середа, 3 липня 2013 р.

Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"

Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"



Оригінальний, смачний гарнір з запеченого в сметані картоплі з цибулею і рум'яної сирної скоринкою...

Інгредієнти:

-очищений і натертий на крупній тертці (дрібно нарізаний) -картопля - 1 кг
-дрібно нарізаний цибуля - 1 шт.
-тертий сир чеддер - 300 г
-сметана - 1,5 склянки
-сіль і мелений чорний перець за смаком

Приготування:

1. У великій мисці змішати картоплю, цибулю, сир (1/4 частина відкласти), сіль і мелений чорний перець. Додати сметану і акуратно перемішати.
2. Форму для запікання (одну велику або 4-6 маленьких) змастити маслом. Розкласти картопляну суміш, не вирівнюючи поверхню. 3. Посипати сиром і запікати в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хв. до золотистого кольору.
Дуже ніжний і смачний картопля "Романофф"



Картопляні кошики з грибами і шинкою



Дуже смачні кошички з картопляного пюре з грибним фаршем. Шинка робить їх ще смачніше і ситніше.

Інгредієнти для начинки:
- 200 г грибів
- 100 г шинки
- 1 цибулина
- олія нерафінована для смаження

Для кошичків:
- 500 г картоплі
- 70 г сиру
- 50 г вершкового масла
- 4 яєчних жовтка
- сіль
- перець
- петрушка для прикраси

Приготування:

Картоплю очистити, нарізати кубиками і відварити з додаванням солі. Поки відварюється картоплю, приготувати начинку для кошиків.

Гриби обсмажити на олії.

Шинку і цибулю порізати кубиками, додати до грибів, посолити, поперчити, обсмажити все разом. Остудити.

Готову картоплю збити в пюре, додати вершкове масло, яєчні жовтки і дрібно натертий сир. Все це ретельно збити.

За допомогою кулінарного шприца видавити картопляне пюре кружечками на заздалегідь підготовлену харчовий папір для випічки. Кошики змастити яєчним жовтком.

Поставити деко в духовку при температурі 180 градусів. Коли кошики підрум'яняться, дістати деко і наповнити кошики начинкою, посипати натертим сиром, і знову в духовку, але вже з начинкою на 15 хвилин.

Прикрасити петрушкою.
Картопляні кошики з грибами і шинкою
Картопляні кошики з грибами і шинкою
Картопляні кошики з грибами і шинкою






Картопляна запіканка



Інгредієнти:

великий картопля - 2 шт.
печериці - 300 гр.
великий помідор - 1 шт.
відварна куряча грудка - 1 шт.
твердий сир - 300 гр.
вершки - 150 гр.
яйце - 1 шт.
сіль, спеції

Приготування:

Картоплю і помідор нарізати не крупно соломкою. Гриби теж нарізати. Курячу грудку порвати на тонкі волокна. Сир натерти на крупній тертці.
Соус: змішати яйце з вершками і спеціями.
Всі овочі, курку і половину тертого сиру перемішати, посолити і викласти у форму для запікання.
Залити все соусом. Зверху засипати залишилися сиром.
Накрити фольгою або кришкою і поставити в розігріту до 180-200 градусів духовку. Через 40 хв зняти кришку (фольгу) і залишити в духовці до утворення рум'яної скоринки.

Приємного апетиту!
Картопляна запіканка



Картопля "Фрі" з духовки



Інгредієнти:

5-7 шт картоплі середнього розміру
2 яєчних білка
паприка
сіль по-смаку

Приготування:

Багато хто з нас люблять картоплю "Фрі", але всі прекрасно знають, що він не корисний для здоров'я. Цей рецепт буде паличкою-виручалочкою для багатьох любителів картоплі "Фрі", і тим більше таку картоплю можна сміливо давати дітям.
Для приготування картоплю треба помити, почистити і порізати брусочками товщиною 1 див
Яєчні білки збити з сіллю до м'яких піків.
Викласти білки в порізану картоплю і добре перемішати, щоб кожен брусочок був у білку.
Деко застелити пекарської папером і викласти на нього картоплю. Зверху картоплю посипати паприкою.
Поставити деко в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікати до рум'яної скоринки.
Картопля "Фрі" треба їсти відразу в гарячому вигляді.
Картопля Фрі






Картопля по-французьки



Інгредієнти:

1 кг картоплі;
1,5 кг свинини;
4 цибулини;
300 г сиру;
4 зубчики часнику;
70 г рослинного масла;
200 г майонезу;
Улюблені спеції для м'яса;
Сіль і перець

Приготування:

1. Свинину промийте і наріжте великими, але тонкими шматками, і добре відбийте м'ясо. Перекладіть м'ясо в глибоку миску і посипати його дрібно подрібненим часником, сіллю, перцем та іншими спеціями за смаком. Залиште свинину промаринуватися 15-20 хвилин, і вона поки маринується, розігрійте духовку.

2. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Очистіть картоплю і теж наріжте його кільцями. Сир натріть на крупній тертці. До цього моменту якраз повинна нагрітися духовка до 180 градусів.

3. Налийте на деко рослинне масло і викладіть на нього свинину з цибулею в один або два шари, посоліть, поперчіть і змастіть м'ясо майонезом.

4. Потім укладіть шар картоплі, також змащуємо його майонезом і посоліть, а зверху посипте тертим сиром. Сирний шар також покрийте майонезом і поставте в духовку на 1 годину.

5. Картопля по-французьки готовий, приємного апетиту!
Картопля по-французьки



Картопляні зрази з м'ясним фаршем



Секрет цих зразів у тертці, потрібно використовувати велику, а не дрібну Дійсно виходить зовсім інший смак.

Інгредієнти:

- картопля
- 1 морква
- 1 цибуля ріпчаста
- м'ясний фарш
- 1 яйце
- сіль

Приготування:

Начистити картоплю (краще брати великий, щоб зручніше було терти).

Натерти половину на крупній тертці, іншу половину - на дрібній.
Все перемішати, посолити.

З'єднати фарш (краще брати свинячий, так як він жирніше, зрази вийдуть більш соковитими), яйце, нарізану моркву, цибулю. Посолити і перемішати.

Взяти в руку трохи натертого картоплі і гарненько віджати, розподілити на долоні віджатий грудочку. Покласти начинку.
Зверху накрити невеликою кількістю картоплі (віджатою).

Зробити долоні «човником» і сформовать зразу довгастої форми (шар картоплі має бути не надто товстим, щоб добре просмажився).

Обсмажити до золотистої скоринки.

Головне, добре прожарити зрази, якщо ви не з'їли їх за один раз, просто розігрійте їх у мікрохвильовці.
Картопляні зрази з м'ясним фаршем

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика