пʼятниця, 5 липня 2013 р.

Біляші

Біляші



Інгредієнти:

для тіста:
1 пакетик сухих дріжджів (11 гр);
1,5 склянки молока; 3
ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;
1 яйце;
6 ст. л. рослинного масла;
борошно.

для начинки:
500 гр. фаршу; ( у мене змішаний свинина+яловичина)
1 середню головку ріпчастої цибулі;
сіль,перець за смаком;
2-3 ст. л. холодної води;

Приготування:

1) Готуємо фарш :
* у фарш додати різаний лук,сіль перець,добре розмішати.
* для соковитості і м'якості фаршу можна додати холодну воду.
* відбити. (для цього збираємо фарш в кому і 15 разів (а то й більше) кидаємо назад у миску)
* поставити в холодильник на годину.

2) Готуємо тісто:
* розвести дріжджі в теплій воді,дати трохи піднятися
* взяти миску,де будете розмішувати тісто, налити туди теплого молока, додати дріжджову суміш, сіль, цукор, яйце, рослинного масла,х орошенько розмішати.
* розмішуючи, поступово додавати борошно,і замістити тісто. тісто має бути еластичним, щоб не прилипало до рук і до робочої начиння (для цього зовсім не варто додавати велику кількість борошна,а всього лише довго і наполегливо вимішувати тісто, (замешивал тісто чоловік,у мене терпіння не вистачило))
* поставити в тепле місце і дати піднятися 2 рази.

3) Готуємо біляші:
* У глибоку сковороду налити рослинне масло ( масло повинно бути у великому кол-ве, так щоб рівень масла при викладання біляша,доходило до його середини.) дати розжариться.
* Викласти біляші отвором вниз,дати йому підрум'яниться, обсмажити з двох сторін.
#Рецепти #Кулінарія
Біляші



Біляші[id1744172|]


Значить такс:
Молоко (тепле) 250мл.
Яйце 1 шт.
Цукор 1 ст.л.
Сіль 0.5 ч.л.
Дріжджі Сухі (у мене Саф-момент) 1 пак.-11 гр.
Олія соняшникова 6 ст.л.
Борошно-приблизно 500 гр.

Фарш(у мене яловичий) 700-800гр.
Цибуля 4 шт.
Сіль,перець
Молоко 100 гр.

1.Замесить тісто,поєднуючи всі інгредієнти в тому порядку в якому написані.
2.поставіть тісто в тепле місце, щоб піднялося. Як підніметься,обім'яти тісто руками і знову поставити в тепле місце,щоб піднялося ще раз. На всі піднімання у мене пішов десь годину...
3.Пока тісто підходити приготуємо начинку: Цибулю подрібнити в блендері,додати до фаршу,посолити,поперчити,додати молоко. Все ретельно перемішати. (Молоко додаю для того,що б фарш всередині біляша не був жорстким грудкою,а вийшов сожным і ніжним)
4.Тесто розділити на кульки розміром з маленький мандарин. У мене вийшло 17 шт.
5.Раскатать кожен кульку в коржик розміром приблизно з блюдце.
6.На середину кожного коржика покласти фарш (приблизно 2 чайні ложки з верхом) і злегка прим'яти його.
Підняти краї тіста і защипнути так, щоб в середині залишилося невеликий отвір.
7.Разогреть в сковорідці олію без запаху.
Біляші викладати на сковороду отвором вниз, притискаючи середину так, щоб м'ясо торкнулося сковороди. Коли нижня сторона зарум'яниться, перевернути отвором вгору,додати в дірочку 1 ч.л. масла в якій смажаться біляші і досмажити під кришкою.

Джерело: vk.com/vtarelke
Автор: Наталія Корейська
Біляші[id1744172|]






Беляшики...



Тісто:

1кг - Борошно...
0,5л - Молоко...
1ч.л - сіль...
1ст.л. - Цукор...
0.50 гр - дріжджі...(дріжджі розвести в одній склянці води + чайна ложка борошна,що б швидше підійшли)
0,5 склянки-Олію соняшникову...
1шт. -Яйце...

Замісити не круте тісто підійде...і можна робити...

1 кг Фарш +Цибуля (дрібно нарізаний 2шт) + сіль і перець за смаком...+ молоко 0.5ст або побільше,щоб фарш був ніжним...

у латку майже 1л олії і біляші спочатку кладуть вниз отвором а потім перевернути і поливати маслом і дожаривать...
Джерело: http://vk.com/vtarelke
Автор: Юлія Нікітіна
http://vk.com/id7952303
Беляшики...



Біляші (опис під фото)



Інгредієнти:
Для тіста:
400 гр. пшеничного борошна
1 яйце
250 мл мацоні
75 мл води
1/3 палички дріжджів
1/2 ч.ложки солі
1 ч.л. цукру
Для фаршу:
500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
2 середні цибулини
сіль, перець
Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження
#Рецепти #Кулінарія
 Біляші (опис під фото)
Дріжджі розпустити в 75 мл теплої води 1 ч.л. цукру, накрити рушником і поставити їх в тепле місце.
 Біляші (опис під фото)
Для приготування фаршу: 500 р яловичини і 2 цибулини. М'ясо дуже дрібно порізати. Цибулю нарізати маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі подавилть в ступці.
 Біляші (опис під фото)
Змішати нарізане м'ясо, кашку з цибулею, поперчити
 Біляші (опис під фото)
Готовий фарш накрити тарілкою і убратьна 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.
 Біляші (опис під фото)
В дріжджі ввести 250м теплого мацоні+просіяне борошно і замісити м'яке, не липнущее до рук тісто. Перекласти тісто в миску, змащену олією. Накрити його рушником і поставити в тепле місце. Через годину тісто збільшившись в об'ємі в три рази.
 Біляші (опис під фото)
Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і увеличаваться в обсязі.
 Біляші (опис під фото)
Тісто расстоялось, змастити поверхню столу соняшниковою олією. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину прибрати в холодильник, іншу скачати в ковбаску, від неї відривати невеликі шматки, скачувати з них кульки вагою 60г. Накрити харчової плівки.
 Біляші (опис під фото)
поставити ще раз щоб підійшло. З кульок пальцями розім'яти корж, всередину якої покласти дві ложки фаршу. Краї скріпити, залишаючи зверху отвір. З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.
 Біляші (опис під фото)
Дати заготівлях отдохнуть.В гарячу сковорідку налити соняшн масло, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановити середній вогонь, опустити біляші в кипляче масло отвором вниз.Когда біляші зажарятся, перевернути
 Біляші (опис під фото)
В отвір налити ложку киплячого масла. Готові біляші викласти на тарілку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика