вівторок, 2 липня 2013 р.

Секрети смачного м'яса

Секрети смачного м'яса



1. М'ясо стане ніжнішим, якщо за годину до готування змочити його горілкою.
2. Якщо м'ясо полити соєвим соусом і залишити маринуватися на ніч, то при подальшій смаженні вона буде дуже соковитим.
3. Яловичина, баранина, стануть набагато м'якше і соковитою, якщо перед запіканням шматок м'яса посолити, поперчити, нашпигувати часником і обернути бананової шкіркою, яку потрібно закріпити кулінарною ниткою.

Секрет перетворення жорсткої яловичини в ніжне, м'яке м'ясо.

Викладіть шматки яловичини на розпечену сковорідку і обсмажте протягом 3-5 хвилин. Додайте трохи води, накрийте кришкою, зменшіть вогонь. Наріжте корінь імбиру за смаком і покладіть тушкуватися разом з м'ясом. У складі імбирного кореня є речовина, яка розщеплює білки і робить жорстке м'ясо м'яким. Яловичину з імбиром досить загасити 40-50 хвилин.

Пом'якшити старе м'ясо допоможе лимонна скоринка.

Наріжте м'ясо на шматки упоперек волокон і викладіть на розігріту сковорідку. Додайте кілька лимонних скоринок і смажте м'ясо до готовності. В кінці скоринки не викидайте, а дістаньте їх, розітріть з допомогою ложки і змішайте з м'ясним соком, що виділився при смаженні. М'ясо викладіть на тарілки, полийте приготованим соусом і прикрасьте зеленню.

Порада: ніколи не соліть м'ясо безпосередньо перед смаженням, воно втратить багато соку, буде жорстким і несмачним. Соліть м'ясо в процесі смаження або в кінці приготування.
Секрети смачного м'яса



Смачно і корисно

Смачно і корисно






6 секретів смачною шуби.



1. Перед публікацією салату дно тарілки змащуємо ароматним нерафінованою соняшниковою олією, потім кладемо шар оселедця, цибулю - і вже далі пошарово інше, починаючи з картоплі. Як варіант - дотримуватися правила і на масло покласти все-таки картоплю.

2. Одним з шарів можна додати варене вкруту яйце, потерте на крупній тертці. Твердий сир теж додає пікантності страві, як і додавання невеликої кількості консервованого горошку або кукурудзи.

3. А якщо включити до складу салату буквально трохи подрібненої квашеної капусти, то отримаємо абсолютно особливий, неповторний смак. До речі, гості його обов'язково відчують, але навряд чи зможуть вгадати, в чому секрет.

4. Замість сирого ріпчастої цибулі можна використовувати цибулю, злегка обсмажений - до золотистого кольору. І в пару до нього дрібно нарізані і обсмажені гриби, особливо гарні тут будуть ароматні печериці.

5. Можна включити в рецепт свіже яблуко несолодкого сорту або солоний/маринований огірок, тільки його потрібно попередньо подрібнити і дати стекти зайвої рідини. Щоб це блюдо вийшло особливо ніжним і повітряним, потрібно терти овочі не в окремі миски, а відразу в салат, тримаючи тертку на вазі над тарілкою. Тобто - натерли на дно картоплю, поклали шматочки оселедця і цибулю і далі пошарово натираємо все інше.

6. Майонез при цьому зручніше використовувати у пакетах або у м'якій пляшці з тонким носиком, щоб наносити його на кожен шар тонкою сіточкою. По закінченні процесу приготування краю тарілки по колу протирають вологою серветкою, очищаючи від налиплих овочів.
6 секретів смачною шуби.



Курячі "растрепки" - ніжно, соковито, дуже смачно



Інгредієнти:

- 3 курячі грудки
- 2-3 ст.л. майонезу
- 1 яйце
- 2-3 ст.л. борошна або крохмалю
- сіль, перець по-смаку
- 3-4 зубчики часнику
- щіпка каррі

Приготування:

1. Куряче м'ясо порізати дрібненькими кубиками, додати майонез, яйце, борошно, сіль, перець, видавити часничку.
2. Тісто має вийти як на оладки і випікати так само як оладки на рослинному маслі.
Курячі "растрепки" - ніжно, соковито, дуже смачно






Курочка в конвертику - ОБАЛДЕННО СМАЧНО!!!



Інгредієнти:
- 1 пачка листкового тіста (дві пластинки)
- 300-400 г філе курки
- 1 морква
- 2-3 цибулини
- 1 столова ложка яблучного оцту
- спеції для курки
- сіль і перець - за смаком

Готуємо начинку (можна за годину до приготування, або приготувати з вечора і залишити в холодильнику).

Нарізаємо філе курки кубиками, моркву через тертку, нарізаємо цибулю і все змішуємо зі спеціями, сіллю, перцем і яблучним оцтом.

Розкачуємо листкове тісто до отримання довгою прямокутної смужки, яку розрізаємо на 8 квадратиків (разом з двох пластинок тесту виходить 16 квадратиків).

На тісто викладаємо начинку і прищипываем у вигляді конвертика. Готові конвертики викладаємо на змащену сковорідку або деко і випікаємо в духовці (200 градусів) 25-30 хвилин.
Курочка в конвертику - ОБАЛДЕННО СМАЧНО!!!



Курячі "растрепки" - ніжно, соковито, дуже смачно



Інгредієнти:
- 3 курячі грудки
- 2-3 ст.л. майонезу
- 1 яйце
- 2-3 ст.л. борошна або крохмалю
- сіль, перець по-смаку
- 3-4 зубчики часнику
- щіпка каррі

Приготування:
1. Куряче м'ясо порізати дрібненькими кубиками, додати майонез, яйце, борошно, сіль, перець, видавити часничку.
2. Тісто має вийти як на оладки і випікати так само як оладки на рослинному маслі.
Курячі "растрепки" - ніжно, соковито, дуже смачно






"Дуже смачне домашнє безе від Speso"



Інгредієнти:
На 6 порцій.
- 4 яєчних білка
- 1 чашка цукру

Інвентар:
Пергаментний папір

Приготування:
1.Взбейте білки в густу піну за допомогою блендера або віночка.
2.Затем, продовжуючи збивати, додайте цукор/цукрову пудру маленькими порціями 3-4 прийоми або по одній чайній ложці. Білки з цукром довго не збивайте, інакше маса осяде і стане щільною. Готове білкове тісто повинно утворювати стійкі форми і не розтікатися.
3. Застелити деко пергаментним папером. Викладіть безе з допомогою кондитерського шприца або ложкою (але в цьому випадку безе вийде нерівним).
4.Поставьте лист з безе в холодну духовку і підсушіть 2-2,5 години при температурі 90-100С. Безе має висушитися. Якщо воно швидко коричневіє, значить, неправильно виставлений температурний режим.
5.Безе невеликого розміру висохне швидше, а для приготування великої піде не менше 4-5 годин.
6.Готовое безе можете використовувати як самостійну страву або для прикраси тортів і тістечок.

Приємного апетиту!
"Дуже смачне домашнє безе від Speso"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика