середа, 3 липня 2013 р.

"Домашній майонез без яєць"

"Домашній майонез без яєць"



Інгредієнти (для 500 мл майонезу):
- 150 мл молока
- 300 мл раст. масла
- 1 ст.л. гірчиці
- 2-3 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. солі (або за смаком)

Приготування:
1. Змішати молоко і масло в склянці для збивання.
2. Додати сіль і гірчицю.
3. Збивати суміш зануреним блендером, поки вона не почне перетворюватися в емульсію.
4. Додати лимонний сік, збити до загусання, заправити за смаком.
5. За смаком можете додати дрібку цукру, лимонний сік замінити оцтом.

Примітка:
- Молоко має бути кімнатної температури.
- Рослинна олія для майонезу має бути нейтрального смаку, але обов'язково містити частина оливкового масла (краще 50:50). Можна, звичайно, використовувати і чисте оливкову олію, якщо вам подобається.
- Гірчицю слід брати негостру і без присмаку гіркоти.
"Домашній майонез без яєць"



Домашній майонез без яєць за 5 хвилин



Для 500 мл майонезу знадобиться:

150 мл молока
300 мл раст. масла
1 ст.л. гірчиці
2-3 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. солі (або за смаком)

Приготування:
1. Молоко і масло повинні бути однакової кімнатної температури! Налити молоко і масло в склянку для збивання.
2. Збивати блендером протягом 1 хвилини (на самій високій швидкості).Добавить сіль, лимонний сік (можна оцет), гірчицю і т. д. за смаком, знову взбить.Все!
3. Ви отримаєте 0,5 л смачного, корисного, нешкідливого домашнього майонезу!Його можна зберігати в холодильнику до 10 днів.
4. Кілька важливих моментів:
- Рослинна олія повинна бути нейтрального смаку, але обов'язково містити частина оливкового масла. Можна використовувати і чисте оливкову олію, якщо вам подобається.
- Гірчицю слід брати негостру і без присмаку гіркоти.
Домашній майонез без яєць за 5 хвилин
Домашній майонез без яєць за 5 хвилин

Для 500 мл майонезу знадобиться:

150 мл молока
300 мл раст. масла
1 ст.л. гірчиці
2-3 ст.л. лимонного соку
1 ч.л. солі (або за смаком)

Приготування:
1. Молоко і масло повинні бути один






"Домашній квас"

"Домашній квас"



"Домашній майонез без яєць"



Інгредієнти (для 500 мл майонезу):
- 150 мл молока
- 300 мл раст. масла
- 1 ст.л. гірчиці
- 2-3 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. солі (або за смаком)

Приготування:
1. Змішати молоко і масло в склянці для збивання.
2. Додати сіль і гірчицю.
3. Збивати суміш зануреним блендером, поки вона не почне перетворюватися в емульсію.
4. Додати лимонний сік, збити до загусання, заправити за смаком.
5. За смаком можете додати дрібку цукру, лимонний сік замінити оцтом.

Примітка:
- Молоко має бути кімнатної температури.
- Рослинна олія для майонезу має бути нейтрального смаку, але обов'язково містити частина оливкового масла (краще 50:50). Можна, звичайно, використовувати і чисте оливкову олію, якщо вам подобається.
- Гірчицю слід брати негостру і без присмаку гіркоти.
"Домашній майонез без яєць"






"Домашній часниковий майонез"



Інгредієнти:
- 1 склянку оливкової олії
- 2 жовтки
- 1 ст.л. свіжого лимонного соку
- 1 ст.л. часнику
- сіль і перець - за смаком

Приготування:
1. Перед тим як приступати до процесу готування, переконайтеся, що продукти кімнатної температури.
2. Викладіть яйця в чашу до теплої води, щоб прискорити процес при необхідності.
3. Масло, жовтки і лимонний сік збийте ручним блендером. Важливо: працюйте на самому дні чаші для міксера і поки більшість масла не вбралося в основну масу не піднімайте його вище.
4. Коли суміш починає приймати вигляд справжнього майонезу, додайте нарізаний часник, сіль і перець.
5. Перемішайте, збийте ще трохи і можна сміливо використовувати.
6. Можна використовувати протягом декількох днів після приготування.
7. Зберігати в холодильнику.
"Домашній часниковий майонез"



Домашній лимонад



Існує мільйон покупних версій, але жодна з них не буде такого аромату свіжості. Крім того, домашній лимонад надзвичайно корисний.

Інгредієнти:
На 1.75 літра необхідно: 6 великих лимонів, 150 г цукрового піску.

Приготування:
1. Потерти лимони в теплій воді щіточкою. З трьох з них тонко зрізати цедру. Очистити цедру від білої частини з допомогою гострого ножа - це потрібно зробити, щоб лимонад не був гірким.
2. Покласти цедру у велику миску і вичавити туди сік з усіх лимонів (не зливайте сік на цій стадії). Всипати цукор.
3. Влити 1,4 л окропу, перемішати, накрити і залишити на ніч у прохолодному місці.
4. На наступний день знову перемішати і додати ще трохи цукру, якщо потрібно. Перелити через велике сито (приємно, коли в напої є трохи лимона).
5. Розлити по пляшках і закрити пробками. Охолодити.
Домашній лимонад






"Домашній марципан"



Інгредієнти:
- 400 г мигдалю (очищеного від шкірки)
- 200 г сах.пудры
- 200 г цукру (можна коричневого)
- 1 склянку води

Приготування:
1. З води і цукру зварити сироп; довести до кипіння і кип'ятити 20-30 сек. Сироп повністю охолодити.
2. Мигдаль покласти в комбайн і розмолоти до стану пилу.
3. Потім додати цукрову пудру і, не вимикаючи мотор, тонкою цівкою влити цукровий сироп.
4. Коли вміст перетвориться на гладку однорідну масу - процес завершено.
5. Зберігати марципан найкраще упакованим в харчову плівку.
6. Барвники при необхідності додають у готову марципан.
"Домашній марципан"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика