середа, 22 травня 2013 р.

Картопля з грибами в сметані

Картопля з грибами в сметані



Необхідні інгредієнти:

700 г картоплі
400 г свіжих печериць
300 мл жирної сметани (25-30%)
3-4 зубчики часнику
петрушка свіжа
80 мл соняшникової олії
сіль і перець за смаком.

Приготування:
Процес приготування картоплі з грибами в сметані.
Картопля очистіть, обмийте, наріжте тонкими пластинками. Ще раз добре промийте, дайте стекти воді.
Розігрійте сковорідку з олією. Викладіть картоплю, смажте на вогні трохи більше середнього. Посоліть і поперчіть картоплю, помішуйте періодично, але не часто. Смажте, поки шматочки не стануть м'якими.
Після цього додайте дрібно нарізаний часник і влийте сметану. Вона повинна злегка покривати картоплю. Зробіть вогонь менше і готуйте ще 5 хвилин.
Гриби ретельно обмийте, наріжте пластинками.
Підсмажте їх на олії майже до готовності.
Петрушку дрібно покришіть. Додайте до картоплі разом з грибами.
Перемістіть всі інгредієнти у форму для випічки.
Запікайте картоплю з грибами в сметані при 200 град. 20-25 хвилин.
Картопля з грибами в сметані
Картопля з грибами в сметані
Картопля з грибами в сметані
Картопля з грибами в сметані
Картопля з грибами в сметані
Картопля з грибами в сметані
Картопля з грибами в сметані



Перлова каша з овочами і білими грибами.


Інгредієнти:
• Перлова крупа 5 столових ложок
• Ріпчаста цибуля 1 невелика головка
• Солодкий болгарський перець 1 штука
• Морква 1 штука
• Білі гриби 180 грам
• Вершкове масло-40 грам
• Оливкова олія 3 столові ложки
• Свіжа петрушка
• Сіль
Рецепт приготування перлової каші з овочами і білими грибами:

1. Спочатку ставимо на вогонь каструлю з холодною водою, коли вода закипить - воду солимо і додаємо промиту перлову крупу. Співвідношення води і перлової крупи, а також час готування можна подивитися на упаковці з перловою крупою. Нам потрібно отримати розсипчасту повністю готову перлову кашу!

2. Очищаємо цибулю та моркву, промиваємо перець і гриби, потім нарізаємо гриби і овочі (моркву і перець нарізаємо соломкою, цибулю дрібними кубиками, а гриби нарізаємо пластинками).

3. Далі обсмажуємо в невеликій кількості розігрітого оливкового масла гриби, трохи солимо їх в процесі приготування.

4. Додаємо до грибів моркву, перець і цибулю.

5. Все разом добре перемішуємо, і обсмажуємо до повної готовності овочів.

6. Додаємо до овочів готову перлову крупу (якщо в каші є вода, її необхідно злити) Додаємо в кашу вершкове масло.

7. Все перемішуємо, ставимо на слабкий вогонь і гріємо близько трьох хвилин під кришкою, потім ще раз все перемішуємо і відразу ж можна подавати кашу до столу, за смаком прикрашаємо зеленню петрушки, або іншою зеленню.

Приємного апетиту!






Рибні медальйони з форелі з грибами



Інгредієнти
300 гр форелі;
4 шматочка бекону;
200 гр грибів (у мене печериці);
1 невелика цибулина;

50 гр сиру;
сіль, перець, лимонний сік за смаком.

Рибне філе ріжемо на 4 смужки. Можна взяти 2 стейка, очистити їх від шкіри і кістки.
Рибу солимо, перчимо і поливаємо лимонним соком.
Гриби обсмажуємо на сковороді з цибулею, солимо і перчимо.
Тепер укладаємо нашу рибу у форму. Загортаємо беконом. Щоб не розійшлася риба, можна обв'язати ниткою.
У кишеньку накладаємо гриби.
І посипаємо натертим на тертці сиром.
Запікаємо в духовці 15 хвилин при 180⁰С.
Приємного апетиту!



Легке печеня з грибами



Інгредієнти:
- 10-15 печериць,
- 4-5 картоплин,
- 1 морква,
- 3-4 зубчики часнику,
- сметана, паприка, чорний перець, сіль - за смаком.

Приготування
Гриби почистити, промити і розріж кожен на 4 частини. Картоплю почистити і поріж великими скибочками. Моркву почистити і натри на крупній тертці або дрібно поріжте соломкою.
У форму для запікання склади всі компоненти і перемішати, додай зубчики часнику, посоли, поперчи, скропи злегка оцтом і рослинним маслом. Запікати при температурі 180 градусів до готовності.
Готову печеню з грибами подавай зі сметаною і посипаємо паприкою. Також можна прикрасити свіжою зеленню.
Легке печеня з грибами






Курячі зрази з грибами



Інгредієнти:

Цибуля - 100 г
Рослинне масло - 60мл
Опеньки, печериці або вешанки - 250 г
Сіль - 1,5 чайної ложки
Яйця - 2 шт
Мелений чорний перець - 1/2 чайної ложки
Панірувальні сухарі - 6 столових ложок

Приготування:

Цибулю дрібно наріжте і обсмажте в олії до прозорості. Додайте гриби. Якщо вони великі, розріжте їх на кілька частин. Посоліть і готуйте на середньому вогні 8-10 хвилин, помішуючи, поки не випарується зайва рідина, а гриби не будуть готові.
Курячі грудки наріжте невеликими шматочками і подрібніть в блендері або м'ясорубці. В отриманий фарш додайте 1 яйце, сіль і перець. Перемішайте до однорідності.
Яйце злегка збийте виделкою, панірувальні сухарі висипте в неглибоку ємність. Розділіть фарш на 6 частин. Формуючи велику корж товщиною трохи менше сантиметра. Всередину покладіть столову ложку начинки і щільно загорніть внапуск ретельно заліплюючи краю
Надайте виробу овальну форму і умочіть спочатку в яйце, потім обваляйте в сухарях з усіх боків.
Обсмажте зрази до золотисто-коричневого кольору з обох сторін, перекладіть у форму для запікання і запікайте при 180 градусах 20 хвилин.



Кошик з грибами



Тісто на кошик:
2 склянки борошна,
1 пакетик дріжджів,
0,5 склянки молока,
100 гр масла,
1 яйце,
1-2 ст.ложки піску
1 пакетик ванільного цукру.
Тісто поставити в холодильник на ніч(мінімум на 3 години).
Тісто в холодильнику поднимется.Утром дати тісту піднятися при ком.темпер 1 час.С тестом з холодильника дуже легко працювати. Особливо для всяких выкрутасов.Плетем кошик навколо перевернутої кастрюльки.Смазываем збитим желтком.Прямо на каструлі і выпекаем.Ручку випікаємо на мисці перевернутой.Прикрепляем ручку зубочисткою.
Тісто на грибочки: маргарин 200 гр
цукор 2 склянки
сметана 1 склянку
яйце 1 шт
борошно 600-800 гр
розпушувач 2 ч.ложки

заливка для капелюшків

пудра цукрова 1/2 склянки
води небагато

Зробити кульки з квадратів пергаментного паперу, розміром 6 на 6см. Мені знадобилося 25 шт. Поки одні будуть випікатися ви будете робити заготовки в інші.
Змішати м'який маргарин з цукром, додати сметану, яйце, розпушувач і в кінці додати борошно. Борошно додавати до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до рук. Тісто повинне вийти мягким.Тогда розсипчасте печиво буде.
Тісто розділити на дві рівні частини. З однієї робимо ніжки, з іншого - капелюшки.
Ножки.Скатать кульку і надати йому конусоподібну форму,потім покласти в кульок. Тісто не повинно займати весь пакет, вона повинна вільно входити в кульок ,так як при випічки ніжки збільшаться в об'ємі. Кульок не дасть ніжці при випіканні втратити форму.
Капелюшки. Скачати кульку і покласти його на деко і трохи приплюснути.
Коли капелюшки испекутся зробити в них (доки гаряча) поглиблення і вставити ніжку.
Зробити сироп. У 4 ст. ложок води розвести 2/3 склянки цукру. Готовність визначається так: при дотику ложкою він повинен тягнутися. Чим більше цукру, тим швидше він буде застигати.
Збірка грибков.Тонкие кінці ніжок мачає в сироп і з'єднуємо з капелюшком. Дати охолонути сиропу.
Земля. Вмочити товсту частину ніжки в сироп, а потім в мак.
Капелюшки. В цукрову пудру 1/2 склянки додати какао і трохи води.
Вмочити капелюшки . Я ставила гриби навколо тарілки, щоб не було розлучень на капелюшках.
Кошик з грибами

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика