Жульєн в картоплі.
Це неймовірно ефектне блюдо, яке своєю оригінальністю вразить навіть бувалих гостей. Картопля тут грає роль посуду.
Час приготування: 60 хв
Порцій: 6
Складність страви: #м3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_закуски #из_картофеля
Вам буде потрібно:
- 4 великих картоплини
- 400 г печериць
- 1 цибулина
- 100 г вершкового масла
- 1/2 їдальні ложки борошна
- 250 мл вершків
- сіль, перець
- 100 г тертого сиру
Як готувати:
1. Бульби картоплі гарненько миємо, але не чистимо. Розрізаємо кожну картоплину уздовж на 2 рівні частини.
2. Потім акуратно, за допомогою десертної ложки, выскребаем м'якоть картоплі. Нам потрібна своєрідна човник з картоплі з товщиною бортиків не більше 5-7 мм.
3. Отримані картопляні човники кладемо в холодну воду, щоб картопля не почорнів і віддав зайвий крохмаль.
4. Займемося, тим часом, іншими інгредієнтами. Розтопити в сковороді вершкове масло, покладемо в нього наші печериці.
5. Тушкуємо гриби на помірному вогні близько 5-7 хвилин, після чого додаємо до них дрібно-дрібно нарізану цибулину.
6. Тушкуємо гриби з цибулею ще 5-7 хвилин на середньому вогні, після чого додаємо в сковороду борошно. 7. Швидко перемішуємо, щоб маса загусла.
8. Гарненько перемішавши борошно, додаємо в сковороду вершки або сметану. Солимо, перчимо і тушкуємо ще 3-4 хвилини до загусання вершків (або сметани). Знімаємо з вогню.
9. В жаростійку і злегка змащену маслом посуд викладаємо наші картопляні човники, кладемо в кожну човник невеликий шматочок вершкового масла, а також трохи солі і перцю.
10. Наповнюємо човники грибною начинкою.
11. Ставимо наші картопляні човники в духовку, попередньо розігріту до 180-200 градусів.
12. Запікаємо жульєн в картоплі 15 хвилин, після чого посипаємо кожен човник тертим сиром, щоб утворилася своєрідна сирна шапочка. Ставимо назад в духовку і запікаємо ще 15 хвилин до готовності.
13. Як тільки картопля покриється золотистою скоринкою з усіх боків - значить, страва готова.
14. Перед подачею на кожну картоплину можна пролити трохи розтопленого вершкового масла.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - покрокові фоторецепты для новачків і професіоналів
Жульєн з кальмарів і грибів.
Це дуже просте блюдо. І дуже смачне.
Час приготування: 20 хвилин
Порцій: 2
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_закуски #из_кальмаров
Вам буде потрібно:
3-4 кальмара
гриби (можна сушені - 2 жмені)
1 цибулина
майонез
сметана
сир
Як готувати:
1. Кальмари очистити поки вони не розморозилися (так вони легше чиститься), гриби зварити. Кальмари порізати смужками, цибулю дрібно.
2. Обсмажити кальмари, гриби і цибулю на сковорідці хвилини 2-3, не більше (інакше кальмари будуть гумовими)У скляну вогнетривку форму з високими краями (або щось ще підходяще) викласти обсмажену суміш.
3. Залити сумішшю сметани з майонезом 1:1. Зверху посипати тертим сиром. Радимо не переборщити з сіллю. Майонез дає досить солі. Поставити в духовку.
4. Після того як закипить, потримати 5 хвилин і можна вимикати.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - від простих до складних страв
хто знає як готуватися жульєн-киньте в лічку плиззз
Привет.Подскажите будь ласка як правильно приготувати жульєн???
Жульєн з лисичок
Для любителів грибів - це відмінне блюдо!!!
Інгредієнти:
300 г лисичок
1 середня цибулина
1 ч.л. з гіркою борошна
2 ст.л. сметани або жирних вершків
тертий сир
сіль за смаком
Спосіб приготування:
Дрібно нарізану цибулю обсмажити на рослинному маслі, поки він не стане м'яким.
У сковороду з цибулею додати нарізані гриби і смажити до випаровування рідини.
До лисичкам з цибулею додати сметану або вершки і тушкувати ще кілька хвилин.
Сюди ж додати борошно, розмішати, тушкувати 2 хвилини.
Розкласти гриби по кокотницях, зверху посипати сиром і поставити в розігріту духовку (200 градусів) приблизно на 5 хвилин, поки сир не розплавиться. Жульєн з лисичок готовий, можна подавати до столу.
Приємного Вам апетиту!
всім привіт!навчіть,будь ласка,готувати жульєн!!!
Пюре з жульєном з креветок і мідій
Якщо лінь готувати.
Як уже говорилося, цей рецепт - якщо лінь готувати. Все займе близько 15 хвилин.)) Треба: 100 гр мороженого м'яса мідій, 100 гр., варено морожених креветок ( я брав королівські, вони чомусь були дешевше дрібних)), велика цибулина, три зубчики часнику, пакетик магії (жюльєн з курки з грибами), упаковка сухого пюре ( я брав Картопельку). Тобто всі беремо напівфабрикати, не дуже корисно, але швидко і смачно))). У сковорідку наливаємо трохи олії, додаємо трохи вершкового, пасеруємо порізану цибулю і часник до м'якості. Потім додаємо мідії та креветки. Робимо суміш, як написано на пакетику жюльєна ( молоко) і додаємо все це в сковорідку. Готуємо 5 хвилин, додаємо трохи натертого пармезану і порізаної петрушки. Тим часом готуємо пюре, згідно рецепту на коробці. Кладемо пюре, додаємо креветок з мідіями і соусом. Я додав ще петрушку і зелений горошок. Все зайняло 15 хвилин)
Автор: Олег Малков
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Немає коментарів:
Дописати коментар