Оладки з капусты.Очень смачно!
Капуста (краще, не дуже стара) - 300-400 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Кефір - 200 мл
Яйце куряче - 1 шт
Борошно пшеничне - 3-5 ст. л.
Розпушувач тіста - 1 / 3 ч. л.
Сіль (перець,зелень за смаком)
Капусту нашаткувати, як можна дрібніше, посипати сіллю і пом'яти руками, щоб вона стала м'якою і пустила сік, потерти в неї цибулину на крупній тертці, додати кефір, яйце, дрібно порізану зелень, можна видавити зубок часнику, за бажанням, борошно і розпушувач, добре перемішати, тісто виходить як густа сметана,за необхідності, ще досипати борошна.
На сковороді розігріти трохи рослинного масла, смажити оладки на середньому вогні до золотистого кольору. Готові оладки складати на паперовий рушник.
Подавати зі сметаною.
Оладки з капусты.Очень смачно!
Капуста (краще, не дуже стара) - 300-400 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Кефір - 200 мл
Яйце куряче - 1 шт
Борошно пшеничне - 3-5 ст. л.
Розпушувач тіста - 1 / 3 ч. л.
Сіль (перець,зелень за смаком)
Капусту нашаткувати, як можна дрібніше, посипати сіллю і пом'яти руками, щоб вона стала м'якою і пустила сік, потерти в неї цибулину на крупній тертці, додати кефір, яйце, дрібно порізану зелень, можна видавити зубок часнику, за бажанням, борошно і розпушувач, добре перемішати, тісто виходить як густа сметана,за необхідності, ще досипати борошна.
На сковороді розігріти трохи рослинного масла, смажити оладки на середньому вогні до золотистого кольору. Готові оладки складати на паперовий рушник.
Подавати зі сметаною.
Маринована капуста
Інгредієнти:
Капуста білокачанна 2000 р
Морква 400 г
Головки часник 1 шт.
Цукор-пісок 100 г
Сіль морська 5 ч.л.
Оцет столовий 150 мл
Рослинна олія 100 мл
Приготування:
Нашаткувати капусту.
Натерти моркву на крупній тертці.
Тепер у велику посудину складаємо шарами капусту і моркву. Десь між шарами кладемо часточки очищеного часнику і щільно утрамбовується.
Для маринаду змішуємо киплячу воду (1 літр) з іншими інгредієнтами і перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
Заливаємо капусту гарячим маринадом так, щоб він покрив капусту, накриваємо щільно кришкою і залишаємо маринуватися на 2 діб при кімнатній температурі.
Готову капусту залишилося тільки розкласти по банках і прибрати в холодильник.
Гостренькі капуста швидкого приготування.
Капуста виходить дуже смачною і моментально "змітається" з столу!
Приготування:
Отже, нашаткувати 2 кг свіжої капусти, натерти 3-4 моркви на крупній тертці,4 зубчики великого зимового часнику порізати.
Залити маринадом трохи остившім: на 1 літр води - 1/2 склянки цукру,2ст.л крупної солі з гіркою, 10 штучок перцю горошком, 5 гвоздик, 4 шт. лаврового листа - прокип'ятити 10 хвилин, додати 1/2 склянки рослинного масла і 1/2 склянки 9% оцту.
Придавити гнітом до повного охолодження, перекласти в 3-х літрову банку і прибрати в холодильник на добу. Потім капуста готова до вживання. У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою,але їй цього не потрібно
Квашена капуста
Інгредієнти
Беремо пропорції з розрахунку на 1 кг вже нашаткованої білокачанної капусти:
Морква - 50 г
Сіль - 1,5 ст. л.
Цукор (за смаком) - 0,5 ч. л.
Насіння кропу - 1 щіпка
Спосіб приготування квашеної капусти
Шаткуємо вузькими смужками качани капусти , і перетираємо її з сіллю і насінням кропу до появи капустяного соку.
Моркву натерти на крупній тертці. Потім додати цукровий пісок.
Після цього беремо емальовану каструлю або відро (в залежності від кількості качанів) і викладаємо шарами.
Необхідно все добре утрамбувати.
Верх накриваємо ретельно вимитими капустяними листами, а потім додати шар марлі.
На цю поверхню кладемо підходящий дерев'яний круг, а на нього встановлюємо 2-3 літрову вимиту банку з соліннями або просто заповнену водою.
Протягом 3-4 днів, знімаємо з неї пінку, промиваємо гніт гірчичним порошком, а шари капусти при цьому треба проколювати до самого дна, щоб вивести гази, утворені процесами бродіння. якщо цього не робити капуста стане віддавати гіркотою
Після закінчення 4 дні, приблизно на 5 день з початку закваски нашу ємність виносити в прохолоду (2-5 градусів за Цельсієм) або ставимо в холодильник. Приблизно через 2 тижні капуста буде готова!
Маринована капуста
Вам знадобиться:
Капуста білокачанна 2000 р
Морква 400 г
Головки часник 1 шт.
Цукор-пісок 100 г
Сіль морська 5 ч.л.
Оцет столовий 150 мл
Рослинна олія 100 мл
Приготування:
Нашаткувати капусту.
Натерти моркву на крупній тертці.
Тепер у велику посудину складаємо шарами капусту і моркву. Десь між шарами кладемо часточки очищеного часнику і щільно утрамбовується.
Для маринаду змішуємо киплячу воду (1 літр) з іншими інгредієнтами і перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
Заливаємо капусту гарячим маринадом так, щоб він покрив капусту, накриваємо щільно кришкою і залишаємо маринуватися на 2 діб при кімнатній температурі.
Готову капусту залишилося тільки розкласти по банках і прибрати в холодильник.
"Швидка гостренькі капуста"
Капуста виходить дуже смачною і дуже швидко з'їдається гостями на будь-якому святі, приготування займає всього один день, мінімум продуктів і мінімум витрат.
Отже для приготування цієї смачної гострою капусти нам знадобиться,
нашаткувати 2 кг свіжої капусти,
натерти 3-4 моркви на крупній тертці,
4 зубчики великого зимового часнику порізати.
Залити заздалегідь приготовленим маринадом трохи остившім. Маринад готується так:
на 1 літр води -
пів склянки цукру,
2 ст.л крупної солі з гіркою,
10 штучок перцю горошком,
5 гвоздик,
4 шт. лаврового листа -
прокип'ятити 10 хвилин,
додати пів склянки рослинного масла і
пів склянки 9-процентного оцту.
Придавити вантажем дати остаточно охолонути , перекласти у велику трьох літрову банку і прибрати в холодильник на один день. Через добу капуста готова до вживання.
У холодильнику вона добре зберігається під звичайною кришкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар