Курячі котлети «Ніжність»
Інгредієнти:
2 середніх курячих філе
100 грам кефіру (або 2-3 ложки майонезу)
100 грам сиру
2-3 ст.л. крохмалю
1 маленька луковичка (можна без)
зелень - я брала півпучка кропу і петрушки, можна і без
сіль, спеції - за смаком
рослинна олія для смаження
Приготування:
Куряче філе нарізаємо кубиками. Сильно дрібнити не треба.
Сир нарізаємо такими ж кубиками, або меншого розміру.
Якщо вирішили додати цибулю, то його потрібно дрібно нарізати.
Додаємо кефір, крохмаль, сіль і спеції
Солі кладіть менше, ніж зазвичай - сам сир вже «дає сіль»
Тепер все потрібно перемішати і додати дрібно січену зелень
Ось такий фарш у мене вийшов
Смажити потрібно на середньому вогні.
Можна викладати ложкою як оладки, а можна і так
Котлетки смажаться дуже швидко.
До речі, з'їдаються ще швидше.
З цієї порції у мене вийшло 15 штук середніх котлет.
Котлети з зеленню та маслом
Риба( у мене гренадер)-500 гр
Морква-1 шт
Цибуля-1 шт
Хліб - 100 гр(один пластик)
кріп - пучок
яйце-1 шт
масло вершкове-50 гр
Олія для смаження
Сіль, перець, борошно для обвалювання
Маслу дати постояти при кімнатній температурі,зелень порубати і змішати з м'яким маслом.Сделать з нього ковбаску і відправити в морозилку.Перед
Хліб замочити у воді або молоке.Пропустить рибу,моркву , цибулю і віджатий від води хліб через мясорубку.Нарезать зелень додати до фаршу, туди ж вбити яйцо.Посолить поперчить.Все ретельно перемішати, розділити на однакові комочки.Из морозилки взяти ковбаску масла і розрізати на однакові кусочки.Каждый грудочку фаршу, розплющити і покласти шматочок масла.
Сформувати котлетку.Обвалять котлети в борошні і обсмажити в рослинній олії.
Секрети приготування печінкових котлет
1. Печінкові котлети або як їх ще називають печінкові оладки можна приготувати з будь печінки, свинячий, курячий, яловичої. З курячої печінки вони будуть більш ніжними.
2. Перед приготуванням печінка рекомендується замочити в молоці або у воді мінімум на півгодини. Це позбавить її від гіркоти і неприємного запаху.
3. Будь-яка печінка не любить тривалої термічної обробки, вона стає сухою і гумовій, тому не варто захоплюватися довгою палкою, доведіть котлети до золотистої скоринки і знімайте з плити.
4. Можна злегка змінити рецепт приготування печінкових оладок наприклад замість сирого лука покладіть обсмажені моркву і цибулю, додайте часник. Також можна замінити борошно на манку або дати одну частину борошна і одну частину манки.
5. Коли тісто готове до приготування не поспішайте залиште тісто на півгодини постояти, борошно стане більш в'язкою і котлети стануть більш пишними, не будуть розпадатися.
Рибні котлети на пару
Інгредієнти:
500 грам риби (краще тріска або минтай)
2 - 3 картоплини
1 - 2 цибулини (середнього розміру)
1 яйце
150 грам зелені
сіль за смаком
Приготування:
Картоплю і цибулю очистити, пропустити через м'ясорубку разом з очищеної від кісток рибою. У отриманий фарш додати яйце, дрібно посічену зелень. Все ретельно перемішати, посолити за смаком. Сформувати котлети. Готувати на пару 20 хвилин.
Рибні котлети
________________
Хек - 1 Кілограм (філе (можна використовувати різну рибу))
манка - 2 Ст. л
цибулина - 1 головка
чорний перець
сіль
цукор - 1 Ч.л.
панірувальні сухарі - 1 Ст. л
рослинна олія
Добре промиваємо і сушимо рибне філе. Пропускаємо через м'ясорубку. Чистимо цибулька і пропускаємо через м'ясорубку разом з рибою. Додаємо манку, сіль, чорний перець і цукор у фарш. Гарненько перемішуємо всі інгредієнти. Ліпимо котлети, валяем їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо в нагрітому рослинному маслі до золотистої скоринки.
