Зефір за Гостом від chadeyka
Інгредієнти:
250г яблучного пюре (4 яблука)
250г цукру
1 білок
1 пакетик ванільного цукру
сироп:
475г цукру
160г води
8г агару (4 ч.л. без гірки)
Отже, першим ділом замочіть агар у вказаній в рецепті кількості води. Яблука спечіть. Можна і в нвч: ріжемо навпіл, видаляємо насіння, кладемо зрізом вниз на тарілку, час випічки у хвилинах дорівнює кількості яблук в штуках.
Тепер можна ложкою выскрести печену м'якоть з шкурок. Найпростіше для отримання гладкого пюре використовувати блендер або протерти пюре через сито. Тепер в тепле пюре додайте цукор і ванільний цукор і залишити на годинку до повного охолодження.
Замочений агар поставте на вогонь і доведіть майже до кипіння, щоб агар розчинився. Всипте цукор. Гарненько розмішайте, доведіть до кипіння при помішуванні і варіть на середньому вогні хвилин 5, поки температура сиропу не стане 110С.
Додайте в остигле пюре полбелка і збивайте до посветления, додайте білок, що залишився, і збивайте до отримання пишної густої маси.
Після додавання сиропу збивайте ще кілька хвилин, маса повинна стати схожою на масу для безе. Беріть велику миску, маса збільшується в об'ємі!!
Швидко перекладіть масу в заздалегідь приготовлений корнетик з насадкою і отсадите зефірінки на папір для випічки. Їх буде близько 60 штук, так що готуйте багато місця!
Пам'ятайте, що вироби з агаром застигають вже при 40С, тому не чекайте, стразу відсаджуйте! Залиште на добу на столі, в досить теплому місці. За цей час зефір стабілізується і на ньому утворюється тонка цукрова скоринка. Посипте пудрою.
Зефір за Гостом
Інгредієнти:
250г яблучного пюре (4 яблука)
250г цукру
1 білок
1 пакетик ванільного цукру
сироп:
475г цукру
160г води
8г агару (4 ч.л. без гірки)
Приготування:
1. Отже, першим ділом замочіть агар у вказаній в рецепті кількості води. Яблука спечіть. Можна і в нвч: ріжемо навпіл, видаляємо насіння, кладемо зрізом вниз на тарілку, час випічки у хвилинах дорівнює кількості яблук в штуках.
2. Тепер можна ложкою выскрести печену м'якоть з шкурок. Найпростіше для отримання гладкого пюре використовувати блендер або протерти пюре через сито. Тепер в тепле пюре додайте цукор і ванільний цукор і залишити на годинку до повного охолодження.
3. Замочений агар поставте на вогонь і доведіть майже до кипіння, щоб агар розчинився. Всипте цукор. Гарненько розмішайте, доведіть до кипіння при помішуванні і варіть на середньому вогні хвилин 5, поки температура сиропу не стане 110С.
4. Лопаточка, піднята з сиропу, потягне за собою тонку нитку. Відставте сироп, щоб він трохи охолов.
5. Додайте в остигле пюре полбелка і збивайте до посветления, додайте білок, що залишився, і збивайте до отримання пишної густої маси.
6. Почніть вливати тонкою цівкою злегка остиглий, але ще гарячий сироп. Не припиняйте збивання!
7. Після додавання сиропу збивайте ще кілька хвилин, маса повинна стати схожою на масу для безе. Беріть велику миску, маса збільшується в об'ємі!!
8. Швидко перекладіть масу в заздалегідь приготовлений корнетик з насадкою і отсадите зефірінки на папір для випічки. Їх буде близько 60 штук, так що готуйте багато місця!
9. Пам'ятайте, що вироби з агаром застигають вже при 40С, тому не чекайте, стразу відсаджуйте! Залиште на добу на столі, в досить теплому місці. За цей час зефір стабілізується і на ньому утворюється тонка цукрова скоринка. Посипте пудрою.
10. З'єднайте зефірінки попарно. Підстави їх липкі, так що вони склеятся без проблем.
Автор рецепта - chadeyka
Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Немає коментарів:
Дописати коментар