~Кабачкова запіканка.~
Буде потрібно:
400 грам кабачка,
100 грам сиру,
2 яйця,
100 грам сметани,
0,5 чайної ложки гашеної соди,
150 грам борошна,
зелень,
0,5 чайної ложки солі.,
перець.
Як робити:
Кабачок натерти, віджати гарненько. Сир дуже дрібно порізати або натерти, порізати зелень. Соду змішати зі сметаною, залишити на 5 хв, додати яйця, сіль, перець, збити виделкою, всипати борошно, перемішати. Потім туди ж викласти сир, кабачок і зелень, змішуємо і виливаємо у форму невеликого діаметра (змастити). Запікати 40-50 хв при температурі 180 градусів.
Солодка сирна запіканка
Інгредієнти:
- 500 гр кремового сиру або сирної маси (якщо у вас звичайний - треба прокрутити в блендері)
- 2 ст.л. манки з гіркою
- 100 гр теплого молока для замочування манки
- 100 гр вершкового масла
- 1 ст.л. крохмалю
- 3 яйця
- 5 ст.л. цукру
- 1 ст.л. ванільного цукру
- 1 щіпка солі
Приготування:
1) Сир змішуємо з цукром, ванільним цукром, жовтками
2) Довабляем розм'якшене вершкове масло (я грію в мікрохвильовці)
3) Набряклу манку ( молоко, що залишилося, не треба)
4) Просіваємо крохмаль
5) А зараз починається найцікавіше: збиваємо білки з дрібкою солі в круту піну, так щоб навіть при перевертанні нікуди не вивалюється
6) Акуратно змішуємо білкову масу з сирною - перемішати до однорідності
7) Викласти все у форму, попередньо змащену маслом і поставити в духовку на 40 хвилин при 180 градусах
8) Верх повинен злегка підрум'янитися, вимкнути духовку і залишити ще на 10 хвилин
9) Подавати з будь-яким джемом, варенням або сиропом
Експрес-сніданок: Запіканка за 5 хв!
Інгредієнти:
5 ст. л манки,
4 ст. л цукру,
3 яйця,
2 пачки сиру,
1 банка (200 г) сметани,
ыщепотка солі
0,5 ч.л. соди (гашеної оцтом),
можна родзинки.
Приготування:
Всі інгредієнти змішати, добре перемішати.
Виливаємо на сковороду або відповідну форму, запікати в духовці до легкої рум'яності.
Подавати зі сметаною або йоуртом.
Запіканка з кабачків
Інгредієнти:
●Кабачок - 1 кг
●Цибуля ріпчаста - 3 шт
●Сир плавлений - 500 г
●Олія рослинна - 50 г
●Спеції (італійські трави,орегано або за смаком)
●Сіль (за смаком)
●Яйце - 5 шт
Приготування:
Нарізаємо кружальцями кабачки,також нарізаємо лук.Добавляем спеції, солимо і акуратно перемішуємо. Нарізаємо плавлений сир пластинками і перемішуємо з кабачками.
Додаємо рослинне масло і ставимо на повільний вогонь, постійно пермешивая, до тих пір,поки сир повністю не розплавиться.
Готуємо форму, змастивши її маслом.Взбиваем виделкою яйця і з'єднуємо з кабачковою массой.Выкладываем у змащену форму .
Запікаємо при 180 градусах до рум'яної корочки.Даем злегка охолонути і подаємо.
Мені більше сподобалося в теплому виде.А ще я собі робила ось такий чудовий овочевий салат з креветками,так що обід сьогодні у мене вийшов майже царський...Схожий рецепт я вже показувала,тому окремим постом його викладати не стала.А до складу салату входить листовий зелений салат,помідори,огірки,порей,яйце,креветки,а заливка з оливкової олії,лимонного соку і зерновий горчицы.Еще я люблю солодкий перчик додавати,але в цей раз не було його в наявності...
Приємного апетиту!
Фруктова запіканка
Фруктова запіканка
159ккал. на 100гр.
Нам треба:
500 гр нежирного сиру
2 яйця
150 мл натурального йогурту
манки 6 ст.л
6 ст.л цукру ( любите якнайсолодше, тоді можете додати ще парочку)
пекарського порошку 1 ч.л
1 апельсин
нежирні вершки 50 мл
Покриття:
Фрукти (2 сливи, 1 нектарин, 2 персика, 3-4 полуниці)
та цукор-2-3 ст.л
Приготування: У блендері змішати сир, йогурт і манку. Додати туди яйця, цукор, нежирні вершки і пекарський порошок. Апельсин тобто його шкірку натерти на дрібній тертці, щоб отримати цедру. Нам ee потрібно буде зовсім небагато, пів чайної ложки. Цедру кинути в суміш з сиру і змішати.
У форму змащену маслом і посипану сухарями, вилити сирну масу і відправити в розігріту на 220 градусів духовку на 10 хвилин. Нарізати фрукти і ягоди і після того як запіканка постоїть 10 хвилин у печі, викласти наверх фрукти і посипати їх цукром (2-3 ст.л) і відправити в духовку ще на 30 хвилин. Остудити і їсти. Запіканка виходить дуже ніжною, легкої і тане в роті.
Солодка сирна запіканка
Інгредієнти:
- 500 гр кремового сиру або сирної маси (якщо у вас звичайний - треба прокрутити в блендері)
- 2 ст.л. манки з гіркою
- 100 гр теплого молока для замочування манки
- 100 гр вершкового масла
- 1 ст.л. крохмалю
- 3 яйця
- 5 ст.л. цукру
- 1 ст.л. ванільного цукру
- 1 щіпка солі
Приготування:
1) Сир змішуємо з цукром, ванільним цукром, жовтками
2) Довабляем розм'якшене вершкове масло (я грію в мікрохвильовці)
3) Набряклу манку ( молоко, що залишилося, не треба)
4) Просіваємо крохмаль
5) А зараз починається найцікавіше: збиваємо білки з дрібкою солі в круту піну, так щоб навіть при перевертанні нікуди не вивалюється
6) Акуратно змішуємо білкову масу з сирною - перемішати до однорідності
7) Викласти все у форму, попередньо змащену маслом і поставити в духовку на 40 хвилин при 180 градусах
8) Верх повинен злегка підрум'янитися, вимкнути духовку і залишити ще на 10 хвилин
9) Подавати з будь-яким джемом, варенням або сиропом
Немає коментарів:
Дописати коментар