Шоколадні булочки за 30 хвилин
Інгредієнти:
• 300 г борошна
• 2 чайних ложки розпушувача
• 1 чайна ложка соди
• 1/2 чайної ложки солі
• 2 столові ложки цукру
• 75 г холодного нарізаного шматками вершкового масла
• 150 мл холодного молока
• гіркий шоколад (60%) - кількість залежить від того, наскільки Ви любите шоколад
• 1 яйце (збити для змащування)
Приготування:
1) нагрійте Духовку до 210 C, деко застеліть папером для випічки.
2) Борошно змішайте з розпушувачем, содою, сіллю і цукром у великій мисці. Руками розітріть масло в борошняній суміші.
3) Влийте молоко і замісіть тісто. Розімніть його на дошці, присипаної борошном, і розкачати в прямокутник товщиною в 3 мм
Розріжте прямокутник на 12 рівних частин і на кожну викладіть шматочки шоколаду (чим більше, тим краще:) ).
4) Оберніть шоколад тестом і злегка притисніть по краях, щоб закріпити. Перекладіть булочки на деко і кожну змастіть збитим яйцем. Випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Дістаньте булочки з духовки і подавайте з кавою та молоком
Приємного апетиту ;)
Макові булочки в шоколадній глазурі
Інгредієнти:
Тісто:
Борошно - 250г
Вода - 130мл
Сухі дріжджі - 1 ч.л.
Цукор - 1 ст.л.
Сіль - 0.5ч.л.
Слив. масло - 20г
Для начинки:
Слив. масло - 30г
Мак - 100г
Цукор - 100г(або за смаком) - половину цукру можна замінити густим яблучним повидлом - теж дуже смачно.
Для змазування - жовток + злив. масло
Приготування:
Тісто я робила в ХП, в звичайних умовах: у теплій воді розчинити дріжджі і цукор, дати постояти хвилин 10, потім додати розтоплене тепле масло, сіль і поступово всипати борошно - замісити м'яке тісто, покласти його в миску, накрити рушником і поставити в тепле місце на 2 години(вона має добре піднятися). А поки зробити начинку: мак залити гарячою водою на 15 хвилин, злити воду і знову залити гарячою водою, витримати ще 15 хвилин і злити його через марлю, воду добре-добре віджати, потім додати цукор і пробити блендером, але краще пропустити через м'ясорубку.
Готове тісто розділити на 2 частини, кожну розкачати в прямугольник товщиною 1см, поверхню змастити розм'якшеним злив. маслом(15г на рулет) і рівномірно розподілити макову начинку(1/2 на кожен рулет), згорнути щільним рулетом і розрізати його на 5 однакових частин, тобто вийде 10 булочок. Укласти їх на деко, застелене пергаментом, накрити рушником і поставити в тепле місце на 20-30 хвилин, коли вони добре піднімуться, змастити сумішшю жовтка і слив. олії і в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин до легкого зарум'янювання. Готові булочки охолодити і покрити гарячою шоколадною глазур'ю(цукор(6ст.л.)+сметана(6ст.л)+какао(2ст.л) +ван. цукор(0.5ч.л.)- все перемішати в каструлі. поставити на середній вогонь, довести до кипіння і варити протягом 5 хвилин, постійно помішуючи), дати їй повністю охолонути. Приємного чаювання!
Булочки з листкового тіста. Красива оброблення тесту
#Оформление@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Бананові булочки
Інгредієнти:
● 600 г борошна
● 20 г вершкового масла
● 0,5 пачки дріжджів швидкодіючих (5 г)
● 250 мл молока
● 3 столових ложки цукру
● 3 банана
Приготування:
1. Ставимо опару: для цього в склянці підігрітого молока розчиняємо цукор і дріжджі. Додаємо 2 жмені борошна і розмішуємо.
2. Ставимо опару бродити в тепло, поки вона не стане в об'ємі в три рази більше.
3. Тим часом банани очищаємо і блендером перетворюємо на пюре.
4. У бананове пюре виливаємо опару, додаємо масло і борошно і замішуємо тісто.
5. Тісто ділимо на порції і викладаємо на деко, покрите папером для випічки. Ставимо в тепло, щоб булочки піднялися.
6. Випікати при 200 градусах. Коли булочки зарум'яняться, їх можна змастити збитим яйцем і випікати ще 5 хвилин.
Приємного апетиту!
Funny Chef
Сирні булочки на сніданок
Інгредієнти на 10-12 шт:
● 250 гр пастоподібного сиру (у мене звичайний 9% злегка розм'якшений молоком)
● 2 яйця
● 3 ст.л. цукру
● щіпка солі
● 1 п. ванільного цукру (10 гр)
● 1 п. розпушувача (15 гр можна менше)
● 250 гр борошна
● 1-2 ст.л. молока для змащування
Приготування:
Сир, яйця, цукор, ванільний цукор і сіль розмішати віночком до однорідності. Просіяти борошно з розпушувачем і замісити м'яке, липучее тісто.
Деко застелити пекарської папером і змастити соняшниковою олією. Вологими руками сформувати булочки, викласти на деко і запікати в попередньо розігрітій духовці при 190С приблизно 12 хвилин. Потім дістати булочки, змастити молоком (пензликом), хто бажає, можна посипати трохи цукром і знову в духовку на 3-5 хвилин, до зарум'янювання.
Приємного апетиту!
Funny Chef
Смачні дріжджові булочки з ванільним, заварним кремом.
Інгредієнти:
Тісто:
• Молоко тепле ! 250 мл;
• яйце 1 шт.;
• цукор 2 ст. л.;
• сіль 1 щіпка;
• дріжджі сухі 11 гр.;
• олію раст. 6 ст. л.;
• борошно 500 гр. приблизно.
Крем:
Яйце 1 шт.;
цукор 100 гр.;
ванільний цукор 1 ч. л.;
борошно 1.5 ст. л. з гіркою;
молоко 250 мл
Приготування:
Крем. Яйце розтерти з цукром. Додати борошно, перемішати. Влити молоко і поставити на маленький вогонь. Постійно заважати віночком, щоб не було грудочок і крем не підгорів. Тримати на вогні до закипання, але не кип'ятити. Приблизно хвилин 7-8. Крем загусне. Поставити охолоджуватися.
А поки замісимо тісто. У молоко додати яйце, сіль, цукор, збити. Додати дріжджі, масло, перемішати і додати борошно порційно. Замісити м'яке тісто. Поставити в тепле місце до збільшення в об'ємі. Поки крем остигає, тісто встигне піднятися.
Коли тісто підніметься, розділити його на шматочки (у мене вийшло 13 шт.) Кожен шматочок розкачати товщиною 0.5 див. в овал. Відступити від верхнього краю 3 див і викласти 2 чайні ложки крему. Закрити крем верхньою частиною тіста і добре скріпити краю, тісто знизу нарізати смужками не доходячи до краю, накрити верхню частину булочки і згорнути.
Викласти на деко і поставити випікатися при температурі 220 градусів приблизно 20-25 хвилин. В залежності від духовки.
Автор рецепта: Катерина Горохова-Шмакова
Приємного чаювання!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти
#Выпечка@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Немає коментарів:
Дописати коментар