середа, 3 липня 2013 р.

Картопля з шампіньйонами в сметані

Картопля з шампіньйонами в сметані



Інгредієнти:
- картопля
- печериці
- цибуля
- борошно
- оливкова олія
- сіль,перець
- сметана

Приготування:

1. Картоплю очистити, нарізати тонкими кружечками.
2. Цибулю дрібно нарізати і змішати зі столовою ложкою борошна! Пояснюю навіщо. По-перше, він буде дуже золотистим і красивим після обжарювання, а по-друге, це надасть потрібну консистенцію готового блюда. До речі, цей же прийом дуже хороший для приготування різних соусів! Цибуля, відповідно обсмажуємо на оливковій олії.
3. Гриби теж ріжемо на невеликі шматочки. І теж обсмажуємо. Окремо від цибулі!
4. Отже! Викладаємо картоплю в форму, додаємо гриби, цибулю, спеції і сметану! Все добре перемішуємо! І запікаємо 40 хвилин при 180 градусах!
Якщо до цього блюда у вас в холодильнику знайдуться солоні помідори, то неймовірне задоволення ми вам гарантуємо!
Картопля з шампіньйонами в сметані



Запечена картопля по-грецьки



Інгредієнти:
1/2 склянки оливкової олії
3 столових ложки лимонного соку
Половина великого цибулі шалот
1 зубчик часнику
1/2 їдальні ложки сушеного орегано
2 столових ложки нарубаною свіжої петрушки
сіль і перець
2 великих картоплини, нарізати довгими смужками

Приготування:
Нагрійте духовку до 200 градусів. У комбайні змішайте оливкова олія, лимонний сік, цибуля, часник, орегано і петрушку. Посоліть і поперчіть за смаком. Збийте до однорідної консистенції.
У великій мисці перемішайте нарізану картоплю з 1/4 приготовленого соусу. Інше збережіть. Викладіть картоплю одним шаром на дні страви для запікання.
Випікайте до золотистої хрусткої скоринки близько 45 хвилин - 1 години. На середині приготування переверніть картоплю.
Викладіть приготовані шматочки на тарілку і злегка побризкайте приготованим соусом.
Запечена картопля по-грецьки
Запечена картопля по-грецьки






Картопля Шато



Інгредієнти:
- 6-8 картоплин середніх розмірів
- вершкове масло
- 2 столові ложки оливкової олії
- сіль
- білий перець

Чистимо та миємо картоплю.
Акуратно гострим ножем вирізаємо з картоплини форму «діжки». Так картопля виглядає набагато симпатичніше і з-за маленького розміру краще прожарюється.
Далі бланшируем. У киплячу воду опускаємо картоплини і варимо приблизно 5-7 хвилин
Витягуємо картоплю і даємо йому стекти.
Далі розігріваємо сковороду на середньому вогні, наливаємо 2 ложки оливкової олії, розтоплюємо в ній вершкове масло.
Викладаємо картоплю і на середньому вогні обсмажуємо з усіх боків до впевненого золотистого кольору. Солимо і перчимо після того, як вийняли готову картоплю з сковороди.
Картопля Шато



Запечений молода картопля з беконом і овочами



Інгредієнти:

- картопля
- молодий кабачок
- жовтий болгарський перець
- цибуля порей
- бекон
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець, орегано, майоран

Приготування:

Картоплю нарізати тонкими слайсами, кабачок кружечками, товщиною в пів сантиметра, порей нашаткувати, болгарський перець теж нашаткувати довгими пір'ям.
Форму змастити оливковою олією, першим шаром викласти картоплю, трохи посолити поперчити, викласти ще один шар картоплі, знову посолити і поперчити, потім зверху шар кабачків
Запечений молода картопля з беконом і овочами






Картопляна вкусняшка за 7 хвилин



Інгредієнти:
- 3 молодої картоплі середньої величини
- 2 яйця - бажано домашні
- плавлений сир - хоч "дружба", хоч ковбасний "мисливський"
- молока трохи менше склянки
- багато зелені, часник, улюблені спеції і зелений горошок

Картоплю тремо на тертці, у мисці збиваємо яйця і молоко.

Кладемо терту картоплю товстим шаром на прогріту сковороду, "пробрызганную" маслом, заливаємо збитої яєчно-молочної масою, додаємо спецій.

Зверху укладаємо кільцями плавлений сир і закриваємо кришкою. Повільний вогонь, сковорода прогріта, шар молока з яйцем злегка прикриває картоплю, а кільця сирка до половини.

Чекаємо 7 хвилин, знімаємо кришку, ріжемо на частини, тільки потім викладаємо порції на тарілку. Не шкодуючи і не скупившись, посипаємо зеленню і зеленим горошком.
Картопляна вкусняшка за 7 хвилин



КАРТОПЛЯНІ ЧОВНИКИ



Інгредієнти:

2 середніх картоплі
півтори столові ложки вершкового масла
1 цибуля-шалот, подрібнений
1 пучок свіжого шпинату
чверть склянки сметани
60 грам вершкового сиру
1 склянку нуту, відвареного
1 / 4 склянки тертого сиру моцарелла
сіль і перець за смаком

Приготування:

Випікати картоплю до готовності протягом 45-60 хвилин при 180 С.
Після розрізати картоплю навпіл, після дати охолонути протягом 5-10 хвилин.
Поки картопля остигає, посмажте цибулю, додайте нарізаний шпинат і обсмажувати протягом 2-3 хвилин.
Вийміть м'якоть картоплі не пошкоджуючи шкірки.
Змішайте цю м'якоть з сиром і сметаною, додати горох ,обсмажену цибулю зі шпинатом, сіль і перець.
Вспрыснуть шкірку маслом і поставити назад в духовку на 5 хвилин, вийміть шкірку і наповніть її готовою начинкою, посипте тертим сиром.
І знову поставте в духовку на 10-15 хвилин або поки сир не розплавиться.
КАРТОПЛЯНІ ЧОВНИКИ






Тушкована картопля з овочами



Інгредієнти:
- 5 картоплин
- 2 помідори
- 2 капустяних листа
- баклажан
- морква
- болгарський перець
- цибуля ріпчаста (1-2 шт. за смаком)
- оливкова олія
- зелень
- сіль
- перець

Приготування:
1. Очищаємо картоплю, моркву і цибулю. Нарізаємо їх великими кубиками.
2. Моєму перець і баклажан і так само нарізаємо овочі кубиками.
3. Моркву, цибулю і перець обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору.
4. Викладаємо обсмажені овочі в казан або каструлю. Зверху викладаємо на них шарами картоплю, баклажани, помідори і зелень. Кожен шар перчимо і солимо. Накриваємо капустяними листками і, не перемішуючи, тушкуємо овочі на повільному вогні 30 хв.
Тушкована картопля з овочами

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика