середа, 3 липня 2013 р.

Булочки з корицею (cinnabons)

Булочки з корицею (cinnabons)



Інгредієнти:
З цієї кількості інгредієнтів виходить досить багато булочок:

Для тіста:
450-500г борошна

100 грам вершкового масла
1 яйце
70 грам цукру
6 грам сухих дріжджів
250 мл молока
щіпка солі

Для начинки:
6 ст.л цукру
3 ч.л кориці

Цукрова пудра для прикраси

Цей та інші рецепти доступні в нашому додатку: https://itunes.apple.com/ru/app/recepty-bon-appetit/i..
Булочки з корицею (cinnabons)
Зробимо опару. Дріжджі, трохи теплого молока, чайну ложку цукру і столову ложку борошна змішуємо і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин
Булочки з корицею (cinnabons)
Тим часом відрізаємо потрібний нам шматок масла. І збиваємо його з цукром.
Булочки з корицею (cinnabons)
Додаємо яйце і збиваємо до однорідності.
Булочки з корицею (cinnabons)
Туди ж додаємо молоко, борошно, сіль і опару. Замішуємо тісто
Булочки з корицею (cinnabons)
Ставимо його в тепле місце на 1-2 години, накривши рушником, щоб воно збільшилося в два рази.
Булочки з корицею (cinnabons)
Дістаємо наше тісто розкочуємо. Цукор змішати з корицею і посипаємо
Булочки з корицею (cinnabons)
Звертаємо в рулет і ріжемо на шматочки
Булочки з корицею (cinnabons)
Вистилаємо форму папером і викладаємо майбутні булочки. Залишаємо на 20 хвилин, щоб вони трохи піднялися. Змащуємо яйцем
Булочки з корицею (cinnabons)
І відправляємо в духовку на 25-30 хвилин при 180 С
Булочки з корицею (cinnabons)
Виймаємо і посипаємо цукровою пудрою. Ще їх можна заливати сиропом або глазур'ю



Булочки «Крем-де-Парізьєн»



Інгредієнти:

Для тіста:
• 375 г борошна (попередньо просіяти)
• 5 г сухих дріжджів (або 15 г живих)
• 75 г цукру
• 1/3 ч. л. солі
• 12 г сухого молока (або розчинні вершки для кави)
• 40 г розтопленого вершкового масла
• 1/2 ч. л. лимонної цедри
• 1 маленьке яйце
• 195 мл води (або молока або суміші молока і води 1:1)

Для крему:
• 350 мл молока
• 2 жовтки
• 2 повних ст. л. кукурудзяного крохмалю (або борошна)
• 4 ст.л. цукру
• цедра 1/2 лимона, зрізана стрічкою
• ванілін або ванільний цукор за смаком
• 40 г вершкового масла
• 50 г солодкого мигдалю і 1 гірку мигдалину підсмажити і перемолоти в блендері
• 1 ст. л. лимонного соку

Приготування:

1. Приготувати тісто:
Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки(молоко), дріжджі, цукор, сіль. яйце збити виделкою і з'єднати з водою і поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати цедру і масло, вмішати в тісто.
2. Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати. Накрити тісто рушником і поставити підходити приблизно на 2 години.
3. Приготувати крем:
Розвести крохмаль в молоці, додати жовтки, цукор, ваніль, цедру і поставити варити на середньому вогні постійно помішуючи (готовий крем починає булькати).
4. Остудити, додати масло, злегка збити і, додавши мигдаль і сік, перемішати.
ПРИМІТКА. Можна приготувати і шоколадні "парижанки", замінивши в тесті 2-3 ст. л. борошна на какао-порошок.
В цьому випадку крем краще додати шоколад замість масла.

Джерело: Шедеври Кулінарії
Рекомендуємо підписатися
Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Оброблення:
Тісто обім'яти, робочу поверхню припылить борошном і розділити тісто на 15 шматочків.
Розкачати кожен шматочок овалом 12-15 див.
Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Викласти крем ближче до одного краю, відступивши від краю 3 см
Закрити крем тестом і добре заліпити краї.
Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Залишився край тіста нарізати смужками і згорнути булочку.
Помістити булочки на деко, застелений пекарської папером, і поставити на расстойку на 30 хв.
Булочки «Крем-де-Парізьєн»
Змастити жовтком і випікати в прогрітій до 180 гр. С духовці 15 хвилин до золотистого кольору.
Готові булочки накрити рушником і, давши охолонути 10-15 хвилин, посипати цукровою пудрою.






Віденські булочки



Ароматні, ніжні, надзвичайно смачні віденські булочки підійдуть як для сніданку з чашкою чаю або кави, так і для обіду з тарілкою супу. Пухнасті всередині, з хрусткою золотою скоринкою, ці булочки нікого не залишать байдужим.

Інгредієнти:

●300-400 г пшеничного борошна
●120 г цукру
●100 г вершкового масла
●50 г родзинок
●200 мл молока
●2 ч.л. швидкорозчинних дріжджів
●0,5 ч.л. соди
●1 г ваніліну
●3 шт. яйця

Приготування:

1. Розчиняємо дріжджі в злегка підігрітому молоці. Всипаємо 1 склянку борошна, добре вимішуємо і залишаємо підходити на 2 години в теплому місці.
2. Заливаємо родзинки гарячою водою, залишаємо на 15 хвилин. Після чого зціджуємо воду і сушимо ізюм на паперовому рушнику.
3. Вершкове масло розтоплюємо і охолоджуємо.
Два яйця розтираємо з цукром, додаємо ванілін і соду, добре перемішуємо.
4. Коли опара підійде змішуємо її з вершковим маслом і підготовленої яєчної сумішшю.
5. Поступово вмішуємо борошно. Коли тісто почне відходити від стінок миски, залишаємо приблизно на годину, щоб воно ще раз підійшло.
6. Тепер у тісто додаємо родзинки, перемішуємо. Щоб сформувати булочки ділимо тісто на 24 рівні частини.
7. З кожної скачуємо за два джгута і переплітаємо їх між собою, слепляя разом кінці. Отримані булочки викладаємо на застелений пергаментом деко.
8. Яйце, що залишилося, добре збиваємо з молоком і змащуємо цією сумішшю булочки.
9. Випікаємо 20 хвилин в розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
10. Як тільки на булочках з'явиться золотава скоринка, вимикаємо духовку і залишаємо булочки остигати на решітці.
Приємного апетиту!

Джерело: Шедеври Кулінарії
Рекомендуємо підписатися
Віденські булочки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика