середа, 3 липня 2013 р.

Кекс «Леопард»

Кекс «Леопард»



Інгредієнти:
Для кексу:
- 100г м'якого сл.масла
- 200г цукру
- 4 яйця
- 1 ч.л.ванильной есенції
- 150гмуки
- 50г кукурудзяного крохмалю
- 1 ч.л.разрыхлителя
- щіпка солі
-какао

Сл.масло збити з цукром дочиста
Розмішати яйця виделкою, додати ванільною есенції і, збиваючи, з'єднати з маслом в 4-5 прийому
Просіяти борошно, кукурудзяний крохмаль, сіль і розпушувач.
Заважаючи лопаткою знизу вгору в 3 прийому додати борошняну суміш.
Розділити тісто на 2 частини. Одну частину відкласти. Іншу розділити на більшу і меншу.
У велику додати 2ст.л просіяні какао в меншу частину додати 1/4ст.л. какао+1/2ст.л. борошна
Підготувати форму для випічки.
Змастити сл.маслом і припудрити борошном, на дно постелити папір
Кожну частину тіста я поклала в пакетик, так зручніше працювати
Білим тестом малюємо 3 кола на відстані один від одного
Далі у проміжки видавити темне тісто
Не треба намагатися робити рівні кола - плями у леопарда не ідеальні.
Зверху темного тіста провести лінію з самого маленького пакетики зі світло-світло коричневим тестом.
Беремо пакетик з темним тістом і видавлюємо його зверху світло-коричневого.
Повністю закриваємо його.
Тепер світлим тестом закриваємо темно-коричневе. По краях, а потім зверху, щоб тісто розтеклося
Ще раз зробити круги з темного тіста, але вже на тому місці, де спочатку було світле тісто. Нанести зверху темне тісто, потім світло-коричневе і закрити всі темним тістом. Покрити все білим тестом. Якщо залишилося темне тісто-розподіліть його зверху
Поставити в розігріту духовку 180 градусів на 40хв
Краще спекти 2 коржі і поставити їх один на одного, тоді кекс буде виглядати багатшим. І леопардовий малюнок буде виразнішим.
Опис процесу вийшло довгим, але робити набагато простіше, ніж описувати.
Такі коржі чудово підійдуть для торта і 2-х коржів цілком буде достатньо.
Кекс «Леопард»
Кекс «Леопард»
Кекс «Леопард»
Кекс «Леопард»
Кекс «Леопард»
Кекс «Леопард»
Кекс «Леопард»
Кекс «Леопард»
Кекс «Леопард»



Ветчинно-кабачковий кекс



Інгредієнти:
-Кабачок - 1 шт.
-Шинка - 300 р.
-Сир - 300 р.
-Яйце - 3 шт.
-Болгарський перець - 1 шт.
-Сметана - 3 ст. ложки.
-Борошно - 3 ст.ложки.
-Розпушувач - 1 ч.л.
-Зелень - пучок.
-Сіль, спеції - за смаком.

Спосіб приготування:
1. Збити яйця, додати сметану, сіль, перець. Все змішати. Додати борошно з розпушувачем.
2. Помити кабачок (великий) і натерти на крупній тертці. Сир також натерти на крупній тертці.
3. Нарізати кубиками болгарський перець, шинку. Подрібнити зелень і часник. Всі разом акуратно перемішати.
4. Змастити форму маслом і викласти приготовану масу. 5.Запекать в розігрітій духовці приблизно 40-45 хвилин при температурі 200 градусів.
6. Готовий кекс остудити у формі. Подавати можна і гарячим і холодним.
Приємного апетиту!
Ветчинно-кабачковий кекс






Сирні кекси



Інгредієнти:
Сир 200 гр;
Цукор 160 гр;
Яйця курячі 3 шт;
Борошно пшеничне 200 гр;
Масло вершкове 130 гр;
Лимон 1 шт.;
Розпушувач 1 ч.л.;
Ванільний цукор 1 пакетик;

Приготування:
1. Сир протерти через сито.
2. Додати цукор і добре перемішати.
3. У сирну масу вбити яйця, додати розтоплене (але не гаряче) масло і цедру одного лимона.
4. Розмішати до однорідного стану.
5. Борошно просіяти, додати ванільний цукор і розпушувач.
6. Перемішати. Невеликими порціями всипати в сирну масу.
7. Перемішати, щоб не було грудочок.
8. У форму для кексів вставити паперові формочки. Наповнити їх на 3/4 тестом.
9. Сирні кекси випікати при 180 градусах протягом 25 хвилин.
Сирні кекси



Кекси на сметані



Інгредієнти:

борошно 175 г
сметана 160 г
вершкове масло 100 г
яйця 2 шт.
цукор 125 г
розпушувач 2 ч.л.
ванілін на кінчику ножа
апельсинова цедра 2 ч.л

Приготування:

1. Размяченное вершкове масло збити з цукром.
2. Продовжуючи збивати, по одному додати яйця.
3. Додати сметану і знову збити.
4. Просіяти борошно з розпушувачем, всипати ванілін і апельсинову цедру.
5. Додати борошняну суміш до решти інгредієнтів, добре перемішати.
6. Силіконові формочки для кексів збризнути водою і наповнити тістом на дві третини. Металеві потрібно змастити маслом або простелити паперовими вкладишами.
7. Помістити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 20 хвилин або до золотистого кольору. Трохи остудити і подавати.
Кекси на сметані






Кекс "Три бажання"



Добавки родзинок, шоколаду та горіхів роблять кекс дуже смачним. Ці добавки не змішуються, тому відкушуємо шматочок кексу з шоколадом, потім - з родзинками або горіхами і насолоджуємося, запиваючи кавою або чаєм.

Продукти:
- 4 яєц
- 150г маргарину для випічки. Можна взяти вершкове масло.
- 150г цукру
- 2 чайних ложки розпушувача
- 50г чорного шоколаду
- 50г волоських горіхів
- 50г родзинок
- 250-300г борошна

Для глазурі:
- 50г чорного шоколаду
- 2 ст. ложки молока
- 30г вершкового масла
- кондитерська присипка

Родзинки замочимо в теплій воді, а потім обсушим. Шоколад подрібнити ножем, горіхи подрібнити качалкою.
Маргарин розтопити і розітремо з цукром. Взобьем яйця трохи і додамо в масляну суміш. Муку змішаємо з розпушувачем. Замісимо негусте тісто.
Розділимо тісто на три частини і змішаємо кожну частину окремо з шоколадом, горіхами і родзинками.
Форму для запікання застелем пергаментом і змастимо маслом.
Викладаємо тісто у форму кулями, не змішуючи: спочатку тісто з горіхами, потім - тісто з шоколадом і зверху тісто з родзинками. Тісто можна розрівняти дерев'яною лопаткою, змоченою водою. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо кекс 40-45 хвилин. Готовність кексу перевіримо сірником. Вона повинна бути суха.
Дамо кексу відстоятися 10-15 хвилин і виймемо з форми.
Приготуємо глазур. Для цього на водяній бані або на малій потужності в мікрохвильовці розтопити шоколад і змішаємо його з молоком і маслом.
Покриємо глазур'ю кекс з усіх сторін. Зверху присыплем кондитерської присипкою.
Дамо кексу добре охолонути і наріжемо на шматочки.

Приємного апетиту!
Кекс "Три бажання"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика