Запечений молода картопля з беконом і овочами
Інгредієнти:
- картопля
- молодий кабачок
- жовтий болгарський перець
- цибуля порей
- бекон
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець, орегано, майоран
Приготування:
Картоплю нарізати тонкими слайсами, кабачок кружечками, товщиною в пів сантиметра, порей нашаткувати, болгарський перець теж нашаткувати довгими пір'ям.
Форму змастити оливковою олією, першим шаром викласти картоплю, трохи посолити поперчити, викласти ще один шар картоплі, знову посолити і поперчити, потім зверху шар кабачків.
Посипати цибулею і перцем, викласти шматочки бекону .Последний шар картопля. Посолити. поперчити. Можна додати часник і посипати тертим сиром.
Картопля "По-французьки" на сковороді
Свинину(м'ясо загалом можна взяти будь -) ріжемо тонкими шматочками і швидко обсмажуємо з невеликим кол-вом рослинної олії на великому вогні . Додаємо різаний часточками картоплю. Обсмажуємо хвилин 10-15 на великому вогні без кришки, періодично перемішуючи. Додаємо цибулю і трохи мелкопорезанного або розчавленого часнику. Солимо, перчимо. Смажимо ще 5 хвилин, перемішуємо, солимо, перчимо. Коли картопля майже готовий, кладемо зверху порізаний часточками помідор(трохи присолити), засипати тертим сиром і накрити кришкою. Готувати поки сир не розтане! Посипати зеленню і готово
Картопляні "Персики"
Знадобиться:
- Картопля - 10 шт
- Яйце (1 шт+білок) - 2 шт
- Фарш м'ясний - 200 г
- Цибуля - 1 шт
- Борошно - 6 ст. л.
- Сир твердий - 100 г
- Спеції (куркума,паприка,соль.черный перець)
- Панірувальні сухарі (для присипки)
Приготування:
Відварити картоплю в мундирі, дати охолонути, почистити.
У фарш додати спеції, перемелений цибулю. Посмажити маленькі котлетки.
Картоплю тремо на тертці, ділимо на 2 частини. Додати сіль,перчик. В одну частину куркуму. в іншу паприку. 1 яйце розділити навпіл і додати в 2 частині. Тремо сир, додаємо. Додаємо борошно. (Я пишу 6 ложок, може доведеться додати трохи більше, див. так, щоб змогли згорнути кульку.
Столовою ложкою беремо картоплю з однієї й іншої частини, з'єднуємо, ( щоб вийшов жовто-червоний бік ). Робимо 2 коржі, на середину одного не забудьте покласти котлетку. Накриваємо 2-й коржем. З'єднати краї. Формуємо "персик". Пензликом наносимо білок, присипаємо сухариками.
Укладаємо у форму змащену маслом (з цієї кількості,вийшло 8 шт). Ставимо запікати в попередньо розігріту духовку 200 гр хвилин 10-15.
Приємного Вам апетиту!
Пісні картопляні зрази.
Готувати їх можна і з додаванням у тісто яєць, тоді страва не буде пісним. Начинка може бути абсолютно будь-яка, на ваш смак і вдачу.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10
Вам буде потрібно:
близько 800-1000 г картоплі
2-2,5 ст. борошна
середня цибулина
щіпка солі
начинка:
600 г грибів
червоний солодкий перець
велика морква
цибулина
сіль, перець за смаком
базилік сушений
2-3 ст. л. рослинного масла
Як готувати:
Готуємо начинку:
1. Гриби обдати окропом і залишити на несколькоминут; почистити, сполоснути і порізати на дрібні кубики.
2. Солодкий перець і цибулю подрібнити в кубики, моркву натерти на дрібну тертку.
3. Всі овочі згасити на середньому вогні під кришкою, поки рідина від грибів не випарується.
4. Потім кришку зняти, додати сіль, перець і інші бажані спеції, обсмажити овочі помішуючи до золотистого кольору.
5. Остудити, подрібнити в процесорі або блендері. Зберігати в щільно закривається посудині/банку.
Готуємо тісто:
1. Приготувати начинку.
2. Картоплю почистити, помити і нарізати на 4-6 частин (залежно від розміру).
3. Покласти в каструлю, залити окропом і покласти розрізану навпіл і попередньо почищену цибулину, посолити.
4. Поставити на середній вогонь і відварити до готовності.
5. Вимкнути газ, злити воду і остудити. Потім картоплю пропустити через м'ясорубку.
6. До картоплі додати 2 ст. борошна, почати вимішувати тісто руками.
Важливо: не варто додавати більше борошна, тому як в тесті більша частина повинна бути саме картоплі, а тісто буде липнути навіть тоді, коли ви додасте ще і ще борошна. Просто потрібно працювати руками, добре притрушенными борошном.
7. Взяти по ~1,5 ст. л. картопляного тіста, обваляти його в борошні і зробити коржик, в центр якої покласти ч. л. начинки. До речі, начинку можна брати і іншу, наприклад, тушковану капусту або відварне м'ясо.
8. З'єднати краї і защипить, як вареник. Потім приплюснути шов так, щоб він повністю "розчинився" у пиріжку.
9. Смажити зрази на розпеченій сковороді на раст. олії до золотистої скоринки на середньому вогні.
Приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар