Гаряча закуска з лаваша
Ця незвичайна хрустка закуска з лаваша порадує Вас своїм смаком, а особливо тих, хто не байдужий до чебуреків.
Інгредієнти:
- 6 тонких лаваша
- 200 г курячих шлуночків
- 200 г курячих сердечок
- 150 г твердого сиру
- 2 яйця
- зелена цибуля
- кріп
- перець, сіль
- масло рослинне для обсмажування
Відварюємо шлуночки і сердечка і подрібнюємо їх у блендері.
Кріп і цибулю подрібнюємо ножем і додаємо до потрошкам.
За допомогою дрібної терки натираємо сир, змішуємо його з іншими інгредієнтами, додаємо жовтки, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Начинка готова. Тепер розрізаємо лаваш на трикутники, на край лаваша викладаємо начинку й загортаємо у вигляді "сигар", змащуючи кінчики білком.
Обсмажуємо їх на рослинному маслі. Після обсмажування викладаємо "сигари" на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
Хрусткі красені готові! Подавати зі сметаною.
Гаряча закуска в лаваші - просто, соковито, ситно!
Інгредієнти:
На 1 порцію:
вірменський лаваш (тонкий)- 0,5-1 шт,
гурток помідора,
гурток шинки,
яйце - 1 шт,
зелень
сир твердий - 20 г,
вершкове або рослинне масло для смаження,
сіль,
перець
Приготування:
Помідор вимити і порізати на кружечки. Сир натерти на тертці. Зелень вимити, обсушити і порубати. Нарізати шинку. Лаваш добре збризнути холодною водою і покласти на розігріту з рослинною олією або вершковим маслом сковороду так, щоб краї звисали за бортики сковороди (засмаженої стороною вгору). Якщо лист лаваша великий - розріжте його навпіл. В середину листа лаваша покласти кружок помідора . Трохи посолити.
Зверху на помідори гурток шинки (у мене - варена ковбаса).
Потім розбити сире яйце. Посолити, поперчити. Зверху все посипати тертим сиром і рубаною зеленню (сьогодні у мене зелені не знайшлося).
Підвернути краю лаваша до центру і смажити до рум'яної скоринки (можна зробити сильно або середньо засмажену шкуринку за бажанням). Акуратно перевернути на іншу сторону,посипати зверху тертим сиром і смажити ще кілька хвилин, до рум'яної скоринки.
Подавати закуску гарячою.
Закуска на чіпсах: 7 варіантів оригінальної начинки
1. Закуска на чіпсах "Сирна"
сир "Російський"
помідори
зелень
часник
домашній майонез
чіпси
маслини і оливки для прикраси
2. Закуска на чіпсах "Острів скарбів"
крабові палички
зелена цибуля
сир "Російський"
червона ікра
домашній майонез
чіпси
3. Закуска на чіпсах "Гості на порозі"
терта сира морква
сир "Російський"
часник
домашній майонез
чіпси
4. Закуска на чіпсах "Паштетних"
будь паштет (домашній або купувальний)
оливки для прикраси
петрушка
зелена цибуля
чіпси
5. Закуска на чіпсах "Морське спокуса"
плавлений сирок
свіжі помідори
крабові палички
кріп і петрушка
маслини для прикраси
домашній майонез
чіпси
6. Закуска на чіпсах "Viva Італія"
свіжий помідор
каперси
тертий сир пармезан
часник
домашній майонез
сухі середземноморські трави, або свіжий базилік
слабосолона сьомга
чіпси
7. Закуска на чіпсах "Ніжність"
креветки
авокадо
петрушка
помідор
домашній майонез
чіпси
Закуска Наполеон
Є торт Наполеон, а це закуска - приготована з коржів для торта і викладена як торт. Оригінальне блюдо, можна подавати на святковий стіл.
Інгредієнти:
коржі для торта - 6 шт,
гриби - 0,5 кг.,
філе куряче - 3 шт,
яйця - 3-4 шт,
майонез - 300 г
сир - 100г
цибуля - 1шт,
зелень.
Приготування:
відразу скажу, що коржі я купувала в магазині. Вони так і називаються "Коржі для Наполеона". Але, звичайно, можна спекти коржі для традиційного торту "Наполеон".
Отже, обсмажуємо гриби з цибулею до готовності, куряче філе відварюємо в підсоленій воді, яйця варимо круто. Ріжемо дрібно філе курки, яйця, тремо на крупну тертку.
Промазуємо корж майонезом і викладаємо на нього філе курки, накриваємо іншим коржем "Наполеона", промазуємо майонезом і викладаємо гриби, на наступний корж викладаємо яйця. Повторюємо процедуру, поки не закінчаться коржі Верхній корж закуски "Наполеон" мажемо майонезом і посипаємо натертим на тертці сиром.
Ставимо наш "торт" хвилин на 10 в розігріту духовку або мікрохвильову піч на 5 хвилин, поки не розплавиться сир. Перед подачею розрізати на порційні шматки і прикрасити зеленню.
Немає коментарів:
Дописати коментар