменшую вогонь на трохи менш середній, накриваю кришкою і так готую 7-9 хвилин.
Потім акуратно перемішуємо, накриваю кришкою і готую ще 7-9 хвилин.
Потім додаю цибулю або часник, а іноді і всі разом, перчу, солю і знову акуратно перемішуємо і доводжу на трохи більш сильному вогні до готовності вже без кришки
Ступінь рум'яності ви вибираєте самі і не забувайте про те, що картопля буває різних сортів, тому час приготування від цього чинника теж потрібно враховувати.
Фарширована картопля «Турша»
Інгредієнти:
-5 великих картоплин,
-250 г будь-якого фаршу,
морква -1,
-2 цибулини,
-1,5 ст. л. томатної пасти,
-2 ст. л. рослинного масла,
-сіль, чорний мелений перець, запашний перець, часник.
Приготування.
1. Картоплю помити, очистити. Вирізати середину, можна зробити це спеціальним ножем.
2. Фарш посолити, додати часник, чорний і запашний перець.
3. Начинити фаршем картоплю, разом з вирізаними серединками скласти в каструлю, залити гарячою водою і варити на слабкому вогні.
4. В цей час спасерувати цибулю і моркву, наприкінці пасерування додати томатну пасту, трохи води.
5. Коли картопля буде зварений до напівготовності, додати пасерування і тушкувати до готовності.
6. Подавати з підливою і зеленню.
Запечена картопля
Інгредієнти:
картопля
ваші улюблені спеції
трохи рослинного масла сіль
Приготування:
1.Картошку очистити і нарізати часточками. Відварити у воді протягом 5-7 хвилин.
2.Выложить у форму для запікання, посипати вашими улюбленими спеціями, посолити, збризнути маслом і запекти в заздалегідь розігрітій духовці до золотистого кольору.
Якщо хочете щоб спеції більш рівномірно розподілилися складіть картоплю, спеції і масло в целофановый пакет, затисніть зверху рукою і добре все там потрясіть.
Молода картопля буде готова через 15 хвилин. Дрібну картоплю можна запекти цілком.
Немає коментарів:
Дописати коментар