середа, 3 липня 2013 р.

Гуляш з яловичини

Гуляш з яловичини



Інгредієнти:
- Картопля - 500 Грам
- Морква - 200 Грам
- Паприка - 4 Чайна ложка
- Помідори - 150 Грам
- сіль - 1/2 Чайної ложки
- Ріпчаста цибуля - 1 Шт.
- Перець червоний солодкий - 1 Шт.
- Яловичина - 600 Грам
- Смалець - 40 Грам
- Часник - 4 Шт.

Приготування:

1. Нарізаємо дрібно цибулю і потім обсмажуємо його на сковороді, поки не з'явиться золотистий колір.

2. Тепер додаємо сюди паприку. Все ретельно перемішуємо для рівномірного з'єднання з жиром.

3. Через кілька хвилин додаємо м'ясо (м'ясо порізане великими кубиками), перчимо і солимо. Всі разом обсмажуємо на сильному вогні. Після додаємо трохи води і закриваємо кришкою. Тушкуємо приблизно годину. Нарізаємо солодкий перець і моркву.

4. В гуляш додаємо помідори, перець, часник і моркву, доливаємо гарячу воду і готуємо далі. Після все перемішуємо і готуємо ще хвилин 15.

5. Коли вже м'ясо стає м'яким гуляш кладемо картоплю (нарізати крупно).

6. Після того як картопля буде готовий, вимикаємо вогонь. Страви з закритою кришкою даємо трохи настоятися.
Гуляш з яловичини



Угорський гуляш



Інгредієнти:

2,2 кг яловичини, порізаної великими кубиками(4х4),
900 гр ріпчастої цибулі (4-5 великих цибулин),
60 мл рослинного масла,
60 мл угорської паприки (близько 4 ст.л.),
3 зубчики часнику,
2 мл насіння кмину,
2 мл чорного меленого перцю,
сіль за смаком,
1 л білого бульйону,
120 гр томатної пасти.

Приготування:

1. Дрібно нарізаємо цибулю і часник.
2. Нагріваємо каструлю з товстим дном, наливаємо олію, обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
3. Додаємо до цибулі часник, паприку, сіль, перець, насіння кмину (у мене їх не виявилося, замінила на орегано).
4. Добре перемішуємо.
5. Змішуємо бульйон і томатну пасту, додаємо в каструлю. Добре перемішуємо.
6. Даємо закипіти. Зменшуємо вогонь до мінімуму.
7. Додаємо м'ясо. Готуємо, не накриваючи кришкою, близько 1-1,5 години, поки м'ясо не стане м'яке і ніжне.
8. Все! Дуже ситний і смачний гуляш готовий. Паприка надає цьому блюду насичений смак і колір, тим самим сильно збуджуючи апетит. Посипаємо його зеленню і подаємо з улюбленим гарніром, картопляний гарнір, як мені здається, підійде сюди найкраще.
Угорський гуляш
Угорський гуляш
Угорський гуляш
Угорський гуляш
Угорський гуляш
Угорський гуляш
Угорський гуляш
Угорський гуляш
Угорський гуляш






Справжній гуляш



Що російська людина має на увазі під словом «гуляш»? Тушковане м'ясо в овочевому соусі. А адже насправді справжній угорський гуляш, або, точніше, гуйяш - це густий суп з картоплею! Угорські пастухи варили його у величезних казанах в степу.

Рецепти гуляшу в Угорщині на кожному кроці. Кожне містечко, кожна провінція пропонують свій оригінальний рецепт, але непорушна тріада будь-гуляшу - м'ясо, картопля і паприки. Класика жанру - півтора кілограма м'яса обсмажується на салі з 300 грамами цибулі, 1 столовою ложкою паприки, заливають м'ясним бульйоном, доповнюється 1 кілограмом крупно порізаної картоплі - і гаситься в товстостінній посуді під кришкою. Це і є той самий справжній пастушачий гуляш, гордість Угорщини.

Самий знаменитий угорський кулінар Карой Гундель запропонував сучасний, модифікований рецепт гуляшу, додавши в нього томатну пасту, свіжі помідори, болгарський перець і гриби.
Справжній гуляш



"Угорський гуляш"



Інгредієнти:
- 2,2 кг яловичини, порізаної великими кубиками(4х4)
- 900 гр ріпчастої цибулі (4-5 великих цибулин)
- 60 мл рослинного масла
- 60 мл угорської паприки (близько 4 ст.л.)
- 3 зубчики часнику
- 2 мл насіння кмину
- 2 мл чорного меленого перцю
- сіль за смаком
- 1 л білого бульйону
- 120 гр томатної пасти.

Приготування:
1. Дрібно нарізаємо цибулю і часник.
2. Нагріваємо каструлю з товстим дном, наливаємо олію, обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
3. Додаємо до цибулі часник, паприку, сіль, перець, насіння кмину (у мене їх не виявилося, замінила на орегано).
4. Добре перемішуємо.
5. Змішуємо бульйон і томатну пасту, додаємо в каструлю. Добре перемішуємо.
6. Даємо закипіти. Зменшуємо вогонь до мінімуму.
7. Додаємо м'ясо. Готуємо, не накриваючи кришкою, близько 1-1,5 години, поки м'ясо не стане м'яке і ніжне.
8. Все! Дуже ситний і смачний гуляш готовий. Паприка надає цьому блюду насичений смак і колір, тим самим сильно збуджуючи апетит. Посипаємо його зеленню і подаємо з улюбленим гарніром, картопляний гарнір, як мені здається, підійде сюди найкраще.
"Угорський гуляш"






Угорський гуляш



Інгредієнти:

2,2 кг яловичини, порізаної великими кубиками(4х4),
900 гр ріпчастої цибулі (4-5 великих цибулин),
60 мл рослинного масла,
60 мл угорської паприки (близько 4 ст.л.),
3 зубчики часнику,
2 мл насіння кмину,
2 мл чорного меленого перцю,
сіль за смаком,
1 л білого бульйону,
120 гр томатної пасти.

Приготування:

1. Дрібно нарізаємо цибулю і часник.
2. Нагріваємо каструлю з товстим дном, наливаємо олію, обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
3. Додаємо до цибулі часник, паприку, сіль, перець, насіння кмину (у мене їх не виявилося, замінила на орегано).
4. Добре перемішуємо.
5. Змішуємо бульйон і томатну пасту, додаємо в каструлю. Добре перемішуємо.
6. Даємо закипіти. Зменшуємо вогонь до мінімуму.
7. Додаємо м'ясо. Готуємо, не накриваючи кришкою, близько 1-1,5 години, поки м'ясо не стане м'яке і ніжне.
8. Все! Дуже ситний і смачний гуляш готовий. Паприка надає цьому блюду насичений смак і колір, тим самим сильно збуджуючи апетит. Посипаємо його зеленню і подаємо з улюбленим гарніром, картопляний гарнір, як мені здається, підійде сюди найкраще.
Угорський гуляш

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика