пʼятниця, 5 липня 2013 р.

Десерт "Чорнична рапсодія"

Десерт "Чорнична рапсодія"



Для чорничного шару інгредієнти :
400 гр домашнього обезжиреного сиру,
1,5 скл чорниці,
100гр сметани,
100мл молока,
ваніль,
цукрова пудра за смаком.

Приготування:
Все змішати і гарненько збити за допомогою блендера.
1,5 ст л желатину розвести в 70 мл води, підігріти (не доводячи до кипіння!!!)
додати в сирну масу, збити і викласти у форму.
Можна навіть попередньо в холодильник не ставити воно і так швидко застигне

Для шоколадного і вершкового шару:
400 гр сметани 25%,
150 мл молока,
цукрова пудра за смаком.

Все змішати і добре збити.
1,5 ст л желатину розвести у воді (див. вище)
Додати желатин в сметанную суміш, збити, ділимо масу навпіл, в одну половину суміші додаємо 2 ст л какао. виливаємо у форму (застигає протягом 5 хв)
Потім заливаємо у форму білий шар ( якщо він почав застигати можна трохи прогріти або збити блендером)

Чорничний соус:
0,5 скл чорниці
3 ст л води,
1 год л цукру,
1 год л коньяку ( за бажанням)
Довести до кипіння, прокип'ятити 1 хв, трохи остудити.
При подачі десерт полити соусом.

Приємного апетиту!



Сирний десерт «Будиночок»



Інгредієнти:
200 грам сиру
10 столових ложок цукру
250 грам вершкового масла
4 ложка какао
15 штук пісочного печива

Приготування:
Масло розм'якшити. В мисці розтерти 150 грам масла з п'ятьма ложками цукру і чотирма какао. На пергаментний папір намазати шаром завтовшки 0,5-0,8 див. На нього зверху викласти печиво прямокутником 3х5.

До сиру додати 100 грам розм'якшеного масла і 5 ложок цукру, добре перемішати. Сирну масу викласти на середній ряд печива. Згорнути в трикутний рулет. Поставити на 5-6 годин на холод або в холодильник.

Потім акуратно звільнити будиночок від паперу і покласти на блюдо. Подавати можна нарізаною на шматочки товщиною 2 див.
Сирний десерт «Будиночок»






Легкий шоколадно-сирний десерт



Інгредієнти:

- сир знежирений 400гр
- молоко 1-1,5% 100мл
- какао-порошок - 20-40г (я 20г додала, але можна і побільше)
- мед - 30 грам (у мене 2ч.ложки)
- желатин харчовий - 20-25гр

Приготування:

Желатин розвести в склянці води, залишити хвилин на 30-40, поставити на повільний вогонь, до розчинення желатину.
Додати молоко, сир, какао, мед. перемішати блендером в однорідну масу.
Залити у форму і прибрати в холод, поки не застигне. за бажанням можна додати ягоди, цукати.
Легкий шоколадно-сирний десерт



Десерт "Геометрія"



Інгредієнти: Смачний і красивий десерт за 20 хвилин.
800мл сметани
100 г чорного шоколаду,
200г вареного згущеного молока,
3 ст.л. цукру.

Спосіб приготування: Розлити сметану в три ємності. В кожну додати по 1 ст.л. цукру.
На водяній бані розтопити шоколад, додати його в першу ємність, добре перемішати.
Додати згущене молоко в другу ємність, перемішати.
Тепер акуратно викладаємо сметану шарами. Нахилити склянку, наповнити його приблизно 2 ст.л. сметани з шоколадом.
Тепер акуратно викладаємо в склянку близько 2 ст.л. сметани зі згущеним молоком. Поставити склянку рівно і трохи постукати їм по столу, це щоб не було бульбашок повітря.
Зверху наливаємо сметану і трохи шоколадної сметани. Прикрасити на свій смак.
Десерт "Геометрія"






Смажене молоко! Незвичайний іспанський десерт


Інгредієнти:

(на 4 -6 порцій)

6 курячих яєць
60 г кукурудзяного борошна
60 г борошна
120 г цукру
1 чайна ложка ванілі
0,5 л молока
1 чайна ложка кориці (меленої)
100 г цукрової пудри
1 шматочок масла

Приготування:

Ставимо на вогонь молоко.

В іншій каструлі яйця розтираємо з цукром і ваніллю, додаємо суміш кукурудзяного і звичайної борошна і все ретельно перемішуємо.

Додаємо в нашу суміш кипляче молоко і, не перестаючи, помішуємо протягом 5 хвилин.

Крем повинен вийти густим, якщо він, на ваш погляд, не досяг правильної консистенції, то потроху додаємо в молоко кукурудзяне борошно, поки десерт не стане досить густим.

Щоб позбутися від грудочок, пропускаємо вийшов крем через сито.

Добре змащуємо маслом форму для випічки (зі стінками) і виливаємо туди нашу суміш. Коли крем загусне, розрізаємо його на порції і виймаємо з форми.

Тим часом ставимо сковороду з достатньою кількістю масла на вогонь.

Паніруємо порційні шматочки в борошні та яйці і обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.

Подаємо на блюді, попередньо посипавши цукровою пудрою і корицею.

Ну ось, наш незвичайний іспанський десерт і готовий. А найсміливіші і темпераментні можуть облити його лікером і підпалити, це додасть страві неповторний особливий смак і аромат і справить належне враження.
Смажене молоко! Незвичайний іспанський десерт



Сирно-кокосово-шоколадний десерт


НІ ГРАМА ЦУКРУ!

100 гр. м'якого сиру;
30 гр. кокосової стружки;
20 гр. темного шоколаду (вміст какао не менше 72%);
2 стіл. ложки молока;
2 ч.л. какао;
1 ч.л. вершкового лікеру.
+ м'який сир для подачі та какао для посипання

1. Змішати всі складові, крім сиру.

2. Прогріти на маленькому вогні, поки шоколад не розтопиться. Коли маса стане однорідною, додати сир і нагрівати, постійно помішуючи, ще хвилину.

3. Викласти в склянку і прибрати в холодильник мінімум на 4 години.

4. На застиглий шоколадний шар викласти трохи м'якого сиру і посипати какао.

Приємного насолоди
Сирно-кокосово-шоколадний десерт






Десерт "Геометрія"



Інгредієнти: Смачний і красивий десерт за 20 хвилин.
800мл сметани
100 г чорного шоколаду,
200г вареного згущеного молока,
3 ст.л. цукру.

Спосіб приготування: Розлити сметану в три ємності. В кожну додати по 1 ст.л. цукру.
На водяній бані розтопити шоколад, додати його в першу ємність, добре перемішати.
Додати згущене молоко в другу ємність, перемішати.
Тепер акуратно викладаємо сметану шарами. Нахилити склянку, наповнити його приблизно 2 ст.л. сметани з шоколадом.
Тепер акуратно викладаємо в склянку близько 2 ст.л. сметани зі згущеним молоком. Поставити склянку рівно і трохи постукати їм по столу, це щоб не було бульбашок повітря.
Зверху наливаємо сметану і трохи шоколадної сметани. Прикрасити на свій смак.
Десерт "Геометрія"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика