Біляші
Інгредієнти:
для тіста:
1 пакетик сухих дріжджів (11 гр);
1,5 склянки молока; 3
ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;
1 яйце;
6 ст. л. рослинного масла;
борошно.
для начинки:
500 гр. фаршу; ( у мене змішаний свинина+яловичина)
1 середню головку ріпчастої цибулі;
сіль,перець за смаком;
2-3 ст. л. холодної води;
Приготування:
1) Готуємо фарш :
* у фарш додати різаний лук,сіль перець,добре розмішати.
* для соковитості і м'якості фаршу можна додати холодну воду.
* відбити. (для цього збираємо фарш в кому і 15 разів (а то й більше) кидаємо назад у миску)
* поставити в холодильник на годину.
2) Готуємо тісто:
* розвести дріжджі в теплій воді,дати трохи піднятися
* взяти миску,де будете розмішувати тісто, налити туди теплого молока, додати дріжджову суміш, сіль, цукор, яйце, рослинного масла,х орошенько розмішати.
* розмішуючи, поступово додавати борошно,і замістити тісто. тісто має бути еластичним, щоб не прилипало до рук і до робочої начиння (для цього зовсім не варто додавати велику кількість борошна,а всього лише довго і наполегливо вимішувати тісто, (замешивал тісто чоловік,у мене терпіння не вистачило))
* поставити в тепле місце і дати піднятися 2 рази.
3) Готуємо біляші:
* У глибоку сковороду налити рослинне масло ( масло повинно бути у великому кол-ве, так щоб рівень масла при викладання біляша,доходило до його середини.) дати розжариться.
* Викласти біляші отвором вниз,дати йому підрум'яниться, обсмажити з двох сторін.
#Рецепти #Кулінарія
Біляші[id1744172|]
Значить такс:
Молоко (тепле) 250мл.
Яйце 1 шт.
Цукор 1 ст.л.
Сіль 0.5 ч.л.
Дріжджі Сухі (у мене Саф-момент) 1 пак.-11 гр.
Олія соняшникова 6 ст.л.
Борошно-приблизно 500 гр.
Фарш(у мене яловичий) 700-800гр.
Цибуля 4 шт.
Сіль,перець
Молоко 100 гр.
1.Замесить тісто,поєднуючи всі інгредієнти в тому порядку в якому написані.
2.поставіть тісто в тепле місце, щоб піднялося. Як підніметься,обім'яти тісто руками і знову поставити в тепле місце,щоб піднялося ще раз. На всі піднімання у мене пішов десь годину...
3.Пока тісто підходити приготуємо начинку: Цибулю подрібнити в блендері,додати до фаршу,посолити,поперчити,додати молоко. Все ретельно перемішати. (Молоко додаю для того,що б фарш всередині біляша не був жорстким грудкою,а вийшов сожным і ніжним)
4.Тесто розділити на кульки розміром з маленький мандарин. У мене вийшло 17 шт.
5.Раскатать кожен кульку в коржик розміром приблизно з блюдце.
6.На середину кожного коржика покласти фарш (приблизно 2 чайні ложки з верхом) і злегка прим'яти його.
Підняти краї тіста і защипнути так, щоб в середині залишилося невеликий отвір.
7.Разогреть в сковорідці олію без запаху.
Біляші викладати на сковороду отвором вниз, притискаючи середину так, щоб м'ясо торкнулося сковороди. Коли нижня сторона зарум'яниться, перевернути отвором вгору,додати в дірочку 1 ч.л. масла в якій смажаться біляші і досмажити під кришкою.
Джерело: vk.com/vtarelke
Автор: Наталія Корейська
Беляшики...
Тісто:
1кг - Борошно...
0,5л - Молоко...
1ч.л - сіль...
1ст.л. - Цукор...
0.50 гр - дріжджі...(дріжджі розвести в одній склянці води + чайна ложка борошна,що б швидше підійшли)
0,5 склянки-Олію соняшникову...
1шт. -Яйце...
Замісити не круте тісто підійде...і можна робити...
1 кг Фарш +Цибуля (дрібно нарізаний 2шт) + сіль і перець за смаком...+ молоко 0.5ст або побільше,щоб фарш був ніжним...
у латку майже 1л олії і біляші спочатку кладуть вниз отвором а потім перевернути і поливати маслом і дожаривать...
Джерело: http://vk.com/vtarelke
Автор: Юлія Нікітіна
http://vk.com/id7952303
Біляші (опис під фото)
Інгредієнти:
Для тіста:
400 гр. пшеничного борошна
1 яйце
250 мл мацоні
75 мл води
1/3 палички дріжджів
1/2 ч.ложки солі
1 ч.л. цукру
Для фаршу:
500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
2 середні цибулини
сіль, перець
Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження
#Рецепти #Кулінарія
Для приготування фаршу: 500 р яловичини і 2 цибулини. М'ясо дуже дрібно порізати. Цибулю нарізати маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі подавилть в ступці.
Готовий фарш накрити тарілкою і убратьна 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.
В дріжджі ввести 250м теплого мацоні+просіяне борошно і замісити м'яке, не липнущее до рук тісто. Перекласти тісто в миску, змащену олією. Накрити його рушником і поставити в тепле місце. Через годину тісто збільшившись в об'ємі в три рази.
Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і увеличаваться в обсязі.
Тісто расстоялось, змастити поверхню столу соняшниковою олією. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину прибрати в холодильник, іншу скачати в ковбаску, від неї відривати невеликі шматки, скачувати з них кульки вагою 60г. Накрити харчової плівки.
поставити ще раз щоб підійшло. З кульок пальцями розім'яти корж, всередину якої покласти дві ложки фаршу. Краї скріпити, залишаючи зверху отвір. З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.
Дати заготівлях отдохнуть.В гарячу сковорідку налити соняшн масло, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановити середній вогонь, опустити біляші в кипляче масло отвором вниз.Когда біляші зажарятся, перевернути
Немає коментарів:
Дописати коментар