вівторок, 2 липня 2013 р.

Kalter Hund: смачний десерт німецької кухні

Kalter Hund: смачний десерт німецької кухні



Інгредієнти:
• шоколад темний 70-80% какао - 300 г
• куряче яйце - 2 шт.
• цукрова пудра - 75 г
• ром світлий - 50 мл

Спосіб приготування:
1) Гіркий шоколад і кувертюр (200 грам, якщо кувертюру ви не знайшли те його можна замінити такою ж кількістю молочного шоколаду темного кольору) розламати на шматки і розтопити на паровій бані. Яйця, цукрову пудру, какао порошок і ром. Все змішати віночком або міксером. Суміш перемішати з розтопленим шоколадом і поставити на парову баню.
2) Квадратну форму (приблизний обсяг 1-1,5) покрити спеціальною плівкою для харчових продуктів, яка сприяє швидкому охолодженню.
3) Дно форми змастити шоколадом, а зверху викласти печиво. Потім знову шар шоколаду та печиво і так чергувати до тих пір, поки форма не заповниться.
4) Наш торт повинен простояти в холодному місці на 6-8 годин. Потім, коли торт повністю схопитися, його акуратно вийняти з форми і звільнити від харчової плівки.
Торт готовий!

Приємного апетиту ;)
Kalter Hund: смачний десерт німецької кухні



Ягідно-йогуртовий десерт без випічки



Інгредієнти:
• 150 г печива (типу "Ювілейного")
• 50-70 г розм'якшеного вершкового масла
Для суфле:
• 1 ст.л. желатину
• 0,5 літра густого вершкового йогурту (тут з полуничним наповнювачем)
• 500 г заморожених ягід (будь-яких, тут мікс)
• цукор за смаком (приблизно півсклянки)

Спосіб приготування:
1) Печиво розмолоти блендером в крихту і змішати з маслом, отримане тісто викласти у форму (22 см діаметром), розрівняти і заховати в холодильник.
2) Ягоди розморозити, сік злити. У соку розвести желатин, дати набрякнути хвилин 30-40 і підігріти до повного розчинення (не доводити до кипіння!). У ягоди додати цукор, несильно розмолоти блендером, змішати з йогуртом, додати желатин, почекати поки трохи схопитися і вилити у форму з основою.
3) Дати застигнути в холодильнику. Форму брати роз'ємну, потім просто зняти бортик і все.На все про все йде 20 хвилин максимум (при наявності підготовленого желатину і ягід). Для більш святкового варіанту можна збити 200 мл жирних вершків (не менше 30%) і додати в суфле після желатину. Смак стане ще більш вершковим.

Приємного апетиту ;)
Ягідно-йогуртовий десерт без випічки






Десерт "Уламки щастя"(желейний)



Інгредієнти:

- 3 пачки різнобарвного желе(швидко розчинної)
- 1 пачка(50 грам) желатину(простого)
- 1 ст.л. цукру
- 1 гр. ваніліну
- щіпка лимонної кислоти
- 0,5 л. сметани(20%)

Приготування:

Розчинити пакетики з желе і розлити по трьох різних ємностях(по кольорам). У мене треба було кожен пакетик розчиняти в 200 мл гарячої води, я брала по 250 мл води.
10 гр. желатину залити холодною водою(50 мл) і дати желатину набрякнути, потім розігріти до повного розчинення желатину, і розділити рідина по трьох чашках з кольоровим желе. Добре розмішати і винести на холод до застигання.
40 гр. желатину залити 200 мл холодної води і дати набрякнути.
У чашку викласти нарізане на дрібні шматочки застигле кольорове желе.

Сметану трохи збити з цукром, ваніліном і лимонкою, збивати міксером.
Желатин нагріти до повного його розчинення і тонкою цівкою ввести в сметанную масу. Все добре перемішати міксером і викласти до нарізання желе.
Тепер все швидко перемішати ложкою і викласти у форму( я взяла силіконову) і дати застигнути 2 години.

Потім акуратно перевернути готовий десерт на плоске блюдо, і просто акуратно вивернути форму.

Приємного апетиту!
Десерт "Уламки щастя"(желейний)



Ванільно - шоколадний сирний десерт



Інгредієнти:

30 - 40 г желатину
2 ст. молока
500 г нежирного сиру
400 г нежирної сметани або йогурту
3\4 ст. цукру (якщо замінити стевією то калорій буде набагато менше)
ванілін за смаком
2 ст.л какао

Приготування:

1. Желатин заливаємо молоком і залишаємо набухати 1 - 1, 5 години. Набряклий желатин ставимо на повільний вогонь і постійно помішуючи, доводимо до повного розчинення.
2. В желатин з молоком, додаємо цукор і ванільний цукор, помішуємо до повного розчинення і охолоджуємо до кімнатної температури.
3. Сир протираємо через сито або за допомогою блендера до пастоподібної консистенції. В желатинову суміш додаємо сметану, добре перемішуємо і змішуємо з сирною масою.
4. Поділяємо отриману суміш на 2 частини, в одну додаємо какао і добре перемішуємо. У форму заливаємо світлий шар і відправляємо в холодильник до застигання. Або ж можна ставити форму в морозильну камеру хвилин на 15 - 20.
5. Коли перший шар застигне, заливаємо другий і знову відправляємо застигати.
6. Коли десерт повністю застигне, його можна нарізати на порційні шматочки і прикрасити фруктами або шоколадом.
Ванільно - шоколадний сирний десерт






Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)



У спеку - те що треба, коли за вікном 30 духовку кочегарить хочеться, а хочеться солодкого

Інгредієнти:

Для підкладки (можна обійтися без неї):
150 гр печива (типу Ювілейного)
50-70 гр розм'якшеного вершкового масла

Приготування:

Печиво змолоти блендером в крихту і змішати з маслом, отримане тісто викласти у форму (у нас - 22 см діаметром), розрівняти і заховати в холодильник.

Для суфле:
1 ст.л. желатину
0,5 літра густого вершкового йогурту (я взяла полуничний)
500 гр заморожених ягід (будь-яких, у мене мікс)
цукор за смаком (приблизно півсклянки)

Приготування:

Ягоди розморозити, сік злити. У соку розвести желатин, дати набрякнути хвилин 30-40 і підігріти до повного розчинення (не доводити до кипіння!!!). У ягоди додати цукор, несильно розмолоти блендером, змішати з йогуртом, додати желатин, почекати поки трохи схопитися і вилити у форму з основою. Дати застигнути в холодильнику. Форму брала роз'ємну, потім просто зняла бортик і все.На все про все йде 20 хвилин максимум (при наявності підготовленого желатину і ягід). Для більш святкового варіанту можна збити 200 мл жирних вершків (не менше 30%) і додати в суфле після желатину. Смак стане ще більш вершковим.
Ягідно-йогуртовий десерт (без випічки)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика