неділя, 19 травня 2013 р.

Баранина в журавлиною глазурі

Баранина в журавлиною глазурі



Інгредієнти
¼
склянки журавлинного джему або варення, підігрітого
¼
склянки червоного винного оцту
1
зубчик часнику, пропущеного через прес
12
невеликих шматочків баранини на кісточці
картопляне пюре і відварена спаржева квасоля на 4 порції

Спосіб приготування

1. У маленькій мисці змішати журавлинний джем, оцет і часник. Змастити м'ясо цим соусом.

2. Розігріти сковороду-гриль на великому вогні і злегка змастити її олією для смаження. Обсмажувати баранину по 3-4 хвилини з кожного боку.

3. Подавати з картопляним пюре або запеченою картоплею і злегка відвареної стручкової квасолею.
Баранина в журавлиною глазурі



Азу по-татарськи



Інгредієнти:
- м'ясо - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
- огірки солоні - 1-2 шт,
- картопля - 6-8 шт,
- часник - 1-2 часточки,
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л,
-лавровий лист,
- сіль,
- перець

Спосіб приготування:
М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
Азу по-татарськи



Арахіс в цукровій глазурі



Інгредієнти:
-арахіс очищений - 200г
-мед - 1ст. ложка
-цукор - 200 г
-рослинна олія - 1 ст. ложка.

Як приготувати арахіс в цукровій глазурі:
Затверділий мед протягом декількох секунд розтопити в мікрохвильовій печі. Додати очищений від лушпиння арахіс (не смажений і без добавок) і ретельно перемішати, щоб всі горішки були в меду. Всипати половину цукру (100 г) і знову перемішати.
У сковорідку налити олію і нагріти. Перекласти арахіс в цукрово-медової «шубці». Готувати на середньому вогні, поки цукор не розтане і арахіс не буде в карамельної глазурі. За цей час він придбає красивий колір. Бажано під час готування постійно перемішувати вміст сковорідки, щоб арахіс рівномірно просмажився.
У глибоку миску насипати цукор, що залишився (100 г). Поки глазурований арахіс ще гарячий, невеликими порціями покласти його в цукор.
Обваляти горішки в цукрі, щоб вони були з усіх боків «огорнуті» кристалами цукру. При цьому потрібно намагатися, щоб арахіс не збирався грудками, а окремо, горішок до горішку.
Арахіс в цукровій глазурі перекласти в один шар на блюдо або піднос до повного охолодження. До цього часу він затвердіє.
Солодкий десерт готовий і можна насолоджуватися його смаком. Арахіс в цукровій глазурі є пісною стравою, тому він може замінити під час посту солодощі. Зберігати глазуровані горішки у відкритій посуді (якщо ще щось залишиться для зберігання).
Приємного солодкого задоволення!
Арахіс в цукровій глазурі






Азу по‑татарськи



Інгредієнти на 4 порції

Яловичина 500 г
Цибуля ріпчаста 5 головок
Огірки солоні 3 штуки
Паста томатна 2 столові ложки
Бульйон м'ясний 1 склянку
Картопля 1 кг
Часник 3 зубчики

Інструкція

1. М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
2. Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо з цибулею до м'якості цибулі.
3. Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огурцы.Залить водою або бульйоном і тушкувати під кришкою до повної готовності м'яса.
4. В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
5. Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан з тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через часникодавку або дрібно порізаний часник.
6. Обережно перемішати і тушкувати картопля з м'ясом до готовності приблизно 5-7 хвилин.
Азу по‑татарськи



Лосось в апельсинової глазурі



На дві порції:
2 стейка лосося
Для маринаду:
1/4 склянки оливкової олії
сік 1 великого апельсина
мелений перець

Змішати всі інгредієнти для маринаду і замаринувати рибу на 30 хвилин. Обсмажити з двох сторін по 2-3 хвилини.
Лосось в апельсинової глазурі






Готуємо ківі в шоколадній глазурі



1. Ківі очистити і порізати кружальцями завтовшки 2 - 2.5 див. В кожен шматочок вставити паличку від ескімо. Прибрати в морозильник.

2. Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані, додавши масло і молоко. Охолодити до кімнатної температури.

3. Кожен скибочку ківі на паличці занурити в шоколадну глазур і прибрати в морозилку до застигання.

4. Насолоджуємося десертом!
Готуємо ківі в шоколадній глазурі



"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".


Продукти:

жовтки варені 5 шт.
сметана 50 г
жовток сирої 1 шт.
вершкове масло-180 г
цукрова пудра 100 г
ванільний цукор 10 г
сіль
борошно 350 г

білок сирого 1 шт.
цукрова пудра 50 г
мигдальні пелюстки 100 г

Приготування:

Варені жовтки протерти крізь сито.
Збити протерті жовтки, сирий жовток з розм'якшеним вершковим маслом, дрібкою солі, цукровою пудрою і ванільним цукром.
Додати сметану і борошно.
Замісити м'яке тісто, спочатку діючи виделкою, а потім, зібравши тісто в кулю, руками. Прибрати в холодильник на 1 годину.
Білок збити з цукровою пудрою до густоти сметани.
Охолоджене тісто розкачати на пергаменті в прямокутник товщиною 0,5 див.
Разом з пергаментом перенести на деко.
Нанести на тісто білкову суміш, посипати мигдалевими пелюстками.
Випікати при 185* 20 хв. Потім накрити пергаментом і ще 10 хв. Орієнтуватися на золотистий вигляд виробу.
Ще гарячим, розрізати печиво на прямокутники, остудити.

ПРИЄМНОГО ЧАЮВАННЯ!
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".
"МАЗУРКА" НА ВАРЕНИХ ЖОВТКИ".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика