вівторок, 2 липня 2013 р.

Печеня в горщику

Печеня в горщику



Інгредієнти:

8 невеликі картоплини
3 невеликі цибулини
500 гр свинячого м'яса (можна будь-яке інше)
2 невеликі морквини
3 невеликих маринованих огірочка
трохи майонезу
за бажанням трохи сиру і зелені
сіль, перець, яловичий бульйон.

Приготування:

1. М'ясо нарізати невеликими кубиками і швидко обсмажити на розпеченій сковороді. Розкласти по горшочкам.Лук дрібно нарізати, моркву нарізати соломкою і обсмажити.
2. Викласти на м'ясо. Огірочки нарізати тонкими кільцями і викласти шаром на цибулю з морквою. Картоплю нарізати великими кубиками і розкласти по горщикам.
3. Влити бульйон зовсім небагато. Полити майонезом, посипати сиром і запікати в духовці 50 хвилин При температурі 190 градусів.
4. Дістати з духовки і дати постояти хвилин 15. Можна подавати.
Печеня в горщику



Печеня по-домашньому


Виходить дуже смачно!

Приготування:

Курку порізати середньо (у мене було 2 стегенця)
Підсмажити на раст. олії майже до готовності з цибулею і морквою.
Картоплю (5-6 штук) нарізати великими
кубиками або кільцями.
Додати 2 ст. ложки борошна. Перемішати.

Покласти картоплю. Залити водою майже всю картоплю.
Додати спеції (сіль, перець та ін)
Тушкувати під кришкою до готовності картоплі
За 10 хвилин до готовності додати 3 листочка лавр. листа.
Коли спекотне буде готове - лист прибрати.

Смачну печеню готово (воно дійсно виходить дуже смачним).
Печеня по-домашньому
Печеня по-домашньому
Печеня по-домашньому
Печеня по-домашньому
Печеня по-домашньому






Як приготувати печеня в мультиварці



Інгредієнти:

м'ясо - 500 г
гриби - 500 г
картопля - 1 кг
цибуля ріпчаста - 1 шт
сіль і спеції за смаком
лавровий лист, зелень (за бажанням)
рослинна олія
вершки= сметана= вода в обсязі 2 склянки.

Все вимити, очистити і нарізати. М'ясо нарізати шматочками (середнього розміру), гриби - пластинами, картоплю - брусочками, цибулю полукольцами.В чашу мультиварки налити рослинне масло, викласти м'ясо, закрити кришку, встановити режим «випічка».

Обсмажити м'ясо хвилин 20. Потім до м'яса додати гриби, цибулю, закрити кришку і тушкувати все разом на «випікання» ще 15 - 20 хвилин.

Після закінчення цього часу додати до м'яса і грибів нарізану картоплю. Посолити, посипати спеціями. Налити сметану і вершки змішані з водою 2 склянки . Приблизно 100 мл сметани,100мл вершків і 200 мл води. Перемішати.

Знову встановити режим «випічка», в загальній складності готуємо 50 хвилин. Пару раз в процесі готування перемішайте блюдо.

Другий варіант печеня з грибами і овочами.

Інгредієнти:

М'ясо - 500 г
Гриби - 500 г
Картопля - 1 кг
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Сіль і спеції за смаком
Лавровий лист, зелень (за бажанням)
Рослинна олія
Сметана + вершки +вода = 2 склянки
Перець болгарський - 1шт
Морква - 1 шт

Приготування:

Все вимити, очистити і нарізати. М'ясо нарізати шматочками (середнього розміру), гриби - пластинами, картоплю - брусочками, цибулю півкільцями. Моркву кубиками,перець пластинками. За бажанням можна додати маслини і оливки.В чашу мультиварки налити рослинне масло, викласти м'ясо, закрити кришку, встановити режим «випічка».

Обсмажити м'ясо хвилин 20. Потім до м'яса додати гриби, цибулю,моркву,перець, закрити кришку і тушкувати все разом на «випікання» ще 15 - 20 хвилин.

Після закінчення цього часу додати до м'яса і грибів нарізану картоплю. Посолити, посипати спеціями. Налити сметану і вершки змішані з водою 2 склянки . Приблизно 100 мл сметани,100мл вершків і 200 мл води. Перемішати.

Знову встановити режим «випічка», в загальній складності готуємо 50 хвилин. Пару раз в процесі готування перемішайте блюдо.
Як приготувати печеня в мультиварці



Листкове спекотне



Інгредієнти:

- 0,5 кг свинячого м'яса
- рослинна олія
- спеції
- 2 цибулини
- 1 морква
- 5 картоплин
- 150 г печериць

Приготування:

Гарне друге блюдо з м'ясом і грибами. Подавати краще в тій посуді, що готувалося.

Ріжемо м'ясо крупними шматочками. М'ясо треба замаринувати. Можете вибрати ваш улюблений маринад. Маринувати 12 годин.

Обсмажуємо м'ясо до рум'яності на 4 столових ложках рослинного масла.

2 цибулини поріжемо чвертькільцями. 1 довгу моркву потремо на тертці.

Очистимо 5-6 шт. картоплі і поріжемо його шматочками як для фритюру, але тонше.

На дно форми викладаємо цибулю, потім моркву. Потім викладемо шаром половину картоплі. Посолимо і поперчимо і посиплемо сухим базиліком.

150-200 г печериць поріжемо на шматочки і викладемо на картоплю.

Зверху грибів - картопля. Солимо, перчимо і приправляє базиліком.

На картоплю викладаємо м'ясо. Беремо 150 мл готового бульйону або розводимо бульйонний кубик і змішуємо з жиром, в якому смажилося м'ясо і поливаємо спекотне.

Загортаємо все в два шари фольги і ставимо в духовку на 1 годину при температурі 200 градусів.

Якщо хочемо, щоб спекотне трохи зарум'янилося зверху, розрізаємо фольгу і ставимо в духовку ще на 10-15 хвилин. Готову печеню посипаємо рубаною зеленню.
Листкове спекотне
Листкове спекотне
Листкове спекотне
Листкове спекотне
Листкове спекотне






Печеня з печерицями і мідіями



Інгредієнти:
200 г мідій
6 печериць
50 г вершкового масла
сіль і перець
2 зубчики часнику
3 ст.л. сметани
1 пучок зеленого цибулі
100 г сиру
зелень для прикраси

Приготування:

Мідії злегка розморозити і викласти на розігріту сковороду. Дочекатися коли рідина випарується.

Печериці очистити і нарізати на шматочки за розміром як мідії.

На сковороду до мідій додати вершкове масло і нарізані печериці. Смажити 5-7 хвилин.

Часник дрібно порізати, цибулю дрібно нашаткувати, додати на сковороду. Посолити і поперчити, смажити ще 3 хв.

Додати тертий сир і сметану, тушкувати ще 3 хвилини.

Прикрасити зеленню при подачі на стіл.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика