Бісквітний торт з сирною прошарком і желе
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- 1 пачка желе
- 1 пачка желатину
- 400 гр. солодкого сиру
- 200 мл вершків 10-15 %
- фрукти - мандарини, виноград, лимон, карамбола, ківі...
Приготування:
Випікати бісквіт за моїм рецептом. Тепер приготуйте торожную масу змішайте сирок з вершками. Пачку желатину розведіть у склянці гарячої води і не даючи йому довго думати, тільки охолодивши, влийте в сирну масу.
Ось тепер дайте йому кілька «подумати» - коли маса почне гуснути, викладіть її на бісквіт і швиденько в холодильник, нехай загусне остаточно. Тепер викладіть на пташине молоко підготовлені фрукти і залийте склянкою кольорового желе. Коли застигне - торт готовий!
Рецептом поділилася Miss Tagui
Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Бісквітний торт
Треба:
4 яйця
120г цукру
120г борошна
200г вершкового масла
380г згущеного молока (1 баночка)
100г арахісу (не солоного)
Час приготування: 1 год.
Приготування:
Духовку нагрійте до 180С.
Заздалегідь підготуйте форму для випічки: добре змастіть дно і стінки вершковим маслом і присипте борошном. Просто крутите форму, як би "прокотивши" борошно з боків і дна.
Відставте в сторону - нехай чекає свого "часу" :)
Спочатку готуємо бісквіт. Білки відокремити від жовтків.
У жовтки, всипати половину цукру (60г=3 ст. ложки) і збити до утворення міцної білої піни (жовтки "побіліють" від того, що розчиниться цукор).
Тепер збийте в піну білки.
Правила: щоб легше взбивались, білки повинні бути охолодженими. Тобто відокремили їх від жовтків і прибрали в холодильник. Посуд для збивання повинна бути чистою, так само, як і віночок (міксер) Ще: миску беріть побільше, щоб для збивання "простір" був, ну і щоб всю кухню не заляпати.
Спочатку збиваємо тільки білки до утворення повітряної піни.
Поступово білкова піна почне густіти і збільшуватися в об'ємі.
На цьому етапі додайте цукор, що залишився (60г=3 ст. ложки) і продовжуйте збивати.
Білок стане густим, глянсовим і дуже щільним. Такий нам і потрібен.
Жовтки акуратно, краще всього - дерев'яною лопаткою або ложкою вмішайте до білків. Інтенсивно перемішувати не можна - білок "опаде", ніякої легкості не вийде.
Тепер всипайте сюди борошно. Бажано, знову ж таки - для більшої легкості бісквіта - її просіяти.
Акуратно перемішайте (лопаткою або міксером на самій низькій швидкості).
Вилити в підготовлену форму і ставте у вже розігріту духовку.
Випікати будемо 25-30 хвилин.
Бісквітне тісто - штука ніжна, так що і поводитися з нею треба належним чином. Акуратно поставте форму в духовку, намагайтеся не трясти. Акуратно закривайте кришку духової шафи - ніяких ударів! І, вже тим більше, перші 20 хвилин не відкривайте дверцята - бісквіт опаде.
Перевіряємо на готовність сірником або зубочисткою. Застроміть її в центр випеченого бісквітного коржа і відразу вийміть. Якщо сірник суха - бісквіт готовий. Мокра - надішліть ще ненадовго в духовку.
Остуджувати бісквіт коштує в 2 етапу - 15 хвилин після випічки - у вимкненій духовці,а потім, вийнявши з форми - на решітці.
Розрізати бісквіт на коржі краще всього спеціальної струною. У мене струни немає, ріжу тонким гострим ножем. В цей раз розрізала на 3 коржа (повторю - ріжемо тільки вже остиглий бісквіт!)
Поки бісквіт буде остигати, готуйте крем.
Вершкове масло повинно бути м'яким, тому тримайте його при кімнатній температурі.
Близько 5 хвилин збивайте його міксером на середній швидкості, а потім поступово вливайте згущене молоко, продовжуючи збивати.
Цілком ймовірно, що спочатку крем у вас розшарується - ось так:
Не лякайтеся, просто продовжуйте збивати - будете винагороджені повітряним кремом!
Збираємо торт (не дивуйтеся моїй "тарілці" - це "похідна" форма для торта - я, як зазвичай, його в гості потім повезла :)).
На тарілку кладіть один корж, змащуйте кремом.
Другий корж - змастити кремом.
Третій корж - на нього весь залишився крем. Не забудьте про боках торта.
Тепер арахіс. Це поєднання для мене - якесь дуже з дитинства знайоме, дуже домашнє і затишне. Ви ж можете присипати торт будь-якими іншими горіхами, прикрасити кондитерськими посипками, як я тут зробила.
Для цього торта арахіс розмолоти в дрібну крихту (в блендері) і присипати зверху і з боків.
Тепер нехай торт постоїть хоча б годину (не в холодильнику!), трохи просочиться.
Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Малиново-персиковий бісквітний торт на білках
Інгредієнти:
масло вершкове 80 г
цукор 200 г
сметана 100 г
білок сирих яєць 150 г (4 шт)
борошно 280 г
крохмаль 20 г
розпушувач 1,5 ч. л.
вода гаряча 5 ст. л.
лимонна цедра 1 ч. л.
просочення:
малина заморожена або свіжа 150-200 г
цукор 2-3 ст. л.
ром 2 ст. л.
персики консервовані-300 г
цукор 1 ст. л.
ром 2 ст. л.
крем:
вершки 35% 200 г
вершковий сирок «карат» 300 г
мигдальні пелюстки 100 г
цукрова пудра
Обов'язково дати торту настоятися в холодильнику ніч.
Перед подачею верх припорошити цукровою пудрою.
Перед подачею верх припорошити цукровою пудрою.
Всипати борошно з розпушувачем, розмішувати на низьких обертах. Влити гарячу воду, розмішати до отримання однорідного тіста.
Дно рознімної форми (d 20 см) застелити пергаментом (нічим не змащувати). Вилити тісто, розрівняти.
Дно рознімної форми (d 20 см) застелити пергаментом (нічим не змащувати). Вилити тісто, розрівняти.
Випікати при 180С 35-40 хв. Злегка остудити у формі, потім вийняти і остудити прикривши рушником. Остиглий бісквіт розрізати на 4 частини по висоті. Верхню (нерівну) нарізати кубиками.
Для просочення малину (залишити кілька ягід для прикраси) подрібнити блендером і протерти крізь сито. Отримане пюре прокип'ятити з цукром і ромом.
Персики без сиропу подрібнити блендером в пюре, прогріти з цукром і ромом. Для крему збити вершки, акуратно підмісити до вершків вершковий сирок на низьких оборотах міксера (цукор не потрібен,сирок вже солодкий)
Нижній корж змастити (щедро) малиновим пюре, на пюре нанести крем, накрити другим коржем. Другий корж змастити персиковим пюре, поверх якого нанести шар крему, накрити третім коржем.
Залишився персикове пюре змішуємо з бісквітом, нарізаним кубиками, і акуратно викладаємо гіркою на торт.
Якщо залишилося малинове пюре, довільно полити зверху. Верх і боки торта обмазати кремом, прикрасити малиною і обсипати з усіх боків мигдалевими пелюстками або, як підкаже вам фантазія.
Немає коментарів:
Дописати коментар