вівторок, 2 липня 2013 р.

Булочки з кремом "Патисьер"

Булочки з кремом "Патисьер"



Інгредієнти:

На 9 булочок (слова автора, у дужках мої доповнення)

200 мл. теплого молока
35 гр. вершкового масла
1 яйце
2 ст. ложки цукру
щіпка ваніліну
14 ч. ложки солі
1 ч. ложка сухих дріжджів
2-2 .5 склянки борошна (склянка=250 мл)

Начинка:
крем "Патисьер"

Приготування:

У теплому молоці розчинити дріжджі, поки відставити убік. Масло розтопити, перелити в миску, додати яйце, цукор, сіль і ванілін, все добре розтерти виделкою.
В молоко з дріжджами просіяти 1 склянку борошна, перемішати, додати суміш з масла яйця і цукру, перемішати, поступово додаючи решту просіяне борошно замісити гладке тісто, перекласти його в миску змащену олією, накрити, прибрати в тепле місце на 1 годину.

(Поки підходить тісто, зваримо крем, трохи остудимо. Взагалі-то, цього кол-ва крему вистачить на 18 булочок, але я, щоб не залишалося, розклала його на 9 булочок і мені було забагато крему. Краще трохи менше. Але це на мій смак.)
Тісто обім'яти, поділити на 9 частин, кожен шматочок розкачати щоб був овальної форми, відступивши трохи від верхнього краю покласти трохи крему (приблизно 2 чайних ложки), накрити верхнім краєм тесту, краю придавити щоб начинка не витекла.
Залишився нижній краї тіста порізати на смужки (я не до кінця дорезала, так легше загортати) і загорнути на верх булочки.
На деко укладати так, щоб краї смужок виявилися знизу, так вони не розкриються при випіканні.
Булочки накрити плівкою і дати постояти 10 хвилин, духовку нагріти на 180 градусів, булочки змастити збитим яйцем.
Поставити в духовку, випікати до золотистого кольору.
Готові булочки перекласти на решітку, посипати цукровою пудрою.
Булочки з кремом "Патисьер"



Булочки "Троянди"



Інгредієнти:

пакетик сухих дріжджів(10 грам)
100 гр.сахара
1 яйце
215 гр.молока
400 гр.муки
100 гр.слив.масла
пакетик ваніліну
родзинки

Приготування:

Дріжджі змішати з 1 ч. л.сахара,додати тепле молоко і дати піднятися хвилин 20.
Розтопити половину слив.масла.
Борошно просіяти.
У миску положитьрастопленную половину слив.масла,половину цукру,ванілін і підійшли дрожжи.Перемешать і вводити муку.Замешать тісто і поставити його в тепле місце.
Коли добре підійде з усього тіста розкачати квадрат,товщиною в 1 см.Смазать його другою половиною розтопленого слив.масла,посипати другою половиною цукру і изюмом.завернуть його рулетом і розрізати на частини по 3-4 див.
Скласти булочки на протвинь і дати їм ще добре піднятися хвилин 30.
Коли запечуться ,обмазати їх сиропом.

Приємного апетиту!
Булочки "Троянди"






Булочки з кремом "Патисьер"



На 9 булочок (слова автора, у дужках мої доповнення)

200 мл. теплого молока
35 гр. вершкового масла
1 яйце
2 ст. ложки цукру
щіпка ваніліну
14 ч. ложки солі
1 ч. ложка сухих дріжджів
2-2 .5 склянки борошна (склянка=250 мл)

Начинка:
крем "Патисьер"

Приготування:

У теплому молоці розчинити дріжджі, поки відставити убік. Масло розтопити, перелити в миску, додати яйце, цукор, сіль і ванілін, все добре розтерти виделкою.
В молоко з дріжджами просіяти 1 склянку борошна, перемішати, додати суміш з масла яйця і цукру, перемішати, поступово додаючи решту просіяне борошно замісити гладке тісто, перекласти його в миску змащену олією, накрити, прибрати в тепле місце на 1 годину.

(Поки підходить тісто, зваримо крем, трохи остудимо. Взагалі-то, цього кол-ва крему вистачить на 18 булочок, але я, щоб не залишалося, розклала його на 9 булочок і мені було забагато крему. Краще трохи менше. Але це на мій смак.)
Тісто обім'яти, поділити на 9 частин, кожен шматочок розкачати щоб був овальної форми, відступивши трохи від верхнього краю покласти трохи крему (приблизно 2 чайних ложки), накрити верхнім краєм тесту, краю придавити щоб начинка не витекла.
Залишився нижній краї тіста порізати на смужки (я не до кінця дорезала, так легше загортати) і загорнути на верх булочки.
На деко укладати так, щоб краї смужок виявилися знизу, так вони не розкриються при випіканні.
Булочки накрити плівкою і дати постояти 10 хвилин, духовку нагріти на 180 градусів, булочки змастити збитим яйцем.
Поставити в духовку, випікати до золотистого кольору.
Готові булочки перекласти на решітку, посипати цукровою пудрою.
Булочки з кремом "Патисьер"



Дуже смачні повітряні булочки, навіть схоже на смак тістечко



Інгредієнти:

для тіста:
380 гр. борошна
5 гр.- сухих дріжджів або(15 гр. живих)
75 гр. цукрового піску
щіпка солі
15 гр.- сухого молока або (розчинні вершки для кави)
40 гр.- розтопленого вершкового. масла
1шт.- яйце
200 мл. - молока
для крему:
350 мл. - молока
2 - жовтка
2 ст. л. - крохмалю
4 ст.л. - цукру
пакетик ваніліну
40 гр.- м'яке вершкове масла

Приготування тіста:

У тепле молоко додати дріжджі, пісок і не багато борошна, поставити в тепле місце. Коли дріжджі оживуть (з'явиться шапочка з бульбашок) додати до них збовтане яйце. Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки (молоко), сіль і з'єднати з дріжджовий сумішшю, поступово вводячи в борошняну суміш, замісити тісто. Додати охолоджене розтоплене масло і знову замісити. Тісто виходить липке, але борошно більше не додавати. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 2 години.
приготувати крем:
В теплому молоці розвести крохмаль, додати жовтки, цукор, ваніль, і поставити варити на середньому вогні, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Остудити, додати масло і збити.
Тісто обім'яти, робочу поверхню припылить борошном і розділити тісто на 15 шматочків. Розкачати кожен шматочок овалом 12-15 див,відступити від верхнього краю 3 див і викласти чайну ложку крему. Закрити крем тестом і добре заліпити краю, тісто нарізати смужками, згорнути булочку. Булочки викласти на деко, застелений пекарської папером і залишити на расстойку хвилин на 20.Смазать булочку жовтком. Запікати в розігрітій духовці до 180С 15 хв. до золотистого кольору. Готові булочки накрити рушником і дати відпочити 10-15 хвилин, потім .покрыть цукрових .пудрой. Приємного апетиту!
Дуже смачні повітряні булочки, навіть схоже на смак тістечко






Булочки зі смородиновим варенням.



Інгредієнти:
Сухі дріжджі 2 ч.л
Сіль ½ ч.л
Молоко 1 ст (250 мл)
М'який маргарин 200 гр
Цукор 2 ст.л
Борошно 3.5 ст
1 яйце
30 ч.л густого смородинового варення

Приготування:

У миску насипати дріжджі,сіль і цукор,перемішати. Додати тепле(не гаряче), молоко. Руками перемішати,щоб тремтіння растворились.Оставить в теплому місці на 15 хвилин.

Додати в дріжджову масу м'який маргарин(маргарин не топити).І поступово всипати просіяне муку.Замесить тісто,не липнующее до рукам.Возможно може піти трохи більше борошна.

Накрити миску рушником і поставити в холодильник на 4 години.

Прибрати тісто з холодильника.Из тіста сформувати 30 однакових кульок розміром з пінг-понг.

Розкачати качалкою,трохи товщі, ніж на пельмени.Стаканом вирізати круг.А одержаний обідок з тіста,скрутити у вигляді восьмерки.Положить одну половину на вирізаний круг,після закрити другий половиной.Положить в середину густе варення або джем.

Змастити булочки яйцом.Выпекать в попередньо розігрітій духовці при середній температурі до рум'яного кольору.

Приємного апетиту!
Булочки зі смородиновим варенням.
Булочки зі смородиновим варенням.
Булочки зі смородиновим варенням.
Булочки зі смородиновим варенням.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика