Баранина в журавлиною глазурі
Інгредієнти
¼
склянки журавлинного джему або варення, підігрітого
¼
склянки червоного винного оцту
1
зубчик часнику, пропущеного через прес
12
невеликих шматочків баранини на кісточці
картопляне пюре і відварена спаржева квасоля на 4 порції
Спосіб приготування
1. У маленькій мисці змішати журавлинний джем, оцет і часник. Змастити м'ясо цим соусом.
2. Розігріти сковороду-гриль на великому вогні і злегка змастити її олією для смаження. Обсмажувати баранину по 3-4 хвилини з кожного боку.
3. Подавати з картопляним пюре або запеченою картоплею і злегка відвареної стручкової квасолею.
Азу по-татарськи
Інгредієнти:
- м'ясо - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
- огірки солоні - 1-2 шт,
- картопля - 6-8 шт,
- часник - 1-2 часточки,
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л,
-лавровий лист,
- сіль,
- перець
Спосіб приготування:
М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
Арахіс в цукровій глазурі
Інгредієнти:
-арахіс очищений - 200г
-мед - 1ст. ложка
-цукор - 200 г
-рослинна олія - 1 ст. ложка.
Як приготувати арахіс в цукровій глазурі:
Затверділий мед протягом декількох секунд розтопити в мікрохвильовій печі. Додати очищений від лушпиння арахіс (не смажений і без добавок) і ретельно перемішати, щоб всі горішки були в меду. Всипати половину цукру (100 г) і знову перемішати.
У сковорідку налити олію і нагріти. Перекласти арахіс в цукрово-медової «шубці». Готувати на середньому вогні, поки цукор не розтане і арахіс не буде в карамельної глазурі. За цей час він придбає красивий колір. Бажано під час готування постійно перемішувати вміст сковорідки, щоб арахіс рівномірно просмажився.
У глибоку миску насипати цукор, що залишився (100 г). Поки глазурований арахіс ще гарячий, невеликими порціями покласти його в цукор.
Обваляти горішки в цукрі, щоб вони були з усіх боків «огорнуті» кристалами цукру. При цьому потрібно намагатися, щоб арахіс не збирався грудками, а окремо, горішок до горішку.
Арахіс в цукровій глазурі перекласти в один шар на блюдо або піднос до повного охолодження. До цього часу він затвердіє.
Солодкий десерт готовий і можна насолоджуватися його смаком. Арахіс в цукровій глазурі є пісною стравою, тому він може замінити під час посту солодощі. Зберігати глазуровані горішки у відкритій посуді (якщо ще щось залишиться для зберігання).
Приємного солодкого задоволення!
Азу по‑татарськи
Інгредієнти на 4 порції
Яловичина 500 г
Цибуля ріпчаста 5 головок
Огірки солоні 3 штуки
Паста томатна 2 столові ложки
Бульйон м'ясний 1 склянку
Картопля 1 кг
Часник 3 зубчики
Інструкція
1. М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
2. Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо з цибулею до м'якості цибулі.
3. Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огурцы.Залить водою або бульйоном і тушкувати під кришкою до повної готовності м'яса.
4. В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
5. Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан з тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через часникодавку або дрібно порізаний часник.
6. Обережно перемішати і тушкувати картопля з м'ясом до готовності приблизно 5-7 хвилин.
Лосось в апельсинової глазурі
На дві порції:
2 стейка лосося
Для маринаду:
1/4 склянки оливкової олії
сік 1 великого апельсина
мелений перець
Змішати всі інгредієнти для маринаду і замаринувати рибу на 30 хвилин. Обсмажити з двох сторін по 2-3 хвилини.
Готуємо ківі в шоколадній глазурі
1. Ківі очистити і порізати кружальцями завтовшки 2 - 2.5 див. В кожен шматочок вставити паличку від ескімо. Прибрати в морозильник.
2. Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані, додавши масло і молоко. Охолодити до кімнатної температури.
3. Кожен скибочку ківі на паличці занурити в шоколадну глазур і прибрати в морозилку до застигання.
4. Насолоджуємося десертом!
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".
Продукти:
жовтки варені 5 шт.
сметана 50 г
жовток сирої 1 шт.
вершкове масло-180 г
цукрова пудра 100 г
ванільний цукор 10 г
сіль
борошно 350 г
білок сирого 1 шт.
цукрова пудра 50 г
мигдальні пелюстки 100 г
Приготування:
Варені жовтки протерти крізь сито.
Збити протерті жовтки, сирий жовток з розм'якшеним вершковим маслом, дрібкою солі, цукровою пудрою і ванільним цукром.
Додати сметану і борошно.
Замісити м'яке тісто, спочатку діючи виделкою, а потім, зібравши тісто в кулю, руками. Прибрати в холодильник на 1 годину.
Білок збити з цукровою пудрою до густоти сметани.
Охолоджене тісто розкачати на пергаменті в прямокутник товщиною 0,5 див.
Разом з пергаментом перенести на деко.
Нанести на тісто білкову суміш, посипати мигдалевими пелюстками.
Випікати при 185* 20 хв. Потім накрити пергаментом і ще 10 хв. Орієнтуватися на золотистий вигляд виробу.
Ще гарячим, розрізати печиво на прямокутники, остудити.
ПРИЄМНОГО ЧАЮВАННЯ!
Немає коментарів:
Дописати коментар