Повітряна сирна запіканка з чорносливом і яблуками
Інгредієнти:
Сир домашній
жирний маслянистий 500-600 гр.
Вершки жирні 150 мл.
Молоко згущене з цукром пів банки (орієнтуйтеся на свій смак)
Яйце куряче 3 шт.
Пудинг ванільний (сухий) 80 гр.
Манка 1-3 ст.ложки (залежить від якості сиру)
Чорнослив 10 шт. свіжий (або велика червона слива)
Яблука солодких сортів 1-2 шт. (розрізати кожне на 6-8 частин, видалити насінну коробку)
Форма d 22 див.
Папір для випічки
Приготування:
1. Сир перекладаємо в миску, розминаємо картофелемялкой (якщо сир з крупинками можна протерти через сито, я дуже не люблю цю процедуру) додати яйця і вершки, перемішати, не збивати.
2. У згущене молоко всипати пудинг і перемішати, це потрібно зробити, щоб суха суміш рівномірно розподілилася в запеканке.Добавляем згущене молоко з пудингом в сирну масу, перемішуємо. Чорнослив, порізаний шматочками, з'єднайте з тестом.
3. Якщо у вас був ніжний, рідкий сир, додайте в тісто 2-3 ст.ложки манки.Перекладываем масу у форму, дно краще застелити папером для выпечки.Верх розрівнюємо і прикрашаємо скибочками яблук по своєму смаку.
4. Випікаємо в духовці при 180 град, до готовності, на дно духовки варто поставити миску або сковороду з водою. Показник готовності - схватившаяся маса по всій поверхні (серединка не довжка тремтіти як у чізкейку.)Дати охолонути у формі і можна подавати.
Запіканка з мідіями і м'ятою
Інгредієнти:
1,5 кг свіжих мідій
1 велика цибулина шалот
150 мл сухого білого вина
6 жовтків великих яєць
25 г твердого сиру
200-250 г крем-фреш
вершкове масло
2 щіпки чебрецю
4-5 гілочок м'яти
сіль, перець
Порцій: 8
1. Очистіть мідії від «бороди» (биссуса). Покладіть в друшляк і промийте під проточною водою. 10 хв. Всі розкриті мідії викиньте - їх можна їсти.
2 шалот Дрібно наріжте. Складіть шалот і мідії у велику каструлю, залийте білим вином і посипте чебрецем.
3. Поставте каструлю на середній вогонь і закрийте кришкою. Періодично помішуючи, готуйте мідії на середньому вогні приблизно 7 хв. - за цей час вони повинні розкритися. Ті. що не розкрилися, викиньте - їх теж не можна їсти. Зніміть мідії з вогню і дайте охолонути.
4. Вийміть мідії з відкритих раковин. Бульйон з-під мідій процідіть через складену в кілька разів марлю, щоб на ній залишилися пісок і уламки черепашок.
5. Натріть сир на дрібній тертці. Жовтки змішати до однорідності з крем-фреш (1 ст. л. крем-фреш відкладіть), тертим сиром, дрібкою солі і перцю.
6. Змастіть вершковим маслом 8 формочок для запікання. Покладіть в кожну невелику пригорщу мідій. Залийте їх на 3/4 сумішшю з жовтків і крем-фреш.
7. В глибоке деко налийте води і поставте в нього формочки. Достатньо, щоб вода прикривала тільки денця. Помістіть деко в розігріту до 160 °С духовку і готуйте 40 хв.
8. Тим часом в каструльку з процідженим бульйоном з-під мідій покладіть дрібно нарізані листя м'яти, залишився крем-фреш і трохи чорного перцю. Доведіть до кипіння і готуйте 2-3 хв.
9. Зніміть соус з вогню і віночком збийте нарізане маленькими шматочками вершкове масло. Готові запіканки вийміть на тарілки і полити гарячим соусом. Подавайте негайно.
Коли станете солити м'ятний соус, будьте дуже обережні. Сік з-під мідій містить досить солі.
Сирна запіканка з яблуком та морквою.
Інгредієнти:
200-250 гр нежирного сиру,
1яйцо,
1 невелика морква,
1 яблуко або груша (з грушею солодше)
кориця+ваніль
Приготування:
пачку знежиреного сиру(200-250гр) розтираємо з яйцом.трем на крупній тертці яблуко і морковку.все змішуємо(ні солі,ні цукру не додаємо вона і так виходить солодка)ставимо в розігріту духовку на 20-25 хвилин 200-250 градусів.
Запіканка "Лінива дружина"
Рецепт для жінок, які не люблять або лінуються готувати. Він так і називається - «Ледача дружина». Витрачається час на його приготування становить 5 - 10 хвилин, решта доробить духова шафа.
Для приготування страви потрібно:
-800 р. пельменів (можна з магазину),
-дві цибулини,
-100 грамів твердого сиру,
-3 - 4 яйця,
- 250 г майонезу або сметани,
-зелень і спеції.
Приготування::
1. Деко змащують соняшниковою олією і ставиться в духовку, щоб трохи підігріли. Цибулю нарізають на розсуд господині - дрібно або півкільцями, пассеруется до рум'яної скоринки. Збивають міксером яйця, потім сметану або майонез (можна взяти сметану і майонез в рівних пропорціях).
2. Сильно розпікати деко не слід, щоб пельмені не попливли. Злегка підігрітий, він не дасть пельменів прилипнути до поверхні. Пельмені укладають на деко, посипають спеціями, зеленню, заливають сумішшю зі збитих яєць, сметани і майонезу. Зверху посипають тертим сиром.
3. Деко з пельменями ставлять в духову шафу, розігрітий до 200 - 220 градусів на 40 хвилин. За цей час ви можете, як і личить ледачою дружині, повалятися на дивані, подивитися чергову серію якогось серіалу. Прийшов з роботи чоловік, оцінить ваші кулінарні здібності по заслугах, так як страва виходить розкішним і дуже апетитним.
Смачна кабачкова запіканка
Приготування:
Відварити рис - 3 столових ложки, змішати з 500гр. фаршу. Посолити, поперчити.
Гриби 300гр порізати невеликими шматочками, цибулю півкільцями. Обсмажити на рослинному маслі
Кабачок очистити від шкірки, нарізати уздовж тонкими (чим тонше, тим краще) скибочками 3мм,злегка присолити. Я не чистила шкірку, поки вона ще м'яка.
Форму для кексу змастити рослинним маслом, викласти кабачки, так щоб краї кабачків звисали. У мене немає такої форми, тому я робила в сковорідці, а вона трохи завелика
Укласти фарш.
Наступний шар гриби з цибулею,потім решті фарш.
Нарізати помідори, укласти,
посолити, поперчити, змастити майонезом з часником і кропом, закрити кінчиками кабачків,покрити шаром майонезу. Поставити в духовку і тушкувати до готовності.
Готову викласти на блюдо, прикрасити помідорами і зеленню.
Немає коментарів:
Дописати коментар