Курячі котлети з печерицями
Інгредієнти:
куряче філе 350-400 г
печериці свіжі 200-250г
цибуля (за бажанням)
яйце 1-2 шт.
сметана 2-3 ст. л.
крохмаль 1 ст. л.
кріп (сухий)
часник 1 зубок
сіль
перець
Приготування:
Філе курячої грудки нарізати не дуже дрібно, невеликими шматочками. Гриби нарізати кубиками. Якщо вирішите додати цибулю,то невелику цибулину дрібно нарізати. За обсягом гриби повинні складати 2/3 від об'єму м'яса (вони сильно ужариваются).
Додати яйця, зелень кропу ( у мене сухий), крохмаль і сметану, подрібнений зубчик часнику, сіль і перець. Все змішати і поставити в холод на 30 хв. Котлетки викладати столовою ложкою, смажити недовго з двох сторін під кришкою.
Котлети по-київськи
Інгредієнти:
- 4 філе курячої грудки
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 50 мл молока
- 100 г пшеничного борошна
- 120 г панірувальних сухарів
- сіль
- чорний мелений перець
- рослинна олія
Приготування:
1. Дістати попередньо вершкове масло з холодильника.
2. Нарізати зелень і змішати з вершковим маслом. Розділити на 4 частини і прибрати в холодильник.
3. Кожну грудку розділити на велике і мале філе, зробити поздовжні надрізи (як би распластать їх) і відбити.
4. Натерти сіллю і перцем. Дістати масло з холодильника.
5. На велике філе викласти по шматочку масла, накрити зверху малим філе, загорнути і викласти на дошку швами вниз. Прибрати в морозилку на 10-15 хвилин.
6. Розігріти духовку до 200 градусів.
7. Дістати котлети. Збити яйце з молоком, вмочити котлети, обваляти в борошні, потім знову вмочити в яйце з молоком і обваляти в сухарях. Повторити.
8. У глибокій сковороді розігріти рослинне масло (масла повинно бути стільки, щоб котлети були в ньому на половину) і обсмажити котлети з двох сторін (спочатку смажити з боку шва).
9. Перекласти котлети на деко або форму для випікання і поставити запікатися на 10 хвилин.
Виключно смачні котлети
Інгредієнти:
1. М'ясний фарш - 500 р.
2. Цибуля - 1 шт.
3. Білий хліб - 3 шматочки
4. Нарізана петрушка - 2 ст.л.
5. Порошок гірчиці - 1 ч.л.
6. Яйця - 2 шт.
7. Холодна вода - 3 склянки
8. Рослинна олія, сіль, чорний мелений перець
Приготування:
1. Цибулю нарізаємо великими шматочками. Попередньо замочуємо шматочки білого хліба у воді. Готуємо кухонний комбайн або блендер. Частіше змішуємо цибулю, віджатий білий хліб і дрібно нарізану петрушку. Все швидко перемішуємо до отримання однорідної маси. Потім додаємо сюди ж м'ясний фарш. Перемішуємо отриману масу. Відразу зауважу, що сам фарш не повинен при цьому стати схожим на дрібну кашу. Нам необхідно просто дрібно покришити його. Якщо у вас вдома немає комбайна, ні блендера, то скористайтеся звичайною м'ясорубкою.
2. Беремо глибоку миску і відправляємо туди перемелений фарш. Додаємо суху гірчицю. З яєць відокремлюємо білок від жовтка. Жовток відправляємо до фаршу. Все добре перемішуємо. Якщо фарш вийде занадто густим, додайте трохи холодної води.
3. В інший глибокої посуді збиваємо білки до піни. Однак вона не повинна вийти дуже крутий. Одну половину білків, за допомогою дерев'яної ложки, з'єднайте з фаршем. Робити це потрібно дуже акуратно. Потім додати і другу половину білків. Акуратно перемішайте фарш.
4. Тепер залишилося сформувати котлетки і обсмажити їх з двох сторін на рослинній олії. Найкраще формувати котлети вологими руками.
Немає коментарів:
Дописати коментар