пʼятниця, 5 липня 2013 р.

Запечений молода картопля з беконом і овочами

Запечений молода картопля з беконом і овочами



Інгредієнти:

- картопля
- молодий кабачок
- жовтий болгарський перець
- цибуля порей
- бекон
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець, орегано, майоран

Приготування:

Картоплю нарізати тонкими слайсами, кабачок кружечками, товщиною в пів сантиметра, порей нашаткувати, болгарський перець теж нашаткувати довгими пір'ям.
Форму змастити оливковою олією, першим шаром викласти картоплю, трохи посолити поперчити, викласти ще один шар картоплі, знову посолити і поперчити, потім зверху шар кабачків.
Посипати цибулею і перцем, викласти шматочки бекону .Последний шар картопля. Посолити. поперчити. Можна додати часник і посипати тертим сиром.
Запечений молода картопля з беконом і овочами
Запечений молода картопля з беконом і овочами
Запечений молода картопля з беконом і овочами
Запечений молода картопля з беконом і овочами



Картопля "По-французьки" на сковороді



Свинину(м'ясо загалом можна взяти будь -) ріжемо тонкими шматочками і швидко обсмажуємо з невеликим кол-вом рослинної олії на великому вогні . Додаємо різаний часточками картоплю. Обсмажуємо хвилин 10-15 на великому вогні без кришки, періодично перемішуючи. Додаємо цибулю і трохи мелкопорезанного або розчавленого часнику. Солимо, перчимо. Смажимо ще 5 хвилин, перемішуємо, солимо, перчимо. Коли картопля майже готовий, кладемо зверху порізаний часточками помідор(трохи присолити), засипати тертим сиром і накрити кришкою. Готувати поки сир не розтане! Посипати зеленню і готово
Картопля "По-французьки" на сковороді
Картопля "По-французьки" на сковороді
Картопля "По-французьки" на сковороді
Картопля "По-французьки" на сковороді
Картопля "По-французьки" на сковороді
Картопля "По-французьки" на сковороді






Картопляні "Персики"



Знадобиться:
- Картопля - 10 шт
- Яйце (1 шт+білок) - 2 шт
- Фарш м'ясний - 200 г
- Цибуля - 1 шт
- Борошно - 6 ст. л.
- Сир твердий - 100 г
- Спеції (куркума,паприка,соль.черный перець)
- Панірувальні сухарі (для присипки)

Приготування:

Відварити картоплю в мундирі, дати охолонути, почистити.

У фарш додати спеції, перемелений цибулю. Посмажити маленькі котлетки.

Картоплю тремо на тертці, ділимо на 2 частини. Додати сіль,перчик. В одну частину куркуму. в іншу паприку. 1 яйце розділити навпіл і додати в 2 частині. Тремо сир, додаємо. Додаємо борошно. (Я пишу 6 ложок, може доведеться додати трохи більше, див. так, щоб змогли згорнути кульку.
Столовою ложкою беремо картоплю з однієї й іншої частини, з'єднуємо, ( щоб вийшов жовто-червоний бік ). Робимо 2 коржі, на середину одного не забудьте покласти котлетку. Накриваємо 2-й коржем. З'єднати краї. Формуємо "персик". Пензликом наносимо білок, присипаємо сухариками.

Укладаємо у форму змащену маслом (з цієї кількості,вийшло 8 шт). Ставимо запікати в попередньо розігріту духовку 200 гр хвилин 10-15.

Приємного Вам апетиту!



Пісні картопляні зрази.



Готувати їх можна і з додаванням у тісто яєць, тоді страва не буде пісним. Начинка може бути абсолютно будь-яка, на ваш смак і вдачу.

Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10

Вам буде потрібно:

близько 800-1000 г картоплі
2-2,5 ст. борошна
середня цибулина
щіпка солі

начинка:
600 г грибів
червоний солодкий перець
велика морква
цибулина
сіль, перець за смаком
базилік сушений
2-3 ст. л. рослинного масла

Як готувати:

Готуємо начинку:

1. Гриби обдати окропом і залишити на несколькоминут; почистити, сполоснути і порізати на дрібні кубики.

2. Солодкий перець і цибулю подрібнити в кубики, моркву натерти на дрібну тертку.

3. Всі овочі згасити на середньому вогні під кришкою, поки рідина від грибів не випарується.

4. Потім кришку зняти, додати сіль, перець і інші бажані спеції, обсмажити овочі помішуючи до золотистого кольору.

5. Остудити, подрібнити в процесорі або блендері. Зберігати в щільно закривається посудині/банку.

Готуємо тісто:

1. Приготувати начинку.

2. Картоплю почистити, помити і нарізати на 4-6 частин (залежно від розміру).

3. Покласти в каструлю, залити окропом і покласти розрізану навпіл і попередньо почищену цибулину, посолити.

4. Поставити на середній вогонь і відварити до готовності.

5. Вимкнути газ, злити воду і остудити. Потім картоплю пропустити через м'ясорубку.

6. До картоплі додати 2 ст. борошна, почати вимішувати тісто руками.

Важливо: не варто додавати більше борошна, тому як в тесті більша частина повинна бути саме картоплі, а тісто буде липнути навіть тоді, коли ви додасте ще і ще борошна. Просто потрібно працювати руками, добре притрушенными борошном.

7. Взяти по ~1,5 ст. л. картопляного тіста, обваляти його в борошні і зробити коржик, в центр якої покласти ч. л. начинки. До речі, начинку можна брати і іншу, наприклад, тушковану капусту або відварне м'ясо.

8. З'єднати краї і защипить, як вареник. Потім приплюснути шов так, щоб він повністю "розчинився" у пиріжку.

9. Смажити зрази на розпеченій сковороді на раст. олії до золотистої скоринки на середньому вогні.

Приємного апетиту!
Пісні картопляні зрази.
Пісні картопляні зрази.
Пісні картопляні зрази.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика