Домашній шоколадний пломбір
Приготувати домашнє морозиво можна вдома, вона в сто разів смачніше і корисніше купленого, але з'їдати його потрібно швидко, тому що в ньому немає фабричних консервантів. Спробуйте, не полінуйтеся, але пам'ятайте, що яйця треба брати обов'язково свіжі, в якості яких ви впевнені.
Інгредієнти:
1 стакан молока
400 гр. цукру
100 гр. шоколаду
6 жовтків
3 склянки жирних вершків
Молоко, цукор і жовтки поставте на водяну баню. Туди ж поломайте шоколад. Томіть цю суміш і помішуйте, поки вона не загусне. Дайте їй охолонути і введіть туди збиті в міцну піну вершки, гарненько розмішайте, розкладіть по формах або у загальну форму і поставте в холодильник.
Прикрасити таке морозиво можна свіжими ягодами, шматочками фруктів, цукатами, цукерками та ін., на ваш розсуд
Шоколад «Домашній»
Іноді так хочеться чогось солоденького, шоколадного...
Рецепт домашнього шоколаду, його калорійність менше покупного приблизно на 200ккал.
Інгредієнти:
какао - 5ст.л.
вершкове масло - 50г.
цукор - 6-8ст.л.
борошно - 1 ч.л.
молоко - 5ст.л.
ванільний цукор - 1/4ч.л.
мелені горіхи або інші горіхи за смаком і за бажанням
Приготування:
1. Змішайте какао і цукор. Додайте 1 ст.л. молока і розмішайте до однорідної маси. Влийте молоко, що залишилося. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, безперервно помішуючи.
2. Після того, як какао закипіло, додайте вершкове масло, зменшіть вогонь до мінімуму і доведіть суміш до кипіння.
3. Зніміть каструлю з вогню і через дрібне сито введіть борошно. Коли борошно повністю розчиниться, знову доведіть до кипіння.
4. Зніміть з плити і дайте трохи охолонути. Всипте ванільний цукор і ретельно перемішайте.
5. Розлийте шоколад по формочках для льоду, попередньо змастивши їх вершковим маслом.
6. За бажанням в шоколад можете додати будь-які подрібнені горіхи.
Домашній зефір
Приготування:
1. Желатин замочити в холодній кип'яченій воді (150 мл) на 40 хвилин.
2. Цукор залити 150 мл води і поставити на вогонь, зварити цукровий сироп протягом 5-7 хвилин.
3. Влити в киплячий сироп набряклий желатин тонкою цівкою. Збити за допомогою міксера 10 хвилин.
4. Потім додати лимонну кислоту і збити ще 4 хвилини.
5. Потім додати соду і ванілін, ще збити 4 хвилини.
6. На деко викласти пекарську папір і злегка змочити її водою. Викласти зефір будь-якої форми ложкою або кондитерським шприцом. Залишити підсихати на 45 хвилин.
7. Потім зефір і обваляти в цукровій пудрі.
Домашній зефір
Інгредієнти:
- Сироп (малиновий, полуничний)
- Будь по вашому смаку. - 200 гр
- Цукор - 200 гр
- Білки яєчні - 200 гр
- Вершки - 200 гр
- Желатин - 80 гр
- Пудра цукрова
Приготування:
Сироп вилити в каструльку, додати цукор і варити, поки суміш не загусне на слабкому вогні.
При цьому весь час помішуйте, інакше підгорить.
Дістати білки з холодильника і збити.
Желатин розвести згідно інструкції на упаковці.
Коли суміш сиропу і цукру буде густий, знімаємо з вогню і додаємо збиті вершки і желатин. Перемішуємо.
Форму, в якій буде зефір рясно посипати цукровою пудрой.Распределить масу і теж зверху посипати пудрою.
Помістити в холодильник на 2-3 години.
Потім виріжте фігурки потрібної форми і насолоджуйтеся!
Смачний домашній зефір готовий.
Домашній квас
Інгредієнти:
- півбуханки житнього хліба
- 3 л води
- 2 ст. л. цукру
- 50 г сухих дріжджів
Приготування:
Ріжемо хліб. Робимо сухарики. Заправляємо ними трилітрову банку з кип'яченою гарячою водою (не окропом). Додаємо цукор (2 столові ложки). Додаємо дріжджі. Розмішуємо вміст банки. Закриваємо її марлею (краще скласти в декілька шарів), закріплюємо резиночкою. Ставимо в тепле місце і накриваємо тканиною. Вистоюємо квас 2 доби. Потім прибираємо його в холодильник. Коли квас охолоне, процідимо його і можемо додати цукру до смаку.
Домашній лімончелло
Інгредієнти:
750 мл хорошої горілки
10 лимонів
3 склянки води
2 1/4 склянки цукру
Приготування:
Вимийте і висушіть лимони. Акуратно зніміть шкірку ножем для чищення овочів (тільки шкірку, виключаючи білий шар). Кірки викладіть в скляні пляшки з широкою шийкою. Залийте їх горілкою і щільно закрийте. Поставте в темне місце днів на 10 (один раз за цей час збовтайте).
На 11-ий день приготуйте звичайний цукровий сироп, вскипятив воду з цукром. Варіть, помішуючи. Зніміть з вогню і повністю остудіть.
З пляшки дістаньте кірки і викиньте їх. Процідіть настоянку в цукровий сироп. Перемішайте і розлийте лимончелло за стерилізований пляшках. Залиште мінімум на місяць. Перед подачею добре охолодіть, збовтайте і подавайте з льодом.
Домашній коньяк
Інгредієнти на 3 літри горілки:
- жменю шипшини
- жменю глоду
- 1 столова ложка кори дуба
- 5-6 гілочок звіробою
- 10 шт. гвоздики (без кульок)
- пакетик чаю
- 3 столові ложки цукру
Приготування:
Засипати всі інгредієнти в банку з горілкою. Поставити в темне прохолодне місце, пробувати можна вже через три тижні, але чим довше - тим краще. Через 3-4 місяці його не відрізнити від справжнього.
Домашній твікс
Інгредієнти:
Борошно пшеничне в/с - 1 стакан
2. Масло вершкове - 80 г
3. Цукровий пісок - 2 стіл. ложки
4. Яйця курячі - 2 шт.
5. Сметана (будь-якої жирності) - 2 стіл. ложки
6. Сіль - 0.2 чайн. ложки
для карамелі:
1. Згущене молоко - 1 банка (380 г)
2. Масло вершкове - 15 г
для глазурі:
1. Шоколад молочний без добавок - 200 г
Приготування:
Крок 1: Готуємо інгредієнти.
Від курячих яєць нам потрібні тільки жовтки, тому потрібно вилучити. Але перед цим промийте яйця мильним розчином, щоб позбутися від шкідливих бактерій, що скупчилися на шкаралупі. Потім акуратно розбиваємо яйце ножем і зливаємо білок в одну чашку, а жовток - в іншу.
Борошно для приготування домашнього твікс потрібно використовувати свіжу і просіяне, тому беремо в руки сито і ретельно просіваємо крізь нього склянку борошна.
Крок 2: Готуємо солодке рубане пісочне тісто.
Отже, ми маємо, жменьку просіяного борошна в глибокій мисці. Додаємо до неї трохи солі і цукру.
А на чисту дошку викладаємо шматочок замороженого вершкового масла і безжально починаємо рубати його гострим ножем на маленькі шматочки.
Потім до шматочків масла додаємо борошно з приправами і продовжуємо роботу ножем. У нас повинна вийти велика крихта з тіста. Додаємо до неї два яєчних жовтки і перемішуємо як слід тісто. Додаємо 2 ложки сметани, і знову перемішуємо!
Перевіряємо тісто - воно повинно бути густим, розсипчастим, неоднорідним і добре ліпитися.
Крок 3: Охолоджуємо і випікаємо готове пісочне тісто.
Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером, а поверх неї рівномірно викладаємо і розподіляємо тісто, утрамбовуємо її щільненько, і прибираємо форму в холодильник. Тісто (а точніше масло в ньому) має замерзнути за півгодини.
Після цього ставимо за духовку розігріватися до 180 градусів, і відправляємо в неї форму з тестом. Випікаємо тісто до світло-золотистого кольору протягом 15-20 хвилин. Дістаємо наш пісочний бісквіт з форми і даємо їй час охолонути, а поки приготуємо карамель.
Крок 4: Готуємо карамель для домашнього твікс.
З допомогою консервного ножа або "відкривачки" відкриваємо банку зі згущеним молоком і виливаємо її в каструлю з товстими стінками. Додаємо шматочок вершкового масла, і ставимо каструлю на плиту. Також нам потрібно кулінарна лопатка, якою Ви постійно будете помішувати варящуюся карамель 20-30 хвилин. Коли згущене молоко стане густішим і придбає світлий карамельний колір, можна знімати каструлю з вогню.
Швидко і акуратно наносимо карамель на поверхню пісочного коржа, тому що вона швидко остигає і починає густіти. Розподіляємо карамель рівномірно і переходимо до приготування глазурі.
Крок 5: Готуємо глазур для домашнього твікс.
Можна сполоснути каструлю, в якій ми тільки що варили карамель, оскільки розтоплювати шоколад потрібно або в товстостінній посуді, або на водяній бані.
Розламуємо плитку шоколаду на шматочки і викладаємо їх у суху і чисту каструлю. Знову беремо кулінарну лопатку і помішуємо поступово плавящийся шоколад 1-3 хвилини. Порівняно з часом, витраченим на приготування карамелі, постарайтеся протриматися ці 3 хвилини, не відволікаючись, щоб шоколад не пригорів, а готову страву не було зіпсовано з-за цього.
Коли шоколад повністю розтане, поливаємо їм корж, потім розрівнюємо поверхню глазурі, і прибираємо плитку твікс в холодильник для застигання на 3-5 годин.
Крок 6: Подаємо готовий домашній твікс.
Коли твікс застиг, можна дістати його з холодильника, нарізати невеликими паличками і подавати до столу разом з чаєм, кавою або будь-яким іншим напоєм. Море задоволення Вам гарантоване! Ви славно попрацювали, а тепер можна зробити паузу!
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар